Ja na pewno jestem rozregulowana po odstawieniu antykoncepcjiA jak myslisz co moglo Ci wydluzyc cykl?
Bo ja nie mam pomysłu już 7 dzień spoznienia:-/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja na pewno jestem rozregulowana po odstawieniu antykoncepcjiA jak myslisz co moglo Ci wydluzyc cykl?
Bo ja nie mam pomysłu już 7 dzień spoznienia:-/
Mi z racji wieku i nadciśnienia regularnie badają Morfologię i TSH (raz w roku) oraz cholesterol, glukozę na czczo, żelazo i kreatyninę. No i mocz raz w roku. Wszystko to na NFZ mam.Jak myślicie czy powinnam zrobić jakieś badania,w sumie moja lekarka nic nie mówiła, tylko żeby brać kwas foliowy,biorę jeszcze magnez z Wit.b6...czytałam że po ciąży biochemicznej kolejna ciąża raczej przebiega bez problemów...Ale wiecie latka lecą, w tym roku 34 i boję się że z racji wieku będzie pod górkę
Ooo ok,zrobię jak radzisz,nigdy wcześniej nie robiłam na własną rękę żadnych badań.Mi z racji wieku i nadciśnienia regularnie badają Morfologię i TSH (raz w roku) oraz cholesterol, glukozę na czczo, żelazo i kreatyninę. No i mocz raz w roku. Wszystko to na NFZ mam.
No i regularnie badam ciśnienie bo biorę leki.
Możesz zrobić sobie morfologię i TSH na początek.
Jest też zestaw badań który warto zrobić mniej więcej w 3 dc, związany z płodnością - LH i FSH, a około 20 dc (po owulacji musi być) progesteron. Ale to już takie większe "wtajemniczenie" w badania.
Nie pamiętam już. Daaawno robiłam.Ooo ok,zrobię jak radzisz,nigdy wcześniej nie robiłam na własną rękę żadnych badań.
Dziękuję za podpowiedź [emoji6]
Ten progesteron to tak plus minus ile dni ok 20 dc?w poniedziałek będzie u mnie 21 dc.
PoczytamNie pamiętam już. Daaawno robiłam.
I chyba dobrze żeby wszystkie badania były z jednego cyklu, ale się nie znam.
Może google podpowie.
Dzień dobry kochane [emoji4] wszystkiego dobrego na ten nowy rok,dużo zdrowia i pięknych kreseczek [emoji4] u mnie 9dc,staramy sie z partnerem 12 miesięcy o nasze pierwsze maleństwo,30-go byłam na badaniach i czekam na wyniki
Hmm czyli jednak ktoś robi toxo, różyczke itp przed ciążą, to może i ja zrobię, tylko to kurde badania które w ciąży można mieć za darmo na nfz ;/
O ja mam tak samo dzisiaj mam bodajże 35 dc ale okresu nie ma trochę mnie bolą dzisiaj piersi więc chyba nadejdzie już by przyszedł bo czekam na niego żeby iść na badania . I będzie id nowaTyle że testy u mnie negatywne więc nie wierzę w ciążę a nowy cykl dałby mi nową szansę
No nie, do wszystkich przychodi oprócz mnieNo i jednak się wyjaśniło. Spóźniona @ przyszła :-)
Więc witam się w 1dc ;-)