reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Jak rozmawiałem ze swoją ginekolog, to poleciła raz na 2 dni - długość życia plemników wyrównuje ten odstęp, zabezpieczasz się przed przesunięciem owulacji, a sperma ma tez lepsza jakość niż przy codziennych staraniach.
Ale z drugiej strony najlepiej też skupić się na swoich potrzebach i nic na siłę - jak się chce częściej to droga wolna [emoji11]
Częściej? Jeszcze częściej? 😂
Dziewczyny, z ręką na sercu - która z Was rzeczywiście przytula się że swoim partnerem co 2 dni? Dla mnie to jest niewykonalne... Praca, obowiązki, dodatkowe zajęcia, treningi i czasem ciężko jest znaleźć chęci i siłę 😥

reklama
Częściej? Jeszcze częściej? 😂
Dziewczyny, z ręką na sercu - która z Was rzeczywiście przytula się że swoim partnerem co 2 dni? Dla mnie to jest niewykonalne... Praca, obowiązki, dodatkowe zajęcia, treningi i czasem ciężko jest znaleźć chęci i siłę 😥
My w tym cyklu próbowaliśmy ale wyszło jak widać na załączonym obrazku. Teraz czekamy co z tego wyjdzie. Wiadomo nie zawsze się chce ,czasami padałam tuż po 20 😅 więc nie było jak 🤓

Załączniki

• Screenshot_2020-01-05-11-36-16-665_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    Screenshot_2020-01-05-11-36-16-665_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    75,5 KB · Wyświetleń: 145
Częściej? Jeszcze częściej? [emoji23]
Dziewczyny, z ręką na sercu - która z Was rzeczywiście przytula się że swoim partnerem co 2 dni? Dla mnie to jest niewykonalne... Praca, obowiązki, dodatkowe zajęcia, treningi i czasem ciężko jest znaleźć chęci i siłę [emoji26]
My w tym cyklu mieliśmy maratonik.
Po @ kilka dni codziennie.
Potem małżonek się zbuntował i 2 dni przerwy było. A potem co 2 dzień.
A jak się skończyły dni płodne to już żeśmy się zmęczyli i praktycznie nic nie brykamy.

Są przypadki gdy testy wychodzą dopiero po terminie @.

Mi pamiętam wychodziły pierwsze bladziochy 7 dni po transferze. Ale to tylko ja je widziałam pod światło. Z każdym dniem ciemniały, ale takie naprawdę grube kreski wyszły kilka dni po terminie @
A co w przypadku kiedy ja @ muszę wywołać tabletkami 😁 kiedy testować 😀 robiłam wczoraj i negatyw a jestem 12 dobę po pregnylu i nie wiem czy już nic z tego czy jeszcze jest cień szansy

A co w przypadku kiedy ja @ muszę wywołać tabletkami [emoji16] kiedy testować [emoji3] robiłam wczoraj i negatyw a jestem 12 dobę po pregnylu i nie wiem czy już nic z tego czy jeszcze jest cień szansy
Wydaje mi się że Pregnyl to jak owulacja.
Czyli jeśliby coś miało z tego wyjść to najpóźniej 2 tygodnie.
Ale najlepsza jest beta w tym przypadku, a nie sikance.
Mi kazali zrobić betę 14 dni po transferze, niezależnie od objawów. Dopiero po negatywnej becie mogłam odstawić Luteinę i czekać na @.

reklama
Do góry