reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ej przeczytałyście w ogóle co M@lly napisała? Ona nie Twierdzi, że Verona jest roszczeniowa i "wszystko się jej nalezy". Zwróciła uwagę tylko na fakt, że dobrze zrobiła olewając te robotę i dbając o siebie od pierwszych dni ciąży. A chodzenie do pracy i narażanie ciąży żeby być fair z pracodawcą nie do końca jest super pomyslem. Wiele tu było komentarzy, że nie wiadomo czy ciąża się utrzyma, że może być biochemiczna a Verona uznała, że ma to w dupie i musi o siebie zadbać maksymalnie teraz i bardzo dobrze zrobiła. Tak więc nie widzie problemu w tamtej wypowiedzi 🤔 napisała przecież że właśnie takie dziewczyny donoszą ciążę bo dbają o siebie od samego początku na maxa

"Często właśnie takie osoby jak Verona donoszą ciążę z uwagi na to że uważają że wszystko im się należy od dnia zapłodnienia i wszystko będzie ok. "

No ja tutaj innego sensu tego zdania nie widze niestety.
Ej przeczytałyście w ogóle co M@lly napisała? Ona nie Twierdzi, że Verona jest roszczeniowa i "wszystko się jej nalezy". Zwróciła uwagę tylko na fakt, że dobrze zrobiła olewając te robotę i dbając o siebie od pierwszych dni ciąży. A chodzenie do pracy i narażanie ciąży żeby być fair z pracodawcą nie do końca jest super pomyslem. Wiele tu było komentarzy, że nie wiadomo czy ciąża się utrzyma, że może być biochemiczna a Verona uznała, że ma to w dupie i musi o siebie zadbać maksymalnie teraz i bardzo dobrze zrobiła. Tak więc nie widzie problemu w tamtej wypowiedzi [emoji848] napisała przecież że właśnie takie dziewczyny donoszą ciążę bo dbają o siebie od samego początku na maxa

Ale dajmy juz spokoj... dziewczyna moim zdaniem zrobila dobrze, zwazajac na warunki (fizyczne i psychiczne) w jakich pracuje :) a ze szefowa nie umie sie kulturalnie zachowac (tekst totalnie nie na miejscu) to tylko swiadczy o osobie szefowej :)

Dziewczyny, z tą nospą to uważajcie, jednorazowo to może i ok, ale ciągłe branie nospy w ciąży może szkodzić dziecku. Jak ja byłam w ciąży dekadę temu to nawet się mówiło o "nospowych dzieciach", chodziło o obniżone napięcie mięśniowe u dzieci.

Jutro kupię kwas, zrobię prostegon, bete morfologia i żelazo [emoji4] Dziś byłam 10h w pracy więc nie miałam kiedy kupić...
A to nie brałaś kwasu już podczas starań? Zawsze lepiej brać, w sumie to słyszałam, że dobrze jest brać nawet nie planując dziecka. Koniecznie jutro kup kwas albo jakieś witaminy dla ciężarnych.

"Często właśnie takie osoby jak Verona donoszą ciążę z uwagi na to że uważają że wszystko im się należy od dnia zapłodnienia i wszystko będzie ok. "

ja niestety tez rozumiem to zupelnie inaczej niz dbanie o siebie od pierwszych dni ciazy... wywnioskowalam bardziej, ze Molly ma troche zalu do dziewczyn, ktore uwazaja , ze w ciazy im sie cos nalezy.

A to nie brałaś kwasu już podczas starań? Zawsze lepiej brać, w sumie to słyszałam, że dobrze jest brać nawet nie planując dziecka. Koniecznie jutro kup kwas albo jakieś witaminy dla ciężarnych.
Ja kwas foliowy biorę już od października, bo w zasadzie wszędzie pisze że min 3 miesiące nawet przed staraniem się o dziecko :)

Ale czego nie rozumiesz w tym zdaniu? Są dwa typy kobiet. Pierwszy : jest w ciąży ale nikomu nic nie mówi i zachowuje się zupełnie normalnie aby nie zapeszyć. I typ drugi który od razu rezygnuje z pracy która może być zagrożeniem dla niej i maleństwa które się rozwija. Dziewczyna zwróciła uwagę, że typ drugi po prostu robi słusznie dmuchając i chuchając na siebie od samego początku choć wiele osób twierdzi, że to nie dobrze bo "jeszcze nie wiadomo co się może wydarzyć". I tak rozumiem to co napisała 🤷‍♀️.

Jutro kupię kwas, zrobię prostegon, bete morfologia i żelazo [emoji4] Dziś byłam 10h w pracy więc nie miałam kiedy kupić...
wybierz sobie ktore najlepiej Ci spasuja... dobrze, zeby mialy kwas foliowy w formie aktywnej bo jest wtedy o wiele lepiej przyswajalny przez organizm.

reklama
Ja kwas foliowy biorę już od października, bo w zasadzie wszędzie pisze że min 3 miesiące nawet przed staraniem się o dziecko :)
kwas foliowy zalecany aby brac wlasnie juz podczas staran. ale fajne sa tez witaminy, zawsze wyrownuja niedobory organizmu, co tez moze pomoc...

Do góry