reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Trzymam kciuki [emoji110]
Ogólnie jestem nowa na tym forum
Jestem tu bo moje "koleżanki" z innego wątku wszystkie tu przeszły a ja pisałam na wątku innym.
Staramy się półtora roku o 1sze dziecko za mną 2 poronienia w 12tym tyg i 4 tym .
I po tych poronieniach strasznie mi "upadło " endometrium. Tak żeby się zarodek zagniezdzil musi być około 8-10 mm minimum.
W tym cyklu się faszeruje CLO jak pęcherzyki same nie pekna to mam zastrzyk mam monitoring od jutra 4dc aż do 28dc co drugi dzień . dodam że mam swoją owulacje i pęcherzyki zawsze pękają same . Lekarz powiedział aby zwiększyć szanse na ciążę to mogę spróbować stymulacji a ja się zgodziłam bo mam już dość . Może będą z tego 3 pęcherzyki i wszystkie pekna oby !

reklama
Ogólnie jestem nowa na tym forum
Jestem tu bo moje "koleżanki" z innego wątku wszystkie tu przeszły a ja pisałam na wątku innym.
Staramy się półtora roku o 1sze dziecko za mną 2 poronienia w 12tym tyg i 4 tym .
I po tych poronieniach strasznie mi "upadło " endometrium. Tak żeby się zarodek zagniezdzil musi być około 8-10 mm minimum.
W tym cyklu się faszeruje CLO jak pęcherzyki same nie pekna to mam zastrzyk mam monitoring od jutra 4dc aż do 28dc co drugi dzień . dodam że mam swoją owulacje i pęcherzyki zawsze pękają same . Lekarz powiedział aby zwiększyć szanse na ciążę to mogę spróbować stymulacji a ja się zgodziłam bo mam już dość . Może będą z tego 3 pęcherzyki i wszystkie pekna oby !
ja tez jestem po poronieniu. poronilam 30 wrzesnia, samoistnie sie oczyscilo. 23 pazdziernika mialam owulacje. 29 pazdziernika bylam u ginekologa, zeby sprawdzic czy wszytsko mi sie oczyscilo do konca i czy nie potrzeba robic lyzeczkowania. patrze wlasnie na pomiary i moje endometrium wynosilo w tym dniu 7mm a jak sie okazalo 5 dni pozniej, bylam w ciazy. pani ginekolog jeszcze tego nie widziala :) powiedziala tylko ze co ma byc to bedzie. zapytalam o to endometrium z czystej ciekawosci, jakos nigdy nie zaglebialam sie az tak bardzo...

Hejka ja mam problemy z endometrium za cienkie jeden cykl w ostatnim dniu cyklu 8mm w następnym parę dni przed @ 7.5mm i tak najwięcej 8.5mm. Poczytałam co i jak co kupić i kupiłam specjalne witaminy na poprawę jakości jajeczek i endometrium FERTILITY SMART CONCEIVE FOR WOMEN tak się nazywają moje endo po miesiącu brania 10mm 8dni przed okresem Szok i niedowierzanie!

Moje endometrium przed ciąża wynosiło 7mm. W ciąży urosło do 17mm. 7mm to nie jest zle endometrium ;)

Kurcze dziewczyny znów tracę chyba nadzieję dziś 24 dc, a ovu jak nie bylo tak nie bylo... chyba że przegapiłam :( w co watpie bo testy robie co dwa dni, żeby się nie nakręcać, ale wszystko wzieło chyba dupę. Przytulanki w tym miesiacu wzmożone od samego zakończenia sie @ co 2-3 dni czasami codziennie, tylko nie wiem juz co mam robić chyba znów wariuję i nie zostanie nic innego jak klinika :(
Nie wiem czy to dobry pomysł robić testy co dwa dni.. Mi tylko w jeden dzień wychodzi pozytyw, przed i po nie mam drugiej kreski..

Moje endometrium przed ciąża wynosiło 7mm. W ciąży urosło do 17mm. 7mm to nie jest zle endometrium ;)
no wlasnie patrze i ja bedac na samym poczatku ciazy, owulacja byla 23/10 a 29/10 mialam badanie to endometrium mialam 7mm i normalnie sie zagniezdzil zarodek wiec mysle ze to nie do konca tak, ze musi byc powyzej 8mm

Wiecie co teraz mnie nastraszylyscie troche... bo jak mi w 9dc usg robili to lekarz powiedzial ze endometrium 5.5 - na 98 procent jestem pewna... chyba sie podlamalam.... ostatnio usg mi nie robil wiec nie wiem jak bylo w poniedzialek... zaczynam sie stresowac....

Nie wiem czy to dobry pomysł RP IC testy co dwa dni.. Mi tylko w jeden dzień wychodzi pozytyw, przed i po nie mam drugiej kreski..
Kurcze, mi znów zawsze pozytywny pojawiał się po kilki negatywnych ale z druga blada kreska jednak. W tym miesiacu jest tak inaczej, jeszcze troche wierze bo w tamtym cyklu pozytywny był w 26 dc. Cykle 35-40 dni aktualnie.

ja tez jestem po poronieniu. poronilam 30 wrzesnia, samoistnie sie oczyscilo. 23 pazdziernika mialam owulacje. 29 pazdziernika bylam u ginekologa, zeby sprawdzic czy wszytsko mi sie oczyscilo do konca i czy nie potrzeba robic lyzeczkowania. patrze wlasnie na pomiary i moje endometrium wynosilo w tym dniu 7mm a jak sie okazalo 5 dni pozniej, bylam w ciazy. pani ginekolog jeszcze tego nie widziala :) powiedziala tylko ze co ma byc to bedzie. zapytalam o to endometrium z czystej ciekawosci, jakos nigdy nie zaglebialam sie az tak bardzo...
W zależności w którym dniu cyklu jest 7mm bo ono cały czas rośnie . Jak ja miałam 7mm w ostatnim dniu cyklu to lekarz ręce zalamywal a jak miałam 7mm na 6dni przed @ to tak się cieszył ze aż mi Clo dał .

reklama
Do góry