reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny mam iść na badania hormonalne do szpitala od 3 dnia cyklu na 4 dni . I może któraś była co dokładnie robia?czyto moze zależy jak kto? Bo czekam na @ już czuje przyjdzie, i jak się znowu nie dostanę to chyba coś zrobię sama ale nie mam pojęcia co
Mnie robili caly czas badania.. 7 rano 22 wieczorem 24 i 2 w nocy. I tak przez 4 dni ;)

reklama
Dziś mój 27 DC ciągnie mnie w podbrzuszu znowu . Wczoraj była cisza . Nie jest to taki ból jak na @ tylko tak jakby parcie w środku . Do testów jeszcze tydzień ;( zwariuję chyba

Dziś mój 27 DC ciągnie mnie w podbrzuszu znowu . Wczoraj była cisza . Nie jest to taki ból jak na @ tylko tak jakby parcie w środku . Do testów jeszcze tydzień ;( zwariuję chyba

U mnie też jest coś takiego. Niby nie boli jak do okresu, ale takie dziwne uczucie w bólu. Ja mam do testowania jeszcze ze dwa tygodnie. No to czekanie jest okropne - fakt. Oby szybko minęło.

To krwawienie które się zaczęło uznałam jako początek spóźnionej miesiączki, moja gin też mówiła że można to tak traktować, aktualnie 19 dc i mam nadzieję że będzie w miarę regularnie jak wcześniej, zobaczymy...oby nic się nie rozciągnęło w czasie.
Ty też po biochemicznej?
Hej, Dzięki za odpowiedź. Tak też, pod koniec listopada, gdyby uznać krwawienie za poczatek cyklu to już jestem pięć i pół tygodnia bez miesiączki. Nie zabezpieczaliśmy się ale lekarz mówił że w tym miesiącu raczej się nie uda bo za cienkie endometrium. Czytałam też że do 6 tygodni pojawia się okres, mam wszystkie objawy przedokresowe ale ciągle się nie pojawił. Z drugiej strony nie chce się łudzić że nam się udało, no nic zobaczymy co będzie 😀

A co do częstotliwości brykania - najlepiej niech się wypowiedzą te, co zaciążyły - który harmonogram sexów był skuteczny u nich.
1 Syn : Co drugi dzień i wyszło 2 dni przed i w dzień owulacji.
2 Syn : Maraton zakończony 3 dni przed owu, która wg USG jedbak się przesunęła i ten kolejny raz po kilku dniach okazał się razem w samą owulację ;)
Numer3 : Maraton od 8dc do 15dc - z przerwą 14dc bo miałam silne bóle owulacyjne i wtedy wg mnie nastąpiła owu a wg aplikacji albo 15dc albo 17dc ale to raczej wykluczam bo dokładnie czułam zagnieżdżenie w 21dc i pierwszy pozytywny test w 24dc no i 29dc miałam typowe bóle @ więc myślę, że wtedy @ miała w planie przyjść..
Raczej nie pomogłam bo 3 ciąże z trzema różnymi statystykami ;)

Jak na więcej niż jednym blada kreska to na pewno ciąża [emoji846][emoji846][emoji16]
Jeśli ciemnieje.. Mi 3 chińczyki dzień przed @ w sierpniu pokazały cienie i to już takie widoczne na zdjęciach i następnego dnia okrutnie @ przylazła z przytupem :/ Dlatego teraz im nie wierzyłam ;) Zrobiłam z rańca i od razu coś mi mignęło, powtórzyłam ok.16 i znowu cień. W szoku byłam bo z rana to był cień cienia i mimo nawodnienia nie zniknął z drugiego testu.
Ogólnie to dla mnie nowość bo te dziewczyny, które pamiętają moje wypowiedzi to wiedzą, że w obu ciążach widziałam tylko bladziochy, z drugim Synem dzień po terminie @ dopiero a tłuściochy na pamiątkę wychodziły 2 tygodnie po terminie @ ;) A dzisiaj niby 2 dni po terminie i proszę, takie cudo!

Załączniki

• 20200105_140833(1).jpg
    20200105_140833(1).jpg
    1 MB · Wyświetleń: 166
Jeśli ciemnieje.. Mi 3 chińczyki dzień przed @ w sierpniu pokazały cienie i to już takie widoczne na zdjęciach i następnego dnia okrutnie @ przylazła z przytupem :/ Dlatego teraz im nie wierzyłam ;) Zrobiłam z rańca i od razu coś mi mignęło, powtórzyłam ok.16 i znowu cień. W szoku byłam bo z rana to był cień cienia i mimo nawodnienia nie zniknął z drugiego testu.
Ogólnie to dla mnie nowość bo te dziewczyny, które pamiętają moje wypowiedzi to wiedzą, że w obu ciążach widziałam tylko bladziochy, z drugim Synem dzień po terminie @ dopiero a tłuściochy na pamiątkę wychodziły 2 tygodnie po terminie @ ;) A dzisiaj niby 2 dni po terminie i proszę, takie cudo!
Gratulacje ❤️

Piękne te krechy ! Wysyłaj do nas fluidki ciążowe :)

reklama
Chyba najpiękniejsze kreski jakie tu widziałam [emoji3531]

Do góry