reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ej przeczytałyście w ogóle co M@lly napisała? Ona nie Twierdzi, że Verona jest roszczeniowa i "wszystko się jej nalezy". Zwróciła uwagę tylko na fakt, że dobrze zrobiła olewając te robotę i dbając o siebie od pierwszych dni ciąży. A chodzenie do pracy i narażanie ciąży żeby być fair z pracodawcą nie do końca jest super pomyslem. Wiele tu było komentarzy, że nie wiadomo czy ciąża się utrzyma, że może być biochemiczna a Verona uznała, że ma to w dupie i musi o siebie zadbać maksymalnie teraz i bardzo dobrze zrobiła. Tak więc nie widzie problemu w tamtej wypowiedzi 🤔 napisała przecież że właśnie takie dziewczyny donoszą ciążę bo dbają o siebie od samego początku na maxa

"Często właśnie takie osoby jak Verona donoszą ciążę z uwagi na to że uważają że wszystko im się należy od dnia zapłodnienia i wszystko będzie ok. "

No ja tutaj innego sensu tego zdania nie widze niestety.
Ej przeczytałyście w ogóle co M@lly napisała? Ona nie Twierdzi, że Verona jest roszczeniowa i "wszystko się jej nalezy". Zwróciła uwagę tylko na fakt, że dobrze zrobiła olewając te robotę i dbając o siebie od pierwszych dni ciąży. A chodzenie do pracy i narażanie ciąży żeby być fair z pracodawcą nie do końca jest super pomyslem. Wiele tu było komentarzy, że nie wiadomo czy ciąża się utrzyma, że może być biochemiczna a Verona uznała, że ma to w dupie i musi o siebie zadbać maksymalnie teraz i bardzo dobrze zrobiła. Tak więc nie widzie problemu w tamtej wypowiedzi [emoji848] napisała przecież że właśnie takie dziewczyny donoszą ciążę bo dbają o siebie od samego początku na maxa

Ale dajmy juz spokoj... dziewczyna moim zdaniem zrobila dobrze, zwazajac na warunki (fizyczne i psychiczne) w jakich pracuje :) a ze szefowa nie umie sie kulturalnie zachowac (tekst totalnie nie na miejscu) to tylko swiadczy o osobie szefowej :)

Dziewczyny, z tą nospą to uważajcie, jednorazowo to może i ok, ale ciągłe branie nospy w ciąży może szkodzić dziecku. Jak ja byłam w ciąży dekadę temu to nawet się mówiło o "nospowych dzieciach", chodziło o obniżone napięcie mięśniowe u dzieci.

Jutro kupię kwas, zrobię prostegon, bete morfologia i żelazo [emoji4] Dziś byłam 10h w pracy więc nie miałam kiedy kupić...
A to nie brałaś kwasu już podczas starań? Zawsze lepiej brać, w sumie to słyszałam, że dobrze jest brać nawet nie planując dziecka. Koniecznie jutro kup kwas albo jakieś witaminy dla ciężarnych.

"Często właśnie takie osoby jak Verona donoszą ciążę z uwagi na to że uważają że wszystko im się należy od dnia zapłodnienia i wszystko będzie ok. "

ja niestety tez rozumiem to zupelnie inaczej niz dbanie o siebie od pierwszych dni ciazy... wywnioskowalam bardziej, ze Molly ma troche zalu do dziewczyn, ktore uwazaja , ze w ciazy im sie cos nalezy.

A to nie brałaś kwasu już podczas starań? Zawsze lepiej brać, w sumie to słyszałam, że dobrze jest brać nawet nie planując dziecka. Koniecznie jutro kup kwas albo jakieś witaminy dla ciężarnych.
Ja kwas foliowy biorę już od października, bo w zasadzie wszędzie pisze że min 3 miesiące nawet przed staraniem się o dziecko :)

Ale czego nie rozumiesz w tym zdaniu? Są dwa typy kobiet. Pierwszy : jest w ciąży ale nikomu nic nie mówi i zachowuje się zupełnie normalnie aby nie zapeszyć. I typ drugi który od razu rezygnuje z pracy która może być zagrożeniem dla niej i maleństwa które się rozwija. Dziewczyna zwróciła uwagę, że typ drugi po prostu robi słusznie dmuchając i chuchając na siebie od samego początku choć wiele osób twierdzi, że to nie dobrze bo "jeszcze nie wiadomo co się może wydarzyć". I tak rozumiem to co napisała 🤷‍♀️.

Jutro kupię kwas, zrobię prostegon, bete morfologia i żelazo [emoji4] Dziś byłam 10h w pracy więc nie miałam kiedy kupić...
wybierz sobie ktore najlepiej Ci spasuja... dobrze, zeby mialy kwas foliowy w formie aktywnej bo jest wtedy o wiele lepiej przyswajalny przez organizm.

reklama
Ja kwas foliowy biorę już od października, bo w zasadzie wszędzie pisze że min 3 miesiące nawet przed staraniem się o dziecko :)
kwas foliowy zalecany aby brac wlasnie juz podczas staran. ale fajne sa tez witaminy, zawsze wyrownuja niedobory organizmu, co tez moze pomoc...

Do góry