reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dzięki dziewczyny, już mi jednak dziewczyna wyjaśniła, że to data zapłodnienia bo przecież zygota się już wtedy dzieli :)
Ola a masz juz date porodu? chyba tak bedzie prosciej...
Datę porodu mam z om wg mnie 28.08 ale lekarka wpisała w karcie 27.08, a z usg 2 września.

Wyliczyłam, że do zapłodnienia doszło 27 listopada, nie mam pojęcia kiedy w takim razie była owu bo okres miałam od 21 listopada 4 dni, przytulanki były tylko 25 listopada a potem już po zapłodnieniu 28 i 29 listopada. Szok.

reklama
Dzięki dziewczyny, już mi jednak dziewczyna wyjaśniła, że to data zapłodnienia bo przecież zygota się już wtedy dzieli :)

Datę porodu mam z om wg mnie 28.08 ale lekarka wpisała w karcie 27.08, a z usg 2 września.

Wyliczyłam, że do zapłodnienia doszło 27 listopada, nie mam pojęcia kiedy w takim razie była owu bo okres miałam od 21 listopada 4 dni, przytulanki były tylko 25 listopada a potem już po zapłodnieniu 28 i 29 listopada. Szok.
ja sprawdzilam wedlug Twojej daty z terminu porodu i wedlug ostatniej miesiaczki i na 2 kalkulatorach wychodzi, ze owulacja byla 5-6 grudzien, a zagiezdzenie kolo 10 grudnia... mieliscie przytulanki na mikolajki? :D

https://******************/kalkulator-daty-porodu.html

u mnie na obu kalkulatorach pasuje idealnie data owulacji z data porodu, przy czym u mnie nie ma daty ostatniej miesiaczki bo poronilam wiec tylko usg brane pod uwage ale sprawdzilo sie w 100%. w srode mialam owulacje i w srode byly boboseksy. chyba ze lobuzy z niedzielnych przytulanek przetrwaly.

Ostatnia edycja:
ja sprawdzilam wedlug Twojej daty z terminu porodu i wedlug ostatniej miesiaczki i na 2 kalkulatorach wychodzi, ze owulacja byla 5-6 grudzien, a zagiezdzenie kolo 10 grudnia... mieliscie przytulanki na mikolajki? :D

u mnie na obu kalkulatorach pasuje idealnie data owulacji z data porodu
Mi aplikacja pokazuje owu 10 grudnia. Przytulanki były 2,5,6 i 8.12. Ale teraz widzę że zanotowałam sobie że 5.12 miałam mocny ból brzucha aż mnie zginało z bólu i pamiętam też ten ból podczas przytulanek - masakra, ale widać było warto :D Tylko że nie zgadza mi się to z wielkością kropka.

Czy możecie jeszcze raz zerknąć na te moje testy owulacyjne? W instrukcji piszą, że kreska taka sama lub mocniejsza niż kontrolna oznacza pozytywny wynik. Jak na moje oko to od 13 dc (kreska jest taka sama jak kontrolna) więc test pozytywny. I kolejne 4 też pozytywne 🤔 czy to oznacza, że jezzcze owulacji stricte nie było? Jejeczko się nie uwolniło? Nie wiem co myśleć i fiksuje tu totalnie 🥴 dziś w nocy kilka h bolał mnie jajnik ale przestał nagle i cisza...
IMG_20200124_112110.jpg

Czy możecie jeszcze raz zerknąć na te moje testy owulacyjne? W instrukcji piszą, że kreska taka sama lub mocniejsza niż kontrolna oznacza pozytywny wynik. Jak na moje oko to od 13 dc (kreska jest taka sama jak kontrolna) więc test pozytywny. I kolejne 4 też pozytywne 🤔 czy to oznacza, że jezzcze owulacji stricte nie było? Jejeczko się nie uwolniło? Nie wiem co myśleć i fiksuje tu totalnie 🥴 dziś w nocy kilka h bolał mnie jajnik ale przestał nagle i cisza... Zobacz załącznik 1072083
Czy możecie jeszcze raz zerknąć na te moje testy owulacyjne? W instrukcji piszą, że kreska taka sama lub mocniejsza niż kontrolna oznacza pozytywny wynik. Jak na moje oko to od 13 dc (kreska jest taka sama jak kontrolna) więc test pozytywny. I kolejne 4 też pozytywne 🤔 czy to oznacza, że jezzcze owulacji stricte nie było? Jejeczko się nie uwolniło? Nie wiem co myśleć i fiksuje tu totalnie 🥴 dziś w nocy kilka h bolał mnie jajnik ale przestał nagle i cisza... Zobacz załącznik 1072083
ja bym byla sklonna powiedziec, ze 14 dnia cyklu test byl pozytywny, wiec kolo 15 dnia cyklu byla owulacja :) swoja droga, polecam test cyfrowy clearblue. nie jest to najtansza sprawa ale jest bardzo dokladny... pokazuje dokladnie kiedy bedzie owulacja lub jej brak... ja dzieki niemu wiedzialam kiedy zdarzaja mi sie cykle bezowulacyjne.

reklama
ja bym byla sklonna powiedziec, ze 14 dnia cyklu test byl pozytywny, wiec kolo 15 dnia cyklu byla owulacja :) swoja droga, polecam test cyfrowy clearblue. nie jest to najtansza sprawa ale jest bardzo dokladny... pokazuje dokladnie kiedy bedzie owulacja lub jej brak... ja dzieki niemu wiedzialam kiedy zdarzaja mi sie cykle bezowulacyjne.
A ja nie polecam clear blue. On ma takie same, identyczne paski jak te tanie z allegro. Widziałam nie raz nie dwa jak kobiety rozbierają to ustrojstwo a tam dwie kreski, a test mówi brak ciąży... ... Z owu pewnie też tak jest

Do góry