reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A ja zarzuce takie przemyslenie :) jesteśmy prawie 1.5 roku po slubie, prawie 4 lata razem. Ale odkad stwierdzilismy ze to juz ten czas i pora zeby rodzine powiekszyc (nieco ustabilizowala nam sie sytuacja zyciowa) to nasz zwiazek przezywa druga mlodosc ( w sumie to nie wiem czy to tak okreslic ale niech będzie). Wczesniej to wszystko bylo stresujace i wogole bo nie moglismy sobie pozwolic w tamtym czasie na drugie dziecko a teraz wszystko na luzie, bez zadnego stresu ( no poza tym stresem przed @) . Normalnie inny zwiazek, a niby meza sie zmienilam :)

Zastanawiam sie czy to u mnie tak czy nie tylko ? ;)

reklama
Może jeszcze coś się zmieni :(

U mnie 25 dc. Aplikacje każą mi jutro robić test (tydzień po przewidywanym zagnieżdżeniu), ale nie wiem co robić :( Piersi raz bolą i kłują a raz są tylko tkliwe na dotyk. Jedyne co się ze mną dzieje złego to samopoczucie. Jestem jakaś niespokojna wewnętrznie, jakby coś miało się stać. Znów śniła mi się chora zmarła babcia, śniło mi się, że teraz dziadkowi coś się stanie, obudziłam się z płaczem, ja już nie mam siły taka jestem emocjonalna od kilku dni. To jest bardzo męczące... No i mam sucho tam na dole a normalnie miałam dużo śluzu, ale nie chcę sobie nic wmawiać :(
Moze zrob jutro ten test i zobaczysz moze cos jest na rzeczy jak sie tak zle czujesz.

Moze zrob jutro ten test i zobaczysz moze cos jest na rzeczy jak sie tak zle czujesz.
Może to nie jest zły pomysł. Tylko musiałabym jakoś psychicznie popracować dziś nad sobą, żeby nie załamać się bardziej jak wyjdzie negatywny. Wydaje mi się, że w moim przypadku powinien być już wiarygodny. Do 30.12 miałam owu, bo później już temp. wzrosła i szyjka się obniżyła. 2.01 miałam bóle podbrzusza i jajników, to chyba już beta byłaby wykrywalna w moczu. Płakać mi się chce nawet jak to pisze nie wiem czemu. Mam już dość tych emocji, które mam od kilku dni :(

Co wchodzę na forum, to nowe piękne II 😍 brawo dziewczyny! U mnie dziś 14dc wiec działamy 😇 i żeby się tak nie nakręcać, stwierdziłam, ze każdy dzień to szansa żebym przygotowała swoje ciało- cwicze i joge i Chodakowska żeby nie myśleć tylko o czekaniu na fasolkę 💁 życzę nam wszystkim dwóch pięknych kresek i cudownych emocji ❤️

No tak, jeżeli się owu przesunęła to jest to możliwe :)
Nie musiała się nawet przesunąć, wystarczy, że do zagnieżdżenia doszło 12dpo i test wyjdzie najszybciej w terminie @ albo później :) Bo średnio w moczu wykrywalne jest po 2 dniach od zagnieżdżenia a ono z kolei jak już wcześniej pisałam przypada między 6 a 12dpo bo faza lutealna to średnio 14dni, maksymalnie chyba 16.
I tak się zastanawiam dlaczego tak późno wyliczylaś sobie @ skoro znasz datę owulacji? 2 faza jest stała to 1 może być krótsza lub dłuższa. Jeśli faktycznie doszło u Ciebie do zagnieżdżenia tydzień temu to już porana test ;)
Ja odczekałam 48godz i mimo że to było 5-7 dni przed terminem wiedziałam, że zobaczę drugą krechę :D
A nie testuje się przed terminem @ nie dlatego, że nie jeat miarodajny wynik tylko dlatego, że niestety często dochodzi do biochemicznych ciąż, o których bez testu nie miałybyśmy pojęcia :(
Więc jeśli chcesz znać wynik to test będzie już wiarygodny.
Dodam tylko, że mój poranny cień nie był tak wyraźny jak ten z deugiego, poołudniowego testu :)

Powodzeni Dziewczyny :) Jeszcze zatęsknicie za tą adrenalinką z rana :D

Nie musiała się nawet przesunąć, wystarczy, że do zagnieżdżenia doszło 12dpo i test wyjdzie najszybciej w terminie @ albo później :) Bo średnio w moczu wykrywalne jest po 2 dniach od zagnieżdżenia a ono z kolei jak już wcześniej pisałam przypada między 6 a 12dpo bo faza lutealna to średnio 14dni, maksymalnie chyba 16.
I tak się zastanawiam dlaczego tak późno wyliczylaś sobie @ skoro znasz datę owulacji? 2 faza jest stała to 1 może być krótsza lub dłuższa. Jeśli faktycznie doszło u Ciebie do zagnieżdżenia tydzień temu to już porana test ;)
Ja odczekałam 48godz i mimo że to było 5-7 dni przed terminem wiedziałam, że zobaczę drugą krechę :D
A nie testuje się przed terminem @ nie dlatego, że nie jeat miarodajny wynik tylko dlatego, że niestety często dochodzi do biochemicznych ciąż, o których bez testu nie miałybyśmy pojęcia :(
Więc jeśli chcesz znać wynik to test będzie już wiarygodny.
Dodam tylko, że mój poranny cień nie był tak wyraźny jak ten z deugiego, poołudniowego testu :)

Powodzeni Dziewczyny :) Jeszcze zatęsknicie za tą adrenalinką z rana :D
Tzn. to kalendarzyki mi tak wyliczyły termin @ bo mam cykle zawsze 31 dniowe i powinna być 15.01, ale na Castagnusie zawsze mam owulację kilka dni wcześniej i teraz też na pewno była 3-4 dni wcześniej. Natomiast mimo zaznaczenia owulacji w kalendarzyku nie wszystkie zmieniły mi przewidywany termin @. Czy wcześniejsza owu oznacza wcześniejszy termin @? Dlatego też nie zmieniałam daty bo biorę progesteron na podtrzymanie ciąży 18-27 dc to nawet gdyby owu wymusiła wcześniejszą @, to progesteron na to chyba nie pozwoli dopóki go nie odstawię i nie spadnie jego poziom... :(

reklama
Dziewczyny u mnie depresja mamy jechać do mojej Chrzestnej ona ma małe wnuki, a kuzynka w ciąży z bliźniaczkami mam już tak dosyć pytań kiedy my, że jak ktoś mi je zada to się rozplacze...
Znam to doskonale ! ale bądź twarda, musisz !! Jak ktoś pyta, to dopowiadaj, że jak przyjdzie czas to będzie i u nas.

Do góry