reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
@Kocianka
@Mamutek86
Ja miałam się odchudzać od listopada kilka miesięcy i potem ewentualnie odstawić krążek anty, ale pod koniec października podjęliśmy decyzję o staraniach i stwierdziłam że nie ma sensu przed ciążą się odchudzać, no ale pierwszy cykl miałam bez owu, drugi teraz się wydłuża więc w sumie mogę trochę poćwiczyć póki w ciąży nie jestem a może akurat 2-3 kg zejdzie :)
W sumie można by zadbać o siebie pod względem fizycznym,mój mi powtarza żebym się czymś zajęła żeby nie myśleć ale jakoś werwy brak. Dobiła mnie ta ciąża biochemiczna

Dzień dobry kochane 😊 wszystkiego dobrego na ten nowy rok,dużo zdrowia i pięknych kreseczek 😊 u mnie 9dc,staramy sie z partnerem 12 miesięcy o nasze pierwsze maleństwo,30-go byłam na badaniach i czekam na wyniki

Załączniki

• IMG_20200101_104624.jpg
    IMG_20200101_104624.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 218
Jak myślicie czy powinnam zrobić jakieś badania,w sumie moja lekarka nic nie mówiła, tylko żeby brać kwas foliowy,biorę jeszcze magnez z Wit.b6...czytałam że po ciąży biochemicznej kolejna ciąża raczej przebiega bez problemów...Ale wiecie latka lecą, w tym roku 34 i boję się że z racji wieku będzie pod górkę

Jak myślicie czy powinnam zrobić jakieś badania,w sumie moja lekarka nic nie mówiła, tylko żeby brać kwas foliowy,biorę jeszcze magnez z Wit.b6...czytałam że po ciąży biochemicznej kolejna ciąża raczej przebiega bez problemów...Ale wiecie latka lecą, w tym roku 34 i boję się że z racji wieku będzie pod górkę
Możesz zrobić jak uważasz że to Ci się przyda. Ja robiłam tylko morfologie i mocz, lekarka wspomniała o cytomegalii i toksoplazmozie ale jeszcze tego nie zrobiłam, ponoć to dopiero w ciąży się robi a nie przed.

Mnie przebadala po biochemicznej i wszystko bylo ok (wszystko sie oczyscilo) tylko owulacja byla baaardzo wczesnie i nie zdazylismy z mezem :D i okres miesiac po biochemicznej byl meeega obfity. Dala skierowanie na prolaktyne, tsh, toxo igm igg i na rozyczke i wszystko wyszlo w porzadku oprocz prolaktyny, ale z nia mam akurat od dawna problem.

Mnie przebadala po biochemicznej i wszystko bylo ok (wszystko sie oczyscilo) tylko owulacja byla baaardzo wczesnie i nie zdazylismy z mezem :D i okres miesiac po biochemicznej byl meeega obfity. Dala skierowanie na prolaktyne, tsh, toxo igm igg i na rozyczke i wszystko wyszlo w porzadku oprocz prolaktyny, ale z nia mam akurat od dawna problem.
Mnie zbadała i zrobiła usg, żadnych badań nie zleciła,do tego powiedziała że owu za ok tydzień (na wizycie byłam w poniedziałek) a Ja czuję że owu dziś (śluz i ból),ciekawe czego mogę się spodziewać po okresie w tym m-cu 🤦‍♀️

reklama
Hmm czyli jednak ktoś robi toxo, różyczke itp przed ciążą, to może i ja zrobię, tylko to kurde badania które w ciąży można mieć za darmo na nfz ;/

Do góry