reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Jak myślicie czy powinnam zrobić jakieś badania,w sumie moja lekarka nic nie mówiła, tylko żeby brać kwas foliowy,biorę jeszcze magnez z Wit.b6...czytałam że po ciąży biochemicznej kolejna ciąża raczej przebiega bez problemów...Ale wiecie latka lecą, w tym roku 34 i boję się że z racji wieku będzie pod górkę
Mi z racji wieku i nadciśnienia regularnie badają Morfologię i TSH (raz w roku) oraz cholesterol, glukozę na czczo, żelazo i kreatyninę. No i mocz raz w roku. Wszystko to na NFZ mam.
No i regularnie badam ciśnienie bo biorę leki.

Możesz zrobić sobie morfologię i TSH na początek.

Jest też zestaw badań który warto zrobić mniej więcej w 3 dc, związany z płodnością - LH i FSH, a około 20 dc (po owulacji musi być) progesteron. Ale to już takie większe "wtajemniczenie" w badania.

Mi z racji wieku i nadciśnienia regularnie badają Morfologię i TSH (raz w roku) oraz cholesterol, glukozę na czczo, żelazo i kreatyninę. No i mocz raz w roku. Wszystko to na NFZ mam.
No i regularnie badam ciśnienie bo biorę leki.

Możesz zrobić sobie morfologię i TSH na początek.

Jest też zestaw badań który warto zrobić mniej więcej w 3 dc, związany z płodnością - LH i FSH, a około 20 dc (po owulacji musi być) progesteron. Ale to już takie większe "wtajemniczenie" w badania.
Ooo ok,zrobię jak radzisz,nigdy wcześniej nie robiłam na własną rękę żadnych badań.
Dziękuję za podpowiedź 😉
Ten progesteron to tak plus minus ile dni ok 20 dc?w poniedziałek będzie u mnie 21 dc.

Ooo ok,zrobię jak radzisz,nigdy wcześniej nie robiłam na własną rękę żadnych badań.
Dziękuję za podpowiedź [emoji6]
Ten progesteron to tak plus minus ile dni ok 20 dc?w poniedziałek będzie u mnie 21 dc.
Nie pamiętam już. Daaawno robiłam.
I chyba dobrze żeby wszystkie badania były z jednego cyklu, ale się nie znam.

Może google podpowie.

Hmm czyli jednak ktoś robi toxo, różyczke itp przed ciążą, to może i ja zrobię, tylko to kurde badania które w ciąży można mieć za darmo na nfz ;/

Ja bym zrobiła w ciąży. To nic nie zmienia jeśli chodzi o zajście w ciaze a to ze teraz nie masz toxo nie znaczy ze nie możesz się zarazić do poczęcia. Moim zdaniem zbędny wydatek.

reklama
Do góry