reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
@Kocianka
@Mamutek86
Ja miałam się odchudzać od listopada kilka miesięcy i potem ewentualnie odstawić krążek anty, ale pod koniec października podjęliśmy decyzję o staraniach i stwierdziłam że nie ma sensu przed ciążą się odchudzać, no ale pierwszy cykl miałam bez owu, drugi teraz się wydłuża więc w sumie mogę trochę poćwiczyć póki w ciąży nie jestem a może akurat 2-3 kg zejdzie :)
W sumie można by zadbać o siebie pod względem fizycznym,mój mi powtarza żebym się czymś zajęła żeby nie myśleć ale jakoś werwy brak. Dobiła mnie ta ciąża biochemiczna

Dzień dobry kochane 😊 wszystkiego dobrego na ten nowy rok,dużo zdrowia i pięknych kreseczek 😊 u mnie 9dc,staramy sie z partnerem 12 miesięcy o nasze pierwsze maleństwo,30-go byłam na badaniach i czekam na wyniki

Załączniki

• IMG_20200101_104624.jpg
    IMG_20200101_104624.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 221
Jak myślicie czy powinnam zrobić jakieś badania,w sumie moja lekarka nic nie mówiła, tylko żeby brać kwas foliowy,biorę jeszcze magnez z Wit.b6...czytałam że po ciąży biochemicznej kolejna ciąża raczej przebiega bez problemów...Ale wiecie latka lecą, w tym roku 34 i boję się że z racji wieku będzie pod górkę

Jak myślicie czy powinnam zrobić jakieś badania,w sumie moja lekarka nic nie mówiła, tylko żeby brać kwas foliowy,biorę jeszcze magnez z Wit.b6...czytałam że po ciąży biochemicznej kolejna ciąża raczej przebiega bez problemów...Ale wiecie latka lecą, w tym roku 34 i boję się że z racji wieku będzie pod górkę
Możesz zrobić jak uważasz że to Ci się przyda. Ja robiłam tylko morfologie i mocz, lekarka wspomniała o cytomegalii i toksoplazmozie ale jeszcze tego nie zrobiłam, ponoć to dopiero w ciąży się robi a nie przed.

Mnie przebadala po biochemicznej i wszystko bylo ok (wszystko sie oczyscilo) tylko owulacja byla baaardzo wczesnie i nie zdazylismy z mezem :D i okres miesiac po biochemicznej byl meeega obfity. Dala skierowanie na prolaktyne, tsh, toxo igm igg i na rozyczke i wszystko wyszlo w porzadku oprocz prolaktyny, ale z nia mam akurat od dawna problem.

Mnie przebadala po biochemicznej i wszystko bylo ok (wszystko sie oczyscilo) tylko owulacja byla baaardzo wczesnie i nie zdazylismy z mezem :D i okres miesiac po biochemicznej byl meeega obfity. Dala skierowanie na prolaktyne, tsh, toxo igm igg i na rozyczke i wszystko wyszlo w porzadku oprocz prolaktyny, ale z nia mam akurat od dawna problem.
Mnie zbadała i zrobiła usg, żadnych badań nie zleciła,do tego powiedziała że owu za ok tydzień (na wizycie byłam w poniedziałek) a Ja czuję że owu dziś (śluz i ból),ciekawe czego mogę się spodziewać po okresie w tym m-cu 🤦‍♀️

reklama
Hmm czyli jednak ktoś robi toxo, różyczke itp przed ciążą, to może i ja zrobię, tylko to kurde badania które w ciąży można mieć za darmo na nfz ;/

Do góry