reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
No dziś mam 7dc więc za tydzień będzie gdzieś ok 14-15 więc pewnie sama owulacja. U mnie ten guzek czuć. Napewno ma 3 cm. Tak ja to widzę. Jest dość twardy. Boję się trochę TEGO USG Ale trudno jak trzeba to trzeba, oby wszystko było ok [emoji4]
Ps. Jeden już po okresie i nadal niestety jest, troszkę mniejszy Ale wyczuwalny.
Który będziesz miała dzień cyklu w dniu badania USG? Mi kazali zrobić do 10 dnia cyklu. Wyniki są od razu. Więc jeśli jesteś po owu w tym miesiącu to żadnego cyklu nie stracisz. Głowa do góry [emoji3526]
Jeśli wyczulaś guzka przed okresem to tym bardziej nic nie znaczy.
Ja miałam taką sytuację, że wyczułam naprawdę duży guz, który się przesuwał pod palcami. Nawet mój narzeczony powiedział, że coś mam w piersi i żeby iść do lekarza (a nie wiedział jeszcze, że ja coś też znalazłam).
Poszłam z duszą na ramieniu. Okazało się, że poprostu taką mam budowę piersi (włoknistogruczolakowatą czy jakoś tam). Co prawda Pani doktor znalazła parę torbieli 2 i 3 milimetrowe, ale kazała robić kontrolę raz w roku i niczym się nie przejmować. Byłam na kontroli została tylko jedna torbiel - reszta się chyba wchłoneła [emoji1745]
Powiedziała, że można się starać i w niczym to nie przeszkadza i nic się z tym nie robi.
Oczywiście jak wróciłam do domu to przeszukałam wujka Google co to wszystko oznacza [emoji23] wiele dziewczyn pisało, że ma takie torbiele i latami je obserwują. Lekarze rozszerzają diagnostykę jak torbiele urosną np do 30 mm, albo widzą coś podejrzanego rzeczywiście.
Na pewno wszystko będzie dobrze [emoji6]

Wiem wiem, że musi być to coś strasznego Ale wiadomo każdy jak myśli. Już trochę wyluzowalam, dziewczyny mi tu wytłumaczyły wszystko [emoji4] Także staram się nie myśleć już że mam raka [emoji4] Okres się skończył więc teraz ta przyjemniejsze cześć cyklu [emoji16]
@Milipiet OMG! Wielkie gratulacje! Ja też bym była przerażona. Jestem w szoku ile z was chciałoby mieć bliźniaki, ja się tego bardzo boję [emoji23]
@Verona26 nie panikuj znowu. Wiele kobiet ma niegroźne torbiele w piersiach, w różnych fazach cyklu ona są lub znikają, więc zanim pójdziesz na usg możesz już go nie mieć.
Najlepiej iść do 10go dnia cyklu na usg piersi.
Ja dwa lata temu w wieku 29 lat zrobiłam pierwsze w życiu usg piersi, lekarz wynalazł mały guzek w jednej z nich, kazał powtórzyć usg po 6 miesiącach, zanim się wybrałam minęło 10 miesięcy, okazało się że guzka już nie ma, za to są dwa inne małe i znowu kontrola po roku, teraz poszłam przed staraniami sprawdzić czy wszystko gra i okazało się że nie ma żadnego guzka także to naprawdę nic nie znaczy że coś tam wybadałaś :)

Wiem wiem, że musi być to coś strasznego Ale wiadomo każdy jak myśli. Już trochę wyluzowalam, dziewczyny mi tu wytłumaczyły wszystko [emoji4] Także staram się nie myśleć już że mam raka [emoji4] Okres się skończył więc teraz ta przyjemniejsze cześć cyklu [emoji16]

Mi tez gin znalazl guzek.. Po 2 miesiącach juz go nie bylo

Dziewczyny zrobiłam dzisiaj test.
IMG_20200108_062501.jpeg

reklama
Do góry