reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Jak będę na L4 nie może mnie zwolnić. A podobno maz z rodzinny wypisuje od razu zwolnienie ciążowe. Kumpela tak miała więc nikt mnie nie ruszy [emoji4]
Dziewczyny dobrze Ci radziły abyś poszła na l4 od rodzinnego. Teraz jeśli szefowa będzie chciała Cię zwolnić to Cię zwolni bo jeśli dobrze pamiętam masz umowę na zastępstwo?. Moim zdaniem źle zrobiłaś mówiąc jej na tak wczesnym etapie
Ale jesteś dorosła i masz swój rozum. Oby wszystko poszło po twojej myśli

reklama
POWIEM Ci że latwiejnmi przyszła ta rozmowa z nią niż miałabym kombinować. Wtedy bardziej bym się sugerowała itd. Powiedziałam jej że jak wszystko będzie rok i nic nie nie wydarzy to ma sobie poszukać kogoś na zastępstwo bo ja nie przyjdę [emoji4] Wie że jak będzie ok to będę na l4 A jakby nie daj Boże coś się stało to wracam do pracy i tyle [emoji4]
Jakby coś poszlo nie tak i musialabys wrocic do pracy.... to mysle ze wypowiedzenie szybko bys zobaczyla, niestety... a do kiedy masz to zastepstwo?

Ej ja mam tak mokro że co chwilę latam zobaczyć czy to nieokres. WGL mam jakieś przeczucie jakbym okres miała dostać [emoji58] Okropnie mnie brzuch dzisiaj boli, pachwiny całe i rwa nogi. Nie wiem o co kaman i trochę jestem przerażona [emoji32]

NIe mogę nigdzie wyczytać!!

Jak facet zareagował???

Trzymaj się Aga. Mam nadzieję, że wszystko dobrze Wam się ułoży.
Myślałam o tym, ale nie wiem co on na ten temat...

Pewnie by mnie wyśmiał, ze w ogóle coś takiego proponuje...

Nie wiem kobitki jak to sie wszystko ułoży. Jeszcze jak stracę pracę to już w ogóle będzie mi ciężko utrzymać wynajem, ale dam rade - muszę.

Dzięki za Wasze ciepłe słowa. Postaram się Wam tu za bardzo nie truć, chodż teraz to ciężki dla mnie czas jest... Jeszcze nie mogę sie co miesiąc starać to już automatycznie zmniejsza moją ilość miesięcy w roku na starania... A może los bije mi dzwonami nad głową "z nim nie warto mieć dzieci" i natura blokuje :D

Co ma być to zapewne będzie.

Oby nigdy wasze starania o bobaska nie popsuły wam relacji z facetem!

A świeżo upieczone mamuśki niech odpoczywają.

@Verona26 spróbuj mi tu pracować to Ci 4 litery przetrzepe! Nie rób głupich błędów, bo teraz Wasze zdrowie ma być na 1 miejscu.

No i co tam z tymi Waszymi chłopami dziewczyny jak zareagowali na pozytywne bety?
Rysunek - hehe dobra myśl. Faktycznie do walentynek za daleko ;)

Ja już nawet nie testuje zaczynałam w czerwcu 2018...
Ja listopad 2018..wiec Cię rozumiem :) oby i na nas przyszła pora, chociaż teraz to już po prostu żyje, bo rok temu wszystko co robiłam, to z myślą o ewentualnej ciąży. Żadnych wakacji, zmiany pracy, nawet ubrań nie kupowałam bo przecież mogę zajść.. Na szczęście teraz funkcjonuje normalniej ;)

Gratuluje odwagi :) jak i tak ta szefowa i robota ci nie lezy to nie ma co sie martwic :) Najwyżej tam nie wrocisz :)
Hej wróciłam. Było okropnie. Poszłam do szefowej powiedziałam jej prawdę tak jak sprawa stoi. Chciałam być uczciwa... jak powiedziałam jej że Jestem na początku ciąży j bardzo źle się czuje i nie chce jej robić bambuko i ściemniać A ona do mnie z tekstem "Przecież Ci mówiłam że masz nie zachodzić w ciaze" Ale się wk...iłam! No co za bezczelna baba to szok wielki! Powiedziałam że id i jutro do lekarza i mnie nie będzie! Niech se robi co chce. W dupie już ja mam! Jak miałabym tam chodzić i się codzień tak serwować jak dziś to bym od razu poronila... [emoji58][emoji32] Wstetny babzztyl! Moja uczciwość się nie odplacila.

Hej wróciłam. Było okropnie. Poszłam do szefowej powiedziałam jej prawdę tak jak sprawa stoi. Chciałam być uczciwa... jak powiedziałam jej że Jestem na początku ciąży j bardzo źle się czuje i nie chce jej robić bambuko i ściemniać A ona do mnie z tekstem "Przecież Ci mówiłam że masz nie zachodzić w ciaze" Ale się wk...iłam! No co za bezczelna baba to szok wielki! Powiedziałam że id i jutro do lekarza i mnie nie będzie! Niech se robi co chce. W dupie już ja mam! Jak miałabym tam chodzić i się codzień tak serwować jak dziś to bym od razu poronila... [emoji58][emoji32] Wstetny babzztyl! Moja uczciwość się nie odplacila.

Moim zdaniem za bardzo sie pospeiszyłaś, nie zgłasza się ciążyprzed 3 mc bo wrócisz z L4 i może Ci połozyć kwitek na stół z wypowiedzeniem. Na L4 Cie nie ruszy ale po już tak i to jest ta lipa.

A umowa Ci się kiedy kończy?

Mam nadzieje, że ci babsko nie będzie robiło problemów...

Nie wiem po co sie speiszyłaś i nie posłuchałaś nas ale dorosła jesteś :) Także Twój wybór ;)

reklama
Ej ja mam tak mokro że co chwilę latam zobaczyć czy to nieokres. WGL mam jakieś przeczucie jakbym okres miała dostać [emoji58] Okropnie mnie brzuch dzisiaj boli, pachwiny całe i rwa nogi. Nie wiem o co kaman i trochę jestem przerażona [emoji32]

MagLek B6 (zwykły aptekowy magnez za 15zl) i nospa

Do góry