HappyBabyMama
Fanka BB :)
Przez to że już raz poroniłam strasznie paraliżuje mnie teraz strach..
Zadbaj o progesteron. Idź wcaesnie do lekarza. I mysl pozytywnie i ciesz się. Powodzenia i gratulacje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przez to że już raz poroniłam strasznie paraliżuje mnie teraz strach..
Teraz już jest Euthyrox bez laktozy, nie wiem jak długo ale ja dopiero kilka dni temu taki dostałam w apteceNo pewnie moja droga tabletki na tarczycę nie mają żadnego wpływu na kwestie hormonalne związane z PMS. Ewentualnie kwestia laktozy może wchodzić w grę, dlatego niektóre kobietki biorą Letrox zamiast Euthyroxu, bo po tym drugim źle się czuły. Ale to wtedy objawy są cały miesiąc, cały czas, od źle dobranego leku (podobnie jak w przypadku dawki), a nie tylko przez ostatnią fazę cyklu.
Ja już jedną małą paczuszkę Rafaello zjadłam, z drugą walczę, mówię jej "zaczekaj jeszcze z godzinę, bo co potem będę jadła wieczorem", no ale WOŁA MNIE JEST TAKA PYSZNA
Haha
Wariatka dziś ze mnie. Nie ma co XD
Nic nie brałam. Byłam na usg, lekarka powiedziała, żeby przyjść za 2 tygodnie i jeśli do tego czasu się nie wchłonie to zrobi biopsję? nie wiem czy coś nie namieszałam, ale jak przyszłam na kontrolę to nic już nie było. Nie martw się, na pewno będzie ok. Pomyśl, że i tak nie masz wpływu na to co to jest i dobrze, że szybko to odkryłaśMam nadzieję że u mnie też tak będzie. A brałaś coś na to?
Ale piękne kreski gratulacje. Znajomy test miałam taki z synemDziewczyny zrobiłam dzisiaj test. Zobacz załącznik 1065431
Oby się nie przydałyU mnie dziś 30 DC i tez biel na teście . Zapakowałam tampony do pracy żeby nie panikować ja @ przyjdzie
Easy, nawet jak się nie zmieni to trudno no, spróbujemy raz jeszcze za miesiac będzie git a Ty zrób po prostu ten test i zobaczysz, będę trzymać kciuki a jak wyjdzie negatyw to można zawsze zrobić jeszcze raz w dniu @Może jeszcze coś się zmieni
U mnie 25 dc. Aplikacje każą mi jutro robić test (tydzień po przewidywanym zagnieżdżeniu), ale nie wiem co robić Piersi raz bolą i kłują a raz są tylko tkliwe na dotyk. Jedyne co się ze mną dzieje złego to samopoczucie. Jestem jakaś niespokojna wewnętrznie, jakby coś miało się stać. Znów śniła mi się chora zmarła babcia, śniło mi się, że teraz dziadkowi coś się stanie, obudziłam się z płaczem, ja już nie mam siły taka jestem emocjonalna od kilku dni. To jest bardzo męczące... No i mam sucho tam na dole a normalnie miałam dużo śluzu, ale nie chcę sobie nic wmawiać
Dzisiaj 27 dc... cykle trwają 28-29 dni...A który dzień cyklu i na ile dni łącznie? Ja wciąż czekam z testowaniem
Myślicie, że moje wyniki są ok? TSH spadło w ciągu 1,5 miesiąca z 3,9 do 1,35 przy zmianie dawki euthyroxu 75 na 100. Niby wszystko mieści się w zakresie ale nie wiem czy ten zakres laboratorium robi już pod moją płeć i wiek.
Zobacz załącznik 1065443Zobacz załącznik 1065444
Ech ja nie wiem czemu nas to spotykaDzisiaj 27 dc... cykle trwają 28-29 dni...
Hmm a mi lekarz powiedział, że ma być mniej niż 2 żeby było optymalnieNa innej grupie dziewczyny pisały ze dla szaraczek powinny być wartosci nie wyższe niż 2 wiec pewnie wizyta u lekarza obowiązkowa i on podpowie.
TSH bardzo ładne. Oblicz sobie jeszcze kalkulatorem z internetu stosunek FT3 do FT4 czy masz dobrą przemianę czy jak to tam się nazywaMyślicie, że moje wyniki są ok? TSH spadło w ciągu 1,5 miesiąca z 3,9 do 1,35 przy zmianie dawki euthyroxu 75 na 100. Niby wszystko mieści się w zakresie ale nie wiem czy ten zakres laboratorium robi już pod moją płeć i wiek.
Zobacz załącznik 1065443Zobacz załącznik 1065444
Teoretycznie max 2,5, ale najlepiej 1-1,5 przy staraniach o ciążęHmm a mi lekarz powiedział, że ma być mniej niż 2 żeby było optymalnie