reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ja nie mam wyjścia z krwiakiem w ciąży i za fixa mi l4 nie dali tu w UK . A krwiak był większy niż ciąża kazał pracować nie 8h tylko 6h i będzie git. Tu w UK nie dają wolnego z pracy chociazbys miała na czworakach chodzić nie i koniec nie ma takiej opcji . Także jak czytam to sobie myślę fajnie macie w Polsce ciąża ledwo widoczne kreski i juz l4 - fajnie tez bym tak chciała . Tu kobiety pracują do 9msc ciąży i nie ma zmiłuj się
U mnie w pracy jest ujowo ale jeśli dziewczyna w ciąży to nie robią problemów żadnych. Niektóre to nawet przychodzą przerobią miesiąc i ciąża :)

Kiedyś pracowałam w Belgii to tam do 7 8 miesiąca normalnie w pracy

ja to juz mam przechlapane,moj mowi,ze skoro w tamtym cyklu bylo tylko polowa miesiaca,to tym razem caly cykl bedzie strzelał żołnierzykami i nie ma mowy o migrenach [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Mój też się nastawiał na mega maraton A po 3 dniach z rzędu poprostu musiał przerwać bo nie dokończy i koniec .
Także wiesz. Najważniejsze że albo dzień przed owy albo w dzień owu(dwa kalendarze pokazują różną wersje) dał radę i dosłownie stanął na wysokości zadania :)

Życzę Ci jak najlepiej jeśli uważasz, że dobrze zrobiłaś to widocznie tak jest.
Odważna jesteś pierwsza rzeczą ktora powinnaś zrobić to udać się do ginekologa i to w 6 tyg minimum wcześniej nic ci lekarz nie powie tyl3 pecherzyk ciążowy nie potwierdzi ci ciazy dopóki serce nie bije nie chwalilabym się nikomu tym bardziej szefowej życzę Ci jak najlepiej ale odwazna jesten bardzo

U mnie w pracy jest ujowo ale jeśli dziewczyna w ciąży to nie robią problemów żadnych. Niektóre to nawet przychodzą przerobią miesiąc i ciąża :)

Kiedyś pracowałam w Belgii to tam do 7 8 miesiąca normalnie w pracy
Wiem jak jest w Polsce czasami dziewczyny się zatrudnia po chcą w ciąży być . Ale ogólnie nie wiem jakie prace macie ale niektóre dziewczyny pisały ze pracują na 3 zmiany czyli nocki w ciąży ciężko . Ze mna mama pracowała do 8go mnc ciąży i na nocki

Hej wróciłam. Było okropnie. Poszłam do szefowej powiedziałam jej prawdę tak jak sprawa stoi. Chciałam być uczciwa... jak powiedziałam jej że Jestem na początku ciąży j bardzo źle się czuje i nie chce jej robić bambuko i ściemniać A ona do mnie z tekstem "Przecież Ci mówiłam że masz nie zachodzić w ciaze" Ale się wk...iłam! No co za bezczelna baba to szok wielki! Powiedziałam że id i jutro do lekarza i mnie nie będzie! Niech se robi co chce. W dupie już ja mam! Jak miałabym tam chodzić i się codzień tak serwować jak dziś to bym od razu poronila... [emoji58][emoji32] Wstetny babzztyl! Moja uczciwość się nie odplacila.
A wzięłaś pod uwagę co bd jak za 3- 5 dni przyjdzie okres a to się okaże ciąża biochemiczna? (nie zycze tego, ale trzeba wszystko wziac pod uwagę) wtedy cie wywali bo po rozmowie widać że pipa. Dlatego ci doradzalysmy żebyś nie mowila. Oby było okej ale życia bywa nieprzewidywalne

Ej ja mam tak mokro że co chwilę latam zobaczyć czy to nieokres. WGL mam jakieś przeczucie jakbym okres miała dostać [emoji58] Okropnie mnie brzuch dzisiaj boli, pachwiny całe i rwa nogi. Nie wiem o co kaman i trochę jestem przerażona [emoji32]
To chyba dobrze bo u mnie się zaczęło plamienie bez żadnych boli itd, przeszło w krwawienie i dopiero po dniu krwawienia zaczęło boleć jak na okres, a jeśli boli bez krwawienia to chyba ok

Ja też system 3zmianowy u mnie dużo dźwigania także bym nie ryzykowała skoro to dla mnie takie wyczekiwane...
Wiem jak jest w Polsce czasami dziewczyny się zatrudnia po chcą w ciąży być . Ale ogólnie nie wiem jakie prace macie ale niektóre dziewczyny pisały ze pracują na 3 zmiany czyli nocki w ciąży ciężko . Ze mna mama pracowała do 8go mnc ciąży i na nocki

reklama
Miałam podobnie. Często łapie doła, że nam nie wychodzi, że może to jakiś znak...
Medyczne wszystko ok więc problem gdzieś w głowie siedzi ale mam nadzieję,że i nam się uda.
Ja jak już gdzieś tam wcześniej pisałam wierzę ze kazda ma swój czas na Babelka, ze widocznie jest jakiś powód, że nie teraz. Oczywiście nie zawsze jest mi łatwo tak myśleć ale staram się tego trzymać ;)

Do góry