reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

ja bym byla sklonna powiedziec, ze 14 dnia cyklu test byl pozytywny, wiec kolo 15 dnia cyklu byla owulacja :) swoja droga, polecam test cyfrowy clearblue. nie jest to najtansza sprawa ale jest bardzo dokladny... pokazuje dokladnie kiedy bedzie owulacja lub jej brak... ja dzieki niemu wiedzialam kiedy zdarzaja mi sie cykle bezowulacyjne.
Nigdzie ich nie ma w mojej okolicy niestety. Musiała bym jechać do miasta obok. Na następny cykl może zainwestuje w nie. Rozumiem, że ich używałaś? Czy to urządzenie działa tylko przez jeden cykl? Bo widziałam, że można paski dokupić osobno. Wymienia się w nim baterie czy jak? Bo dość drogie ustrostwo jest 🙄

reklama
A ja nie polecam clear blue. On ma takie same, identyczne paski jak te tanie z allegro. Widziałam nie raz nie dwa jak kobiety rozbierają to ustrojstwo a tam dwie kreski, a test mówi brak ciąży... ... Z owu pewnie też tak jest
nie wiem jak z testami ciazowymi bo nigdy nie uzywalam tej firmy. stosowalam testy owulacyjne, nie moze byc az takim gównem jesli w Uk polecane jest przez NHS (odpowiednik naszego NFZ)
zreszta uwazam, ze najpierw trzeba sprobowac i jesli ejst sie niezadowolonym, to wtedy wydawac negatywne opinie bo gdyby chciec sie wzorowac na tym co ktos mowi, to zadne z tych testow nie sa kompetentne tak naprawde :)

Załączniki

• big_time4baby-clearblue-digi10A-tester-miniaturka-v201712.jpg
    big_time4baby-clearblue-digi10A-tester-miniaturka-v201712.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 56
A ja nie polecam clear blue. On ma takie same, identyczne paski jak te tanie z allegro. Widziałam nie raz nie dwa jak kobiety rozbierają to ustrojstwo a tam dwie kreski, a test mówi brak ciąży... ... Z owu pewnie też tak jest

Nie wiem jak z testami owu, ale ja dwa razy testowałam ciąże z ClearBlue cyfrowym i dwa razy dokładnie pokazał ciąże z wiekiem jaki wychodził z owu.

Nigdzie ich nie ma w mojej okolicy niestety. Musiała bym jechać do miasta obok. Na następny cykl może zainwestuje w nie. Rozumiem, że ich używałaś? Czy to urządzenie działa tylko przez jeden cykl? Bo widziałam, że można paski dokupić osobno. Wymienia się w nim baterie czy jak? Bo dość drogie ustrostwo jest 🙄
ja kupowalam opakowania z 20 wkladami na allegro a wczesniej w uk na ebay i mi wystarczaly spokojnie na 3-4 cykle. nie testowalam tak jak poakzywala aplikacja (urzadzenie do testowania polaczone jest z aplikacja w telefonie za pomoca bluetooth), bo oczywiscie kazalo mi testowac od np 16-17dc gdy przy moich cyklach dlugosci 35-38 wiedzialam, ze owulacja wystepuje po 20 dniu. wspomagalam sie wlasnie tymi testami paskowymi i w sumie zawsze mi sie pokrywaly. z paskowymi jedynie minus taki, ze tak naprawde to nie ma pewnosci kiedy jest owulacja na 100% bo intensywnosc kreski testowej potrafi przyprawic o zawrpt glowy. wczoraj ktoras z dziewczyn wlasnie pisala o tych testach clearblue. mysle, ze warto sprobowac.

Tak to prawda. Niby jak nie ma @ To jest nadzieja Ale u mnie jakoś umarła
Tak na prawde nie ma co patrzec na nasze objawy... bo moga byc mylne, lub organizm moze platac nam figle duzo podswiadomie mozemy wymyslic. Ja np od owulacji przez tydzien czulam sie jak na okres z kazdym dniem coraz bardziej, choc bylo na to znacznie za szybko, potem nagle wszystko ustąpiło i nie miałam zadnych objawow na nic a wyszly jednak II :) takze dopuki @ nie ma kazda ma szanse ze akurat sie uda:)
U mnie 7tc i dalej objawow praktycznoe brak, takze kazda z nas jest inna :)
[emoji52]

nie wiem jak z testami ciazowymi bo nigdy nie uzywalam tej firmy. stosowalam testy owulacyjne, nie moze byc az takim gównem jesli w Uk polecane jest przez NHS (odpowiednik naszego NFZ)
zreszta uwazam, ze najpierw trzeba sprobowac i jesli ejst sie niezadowolonym, to wtedy wydawac negatywne opinie bo gdyby chciec sie wzorowac na tym co ktos mowi, to zadne z tych testow nie sa kompetentne tak naprawde :)
Nie muszę używać żeby widzieć jak kobieta robi testy wychodzi jej negatywny, rozbiera go a tam dwie kreski. No błagam. Gdyby to było raz to ja rozumiem- może jakiś uszkodzony, ale kilkukrotnie to widziałam.w środku jest test paskowy. Płaci się tylko za napis elektroniczny tak naprawdę.

Nie wiem jak z testami owu, ale ja dwa razy testowałam ciąże z ClearBlue cyfrowym i dwa razy dokładnie pokazał ciąże z wiekiem jaki wychodził z owu.
Ale ja nie napisałam że za każdym razem złe pokazuje. Napisałam że widziałam jak źle pokazuje [emoji846] gdyby pokazywał źle w każdym przypadku to byłoby słabo taktycznie [emoji6]

A tak z ciekawości na co jest steryd i heparyna?
Heparyna, że względu na lepsze ukrwienie macicy, lepszego przepływy.. niestety muszę płacić 100%, bo nie mam ani zespołu antyfosfolipidowgo, ani zakrzepicy, choć mam mutację MTHFR homozygotyczna, więc niektórzy uważają że ona może powodować jakieś zmiany w krzepliwości.. a steryd, żeby osłabić układ immunologiczny, trochę go oszukać, żeby nie odrzucał zdrowego dzidziusia. Bo ja robiłam raz badania i okazało się, że poroniłam całkiem zdrowego synka.

ja kupowalam opakowania z 20 wkladami na allegro a wczesniej w uk na ebay i mi wystarczaly spokojnie na 3-4 cykle. nie testowalam tak jak poakzywala aplikacja (urzadzenie do testowania polaczone jest z aplikacja w telefonie za pomoca bluetooth), bo oczywiscie kazalo mi testowac od np 16-17dc gdy przy moich cyklach dlugosci 35-38 wiedzialam, ze owulacja wystepuje po 20 dniu. wspomagalam sie wlasnie tymi testami paskowymi i w sumie zawsze mi sie pokrywaly. z paskowymi jedynie minus taki, ze tak naprawde to nie ma pewnosci kiedy jest owulacja na 100% bo intensywnosc kreski testowej potrafi przyprawic o zawrpt glowy. wczoraj ktoras z dziewczyn wlasnie pisala o tych testach clearblue. mysle, ze warto sprobowac.
Ja też jestem z clear blue zadowolona. Wolę je niż te klasyczne, bo one mi dziwnie wychodzą, mimo że robiłam zawsze o tej samej porze itd.
Clear blue też nie używam ich wg tej instrukcji. Akurat mam regularne cykle i wiem mniej więcej kiedy jest owu, więc testy używam max dwa dni przed nią, żeby tylko potwierdzić. Tym sposobem kupując jeden zestaw, z 10paskami używałam go przez 3 cykle. Więc ten koszt trochę mniej boli jak się podzieli na 3😂 zawsze lepiej sprawdzić na sobie czy komuś pasuje 😉

reklama
Do góry