reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Czułość 10 jest chyba najniższa. Te z allegro pewnie też miały taką czułość, więc czemu pokazywały, a apteczne nie? Chyba, że online może jeszcze kupić czułość 5?

Jak miałaś w krwi betaHCG 36, to z moczu wychodziła Ci wyraźna kreska? Na jakiej czułości testach? Ja owu miałam 31.12-02.01, więc teoretycznie powinnam najwcześniej zacząć robić testy 14 dni po owu, czyli od wtorku. Zastanawiam się czy jest sens tak wcześnie robić. Termin @ mam dopiero w środę :)
nie mam pojecia od czego to zalezy ale zauwazylam ze testy paskowe nie wprowadzaja w blad tak jak plytkowe. plytkowy wziety pod swiatlo moze pokazac kreseczke, ktora po prostu "przeswituje". ale to moje takie subiektywne odczucie. pierwszy test zrobilam 5listopada i byl cien cienia kreski, bete robilam 7 listopada z wynikiem 36, test w ten dzien dalej bardzo slabo widoczny. ja zeby nie biegac na bete codziennie, robilam testy z rana przez chyba 5 czy 6 dni i kazdego dnia kreseczka byla wyrazniejsza. testow uzywalam o czulosci 10.
kazdej kobiecie beta hcg przyrasta w innym tempie wiec i kazdej kreska na tescie moze pojawic sie w roznym czasie.
ja zeby bylo smieszniej, 29 pazdziernika bylam u ginekologa, zeby sprawdzila na usg czy organizm oczyscil sie sam po poronieniu. zlecila mi zrobienie beta hcg. 30 pazdziernika zrobilam bete, wynik 0. 7 dni po owu.

reklama
nie mam pojecia od czego to zalezy ale zauwazylam ze testy paskowe nie wprowadzaja w blad tak jak plytkowe. plytkowy wziety pod swiatlo moze pokazac kreseczke, ktora po prostu "przeswituje". ale to moje takie subiektywne odczucie. pierwszy test zrobilam 5listopada i byl cien cienia kreski, bete robilam 7 listopada z wynikiem 36, test w ten dzien dalej bardzo slabo widoczny. ja zeby nie biegac na bete codziennie, robilam testy z rana przez chyba 5 czy 6 dni i kazdego dnia kreseczka byla wyrazniejsza. testow uzywalam o czulosci 10.
kazdej kobiecie beta hcg przyrasta w innym tempie wiec i kazdej kreska na tescie moze pojawic sie w roznym czasie.
ja zeby bylo smieszniej, 29 pazdziernika bylam u ginekologa, zeby sprawdzila na usg czy organizm oczyscil sie sam po poronieniu. zlecila mi zrobienie beta hcg. 30 pazdziernika zrobilam bete, wynik 0. 7 dni po owu.
Dzięki!! Swoją drogą niezła sytuacja, że betaHCG we krwi 36, a w moczu poniżej 10 i niewykrywalne przez test! 😨

Dzięki!! Swoją drogą niezła sytuacja, że betaHCG we krwi 36, a w moczu poniżej 10 i niewykrywalne przez test! 😨
pozno w ogole mi sie beta pojawila. robilam testy owulacyjne i wiem ze owulacja byla 23 pazdziernika, termin porodu z usg tez to powteirdza. pozniej za to rosla jak szalona. musicie byc dziewczyny dobrej mysli! nie obsesyjnie, spokojnie, duzo przytulania z drugimi polowkami i szybciutko wszystko zaskoczy <3 testy polecam bo tak naprawde one podpowiadaja nam kiedy jest owulacja a wystarczy zeby cykl sie przesunal i juz jej data sie zmienia. trzymam kciuki za wszystkie przyszle mamusie!

Czemu ja durna robię test w ciągu dnia zamiast rano 🙈 @ nie ma, biust nie boli, trochę jajnik daje o sobie znać..

Załączniki

• IMG_20200111_181419.jpg
    IMG_20200111_181419.jpg
    600,5 KB · Wyświetleń: 107
Mi test o czulosci 10 nie wykryl ciazy przy becie 53 😂😂😂
Japierdziele 😳 to na grzyba w ogóle te testy robić. Oczywiście wiem, że to się raczej rzadko zdarza aby taka sytuacja miała miejsce. Wiele kobiet ufa tylko testom a co w przypadku gdy czeka je np przeswietlenie? Robi test, wychodzi nagatywny więc idzie na badania a tam taka niespodzianka i później tylko zmartwienia 😑

reklama
Do góry