reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej Dziewczyny.
Podpowiedzcie kiedy lepiej iść do gina, w pierwszej połowie cyklu zobaczyć czy są pęcherzyki czy w drugiej połowie cyklu zobaczyć czy była owulacja?
Czy ginka jest w stanie na 100% powiedzieć że była lub nie było owu? Czy zapłacę kase a ona mi powie że być może była ale nie wiadomo?
Niby owu mam mieć 23 stycznia a jeszcze jest dostępny termin na jutro więc mogłabym pójść ale może lepiej zacząć w nowym cyklu, sama nie wiem 🙈

Wszystko kwestia kiedy masz mniej wiecej owulację. Zawsze się idzie na kilka dni przed i on ocenia jakiej wielkości jest pęcherzyk i kiedy ewentualnie pięknie. Spokojnie jest Ci w stanie określić czy cykl jest owulacyjny czy nie (nawet jak pęknie to zostawia taki ślad jakiś czas na USG).
Idź, idż na monitoring. To jest dobra informacja dla siebie samej jak przebiega cykl. Jak ja miałam np. bezowulacyjne to przynajmniej wiedzialam, że nie ma co czekać na cud...

reklama
Ciężko powiedzieć, ja chodze przed i po owu.
Wszystko kwestia kiedy masz mniej wiecej owulację. Zawsze się idzie na kilka dni przed i on ocenia jakiej wielkości jest pęcherzyk i kiedy ewentualnie pięknie. Spokojnie jest Ci w stanie określić czy cykl jest owulacyjny czy nie (nawet jak pęknie to zostawia taki ślad jakiś czas na USG).
Idź, idż na monitoring. To jest dobra informacja dla siebie samej jak przebiega cykl. Jak ja miałam np. bezowulacyjne to przynajmniej wiedzialam, że nie ma co czekać na cud...

Ja wiem że ogólnie monitoring się robi i przed i po owu, ale jestem po antykoncepcji 3 miesiąc i nie sprawdzałam pęcherzyków no i nie wiem czy mam owu, dzisiaj 19 dc i zastanawiam się czy jest sens iść w tym cyklu i gin zobaczy że owu była czy lepiej zacząć od nowego:)

Urok poniedziałków. Ci co pracują zawsze im coś jest 😂 😂 a Ci co idą dopiero jutro już wpadają w depreche, że jutro...

Jak się u mnie jutro rozkręci okres to zwariuje w pracy... Póki co różowe plamienie i naparzenie podbrzusza.

Ja wiem że ogólnie monitoring się robi i przed i po owu, ale jestem po antykoncepcji 3 miesiąc i nie sprawdzałam pęcherzyków no i nie wiem czy mam owu, dzisiaj 19 dc i zastanawiam się czy jest sens iść w tym cyklu i gin zobaczy że owu była czy lepiej zacząć od nowego:)

To zależy kiedy była owulacja w tym cyklu. Raczej widzi dzień/dwa po pęknieciu pęcherzyka.

Ja kiedyś byłam ze dwa razy w 14 dc i nie było po niczym śladu :D Teraz chodzę już w 10 na monitoringi hehe.

Czesc dziewczyny. Staramy sie z mezem od 7 miesiecy. W grudniu tamtego roku mialam po raz pierwszy test pozytywny w 27 dc i niestety przyszla @😕 moj ginekolog przeisal mi duphaston ktory boore 1 miesiac od 16 do 25 dc. I kazal odstawic. Ale moje pytanie jest następujące... Dzis jest 24 dc i wydaje mi sie ze test jest slabo pozytywny. Jutro wybieram sie na bete z krwii . Czy to nie jest tak ze duphaston jesli beta bedzie wskazywala na ciaze kontynuuje sie ? Miala ktoras juz ten lek? Pomozecie w interpretacji testu? Nie wiem czy mam zwidy czy to bladzioch???😉
20200120_122527.jpg

reklama
Czesc dziewczyny. Staramy sie z mezem od 7 miesiecy. W grudniu tamtego roku mialam po raz pierwszy test pozytywny w 27 dc i niestety przyszla @[emoji53] moj ginekolog przeisal mi duphaston ktory boore 1 miesiac od 16 do 25 dc. I kazal odstawic. Ale moje pytanie jest następujące... Dzis jest 24 dc i wydaje mi sie ze test jest slabo pozytywny. Jutro wybieram sie na bete z krwii . Czy to nie jest tak ze duphaston jesli beta bedzie wskazywala na ciaze kontynuuje sie ? Miala ktoras juz ten lek? Pomozecie w interpretacji testu? Nie wiem czy mam zwidy czy to bladzioch???[emoji6]Zobacz załącznik 1070406
Ja widze. Blady bladzioch ale jest. Beta wszystko wyjaśni [emoji846]

Do góry