reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

ja tez korzystam z Diagnostyki, z 2 roznych punktow i jestem raczej zadowolona. moja pani ginekolog wysyla mnie do nich wiec jej raczej tez zalezy na tym, zeby wyniki byly miarodajne. jedno co moge powiedziec tylko o diagnostyce, to, ze najlepiej wykupic badania online, samemu dodajac poszczegolne zlecenia do koszyka bo wychodzi wtedy po prostu taniej. przy wiekszej ilosci badan, mozna oszczedzic naprawde sporo pieniedzy.

Co do Diagnostyki i cen :)
Cześć kupiłam online, ale pozostałych nie mogłam znaleźć, bo albo coś z nazwa mi nie odpowiadało, albo nie byłam pewna czy to badanie, które mam zrobić, jest akurat tym badaniem co widzę na stornie. Ale jak byłam na miejscu to pani na recepcji mi pomogła w dokupieniu odpowiednich badań plus dodatkowo dostałam kartę stałego klienta i na te dodatkowe, zakupione na miejscu, dostałam zniżkę 5%. Może niewiele :) ale przede mną jeszcze kupa badań, często drogich, a chcemy isc do genetyka i gina już z kompletem wszystkich, żeby nas zdiagnozowali

reklama
Super! Wiesz u mnie wszystkie wyniki płatne bo każdy lekarz prywatnie więc jeśli jest taka możliwość to trzeba korzystać
ja tez wlasnie za wszystko place. nie mam zadnego pakietu z pracy niestety , a na NFZ nie licze bo u mnie sredni czas oczekiwania na endokrynologa to 372 dni. na ginekologa szybciej ale szczerze powiedziawszy to moja znajoma byla u tego pana i naprawde jak uwazam, ze lekarz z doswiadczeniem i wiedza to prawdziwy skarb, tak ginekolog majacy prawei 70 lat, ktory juz od jakiegos czasu powinien cieszyc sie emerytura, raczej nie przekonuje mnie do siebie. my usiedlismy ostatnio z moim P. analizujac nasze finanse i od poronienia czyli od 30 wrzesnia do 31 grudnia wydalismy 2400zl na ginekologa, endokrynologa, na badania, na leki, witaminybo zaszlam od razu w druga ciaze... dojazdow nawet nie licze bo nie ma sensu. ale to tylko pieniadze, nie sa nic warte jesli nie ma sie dzidziusia, ktorego tak bardzo sie pragnie...

kurcze kochana mi moj endo powiedzial, ze zjesc mozna po pol godziny ale kawa juz musi byc po minimum godzinie, najlepiej jeszcze dluzej bo kofeina niestety nie pomaga przy wchlanianiu sie euthyroxu.
Prawda.Ja euthyrox bioręo koło 7 rano po godzinie jem może wcześniej ale 30 min trzymam się zawsze, kawę piję kolo 9 30 a po 13 biorę witaminy

Biorę ovarin
A mam pytanie pół godzinny na czczo mam brać euthyrox i później coś zjeść tak?

Euthyrox bierz od razu po przebudzeniu na czoczo popijając mała ilością wody. Odczekaj godzinkę i możesz zjeść śniadanie.
Z kawka lepiej poczekać trochę dłużej, bo kawa ogólnie zle wpływa na tarczyce, ale tez może pogorszyć wchłanianie euthyroxu.

Prawda.Ja euthyrox bioręo koło 7 rano po godzinie jem może wcześniej ale 30 min trzymam się zawsze, kawę piję kolo 9 30 a po 13 biorę witaminy
ja niedawno to mialam istne szalenstwo. rano euthyrox, do tego 2 razy dziennie bralam duphaston, plus witaminy plus acard na noc. moj P. sie smieje ze moj organizm to troche taka apteka, zbieralnia wszystkiego 😅 😅 😅

ja tez wlasnie za wszystko place. nie mam zadnego pakietu z pracy niestety , a na NFZ nie licze bo u mnie sredni czas oczekiwania na endokrynologa to 372 dni. na ginekologa szybciej ale szczerze powiedziawszy to moja znajoma byla u tego pana i naprawde jak uwazam, ze lekarz z doswiadczeniem i wiedza to prawdziwy skarb, tak ginekolog majacy prawei 70 lat, ktory juz od jakiegos czasu powinien cieszyc sie emerytura, raczej nie przekonuje mnie do siebie. my usiedlismy ostatnio z moim P. analizujac nasze finanse i od poronienia czyli od 30 wrzesnia do 31 grudnia wydalismy 2400zl na ginekologa, endokrynologa, na badania, na leki, witaminybo zaszlam od razu w druga ciaze... dojazdow nawet nie licze bo nie ma sensu. ale to tylko pieniadze, nie sa nic warte jesli nie ma sie dzidziusia, ktorego tak bardzo sie pragnie...
To prawda. Oby nam się wszystkim udało w końcu zobaczyć te wyczekane II kreseczki i spokojnie nosić pod sercem 9 miesięcy nasze wyczekane dzidziulki

O matko to ja bym chyba nie funkcjonowała prze 3-4 dni. Nigdy właśnie mnie nie bolała głos dwa dni z rzędu. W okresie dojrzewania miałam najwięcej migren. To było straszne bo 2 razy w tygodniu nie szłam do szkoły bo rzyganko i pękającyleb miałam. Tylko do szkoły mogłam sobie nie iść A teraz kiedy Ty nie ma zmiłuj trzeba zapierdzielac. Wzielambtabletke, mam nadzieję że mi przejdzie choć trochę, bo wczoraj nic nie pomogło.
ja czasami mam 3-4 dni takie bóle. Byłam u rodzinnego dał skierowanie do neurologa a on skierowanie na tk głowy. Bo odebraniu wyniku z tk poszłam do neurologa i przepisał leki. Pomagały ale 2 tabletki 85 zł i ciężko je dostać

Dlatego jak zrobię za jakieś 3 tygodnie wyniki krwi to już powinno coś być? A jak będzie nie tak to się zgłoszę do niej.
Ja biorę ovarin

U mnie poprawa była widoczna po 2 tygodniach, ale dostałam od razu większa dawkę niż Ty. Wynik TSH byl o 60% niższy.
I tak jak mówiłam wcześniej, badanie TSH bez ft3/ft4 nie ma za bardzo sensu. Wiec rekomenduje, żebyś te czynniki zbadała również :)

reklama
Do góry