reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Kurde tak myślę może ja wczoraj powinnam mieć @ dlatego tak mnie ten brzuch nawalal. [emoji848] Bo dziś na razie cisza [emoji4] tylko trochę nogi rwa, mam takie jakby były zmęczone może dlatego że wczoraj w tej robocie te 10 h i siedziałam jak zabił cały czas przed tym kompem nie wiem
brzuch jak na @ jeszcze dlugo moze pobolewac... ja jestem w 16 tygodniu a nadal czesto czuje wlasnie bole jak podczas okresu...

Czesc dziewczyny,ale fajnie tyle pieknych kreseczek,gratuluje kazdej i trzymam kciuki za kolejne kreseczki,a ja zeby nie nakrecac swojej glowy,to męcze chłopa,on mnie i dodatkowo wrociłam na mate i robie treningi,jak nie zajde,to przynajmniej bede niezła du...pa 😂😂😂😂

Ja też jak się denerwuje to pierwsze co myślę o papierosie [emoji4][emoji23] To chyba dla palacza normalne. Ale zawzielam się w sobie. Wczoraj jak wyszłam z pracy i po tym całym stresie tam z tą szefowa odpaliłem fajkę. I co? Wypalilam pół fajki i zaczęło mi się tak w głowie kręci i być mi nie dobrze że pół wrzuciłam... Nie wiem dlaczego [emoji23]
Haha no właśnie dlatego pytam bo u mnie było dokładnie tak samo. Pierw wymioty jak tylko wyczułam a później taka ogromna chęć... Ja nie miałam tak silnej woli niestety. Początek ciąży był bardzo dla mnie stresujący. Ciągle byłam pewna że zs chwilę na wizycie znów usłyszę, że serduszko przestało bić i nie dawałam rady bez tego durnego papierosa [emoji24] brzmi kretyńsko bo bałam się poronienia a wypalalam tego papierosa. To strasznie głupie i złudne ale tylko to mnie uspokajało wtedy. Młoda i głupia byłam [emoji2358]

Nie wiem gdzie wyczytalas ze "uwaza ze jej sie wszystko nalezy".

Mam wrazenie ze troche zle to odebralas.

Dziewczyna pracuje 10 godzin, na pewno nie rzadko dzwiga paczki, skrzynki czy worki z listami. Pracuje w kancelarii dosc duzego osrodka zdrowia. Wierz mi ze tego jest sporo i sama nie raz mam problem z podniesieniem worka jak naślą wszystkiego, a nie jestem mała czy słaba bo ciezary to dla mnie chleb powszedni. A jej szefowa sorry ale zachowala sie jak suka z jednego powodu. Nie wykazala sie zrozumieniem.

Mi sie wydaje, ze skoro pracownica poinformowala iz mozliwe są zwolnienia lekarskie w związku z domniemana ciaza to rozsadny kierownik powinien zachowac sie nieco inaczej. Druga sprawa jej kierowniczka to tez kobieta, moze ma dzieci, moze nie... ale postaw sie kobieto w takiej sytuacji ze musisz dzwigac, rzygac i wszystko na raz... tak sie wiadomo nie da...
Ale ona nie zyga, nie ma potwierdzonej ciąży. Nic, a nic.
Zygalam, bolał mnie brzuch, dzwigalam (pracowalam wtedy w InPost) i chodziłam do pracy. I nie było to powodem poronienia.

Dla mnie to po prostu wyzysk L4 i właśnie przez takie osoby pracodawcy nie chcą dawać umów o pracę kobieta w wieku rozrodczym lub dają umowy ale z głodowym wynagrodzeniem.

Wiesz ja już schizuje, tym bardziej że wszystkie mi tu pisały że może mi się zdarzyć wszystko, że to za wcześnie itd. Więc teraz przezywam podwójnie [emoji4]
brzuch jak na @ jeszcze dlugo moze pobolewac... ja jestem w 16 tygodniu a nadal czesto czuje wlasnie bole jak podczas okresu...

reklama
Do góry