reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dlaczego masz źle skojarzenia z Centrum Mama??? Ciąże powikłane cukrzycą i niedoczynnością tarczycy. Pani doktor pracuję również na Kopernika ,a dodatkowo w Centrum mama jest do dyspozycji Profesor Huras , ordynator Kopernika. Wykonywał moje drugie cięcie , również wspaniały człowiek z ogromną wiedzą.
Byłam tam nawizycie w drugiej ciąży i trafiłam na dr Hrobaczewska. Mila ale dopiero na specjslizacji, a pytałam o lekarza z doświadczeniem. Chodź mój błąd - chciałam szybko termin bo u dr do której chciałam iść pierwszy termin miała dopiero po 8tc. Tydzień wcześniej byłam już trzeci raz u tej w H i było ok a tydzień później serce już nie biło.

Byłam u dr Szczudlika ale jakoś mu nie ufam. Chodź wydawał się ok, da mi dupka i heparyne. Ale jakoś nie przekonał mnie do siebie.

Byłam też u 2 innych lekarzy którzy pracują na Kopernika i było straszni.

reklama
Inofem wlasnie na brak owulacji a duphaston na uregulowanie cykli. I to nie prawda ze trzeba odczekac iles tam czasu, mozna sie starac od razu
Właśnie mi lekarz dał zielone światło bezpośrednio po odstawieniu, wiec działamy 😇 nie mierze temperatury, nie badam śluzu - po prostu próbujemy co dwa dni. Czekam tu na wieści, ze Wam się udało 😊

Dokładnie w zależności od ich żywotności 3-5 dni. Taka statystykę kiedyś znalazłam. Nie wiem ile w tym prawdy. Ale chociaż można oczy nacieszyć, że nie tylko w owulacje jest prawdopodobieństwo 😄 ból jajnika może występować też po owulacji na skutek pęknięcia pęcherzyka Graffa. Ja delikatny ból owulacyjny często odczuwam jeszcze 2-3 dni po.
Zobacz załącznik 1063645
Dzień po owu 0%? Jestem w szoku. Wiem że do zapłodnienia może dojść do 24h od owu ale ten wykres jakoś dobitnie zmienił moje spojrzenie na to. Wiecie, tak na prawdę nie wiadomo dokładnie o której godzinie mamy owu...

Dziewczyny, czy kiedyś zdarzyło Wam się, że miałyście wodnisty śluz po owulacji? Normalnie miałam taki typowy, książkowy, a w tym cyklu wkładki są wręcz wilgotne. Chciałam sprawdzić jaką to ma konsystencje, ale jest jedynie wilgotne i bezbarwne. Zupełnie jakby ciekla ze mnie woda :p

Wg aplikacji Flo owulację miałam mieć 14dc, ale test owulacyjny wyszedł mi pozytywny dopiero w 17 dc, dodać do tego 24-36h to mamy za krótki czas na implantacje :( to jest mój pierwszy cykl starań, muszę utrzymać jak najdłużej logiczne myślenie, bo emocje mnie przytłoczą [emoji23]
Kurcze! Też mam problem z Flo... Co prawda nie porównywałam jeszcze owu Flo vs. Testy owulacyjne ale w dacie okresu machnęła mi się już 2-3 razy a cykle mam raczej regularne (32dni)

Ja mam podobnie, z tym że mieszkam zagranicą i nie mam takiego dostępu do badań jak Wy wszystkie i już tego Wam zazdroszczę. Tutaj wynik tsh 5 to norma, nie ma powodów do dodatkowych badań a już w ogóle nie ma mowy o leczeniu. Ginekolog? Zapomnij.. Chyba że prywatnie w polskiej klinice daleko od mojego domu, a o cenie nie wspomnę..
Dlatego co jakiś czas jestem w Polsce żeby się zbadać, ale nie ma jak ciągła kontrola i pomoc chociażby ginekologa..

Coś o tym wiem. Pamiętam jak w Polsce zrobiłam sobie tsh wyszła mi 3 coś... wróciłam do nl i chciałam powtórzyć badania juz tam , to usłyszałam od lekarza ze mam poziom tarczycy w normie. Ze polscy lekarze się nie znają ze tak naprawdę POWYŻEJ 5 mógłby mi zlecić badania . Wróciłam specjalnie na tydzień do polski potworzyłam badania naszczęście wynik był już ok.

Coś o tym wiem. Pamiętam jak w Polsce zrobiłam sobie tsh wyszła mi 3 coś... wróciłam do nl i chciałam powtórzyć badania juz tam , to usłyszałam od lekarza ze mam poziom tarczycy w normie. Ze polscy lekarze się nie znają ze tak naprawdę POWYŻEJ 5 mógłby mi zlecić badania . Wróciłam specjalnie na tydzień do polski potworzyłam badania naszczęście wynik był już ok.
Ja usłyszałam że lecza od tsh 7/8..zart.
Dobrze ze u Ciebie już ok. Mi w Polsce zrobiono usg i wykryto hashimoto. Za miesiąc, dwa znów wizyta w Polsce sprawdzić czy tsh i ft4 w normie.

Ja usłyszałam że lecza od tsh 7/8..zart.
Dobrze ze u Ciebie już ok. Mi w Polsce zrobiono usg i wykryto hashimoto. Za miesiąc, dwa znów wizyta w Polsce sprawdzić czy tsh i ft4 w normie.

Ja się ostatni raz badałam około 3 lat temu , więc dużo mogło się pozmieniać . W tym miesiacu mam zamiar wykonać wszystkie podstawowe badania. Trzymam kciuki aby twoje badania były w normie. :-)

Ja się ostatni raz badałam około 3 lat temu , więc dużo mogło się pozmieniać . W tym miesiacu mam zamiar wykonać wszystkie podstawowe badania. Trzymam kciuki aby twoje badania były w normie. :-)

Daj znać jak wyszły, również życzę pozytywnych wyników :)

reklama
Hej!:) dołączam do Was! Jestem świeżo po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Totalny bałagan: nie wiem kiedy będzie owulacja, czy w ogole będzie, wiec próbujemy co dwa dni ☺ Jestem w 9dc i czuje kłucia w macicy, wczoraj pobolewa jajnik.... nie umiem tego nazwać, tak dawno nie miałam owulacji, ze nie pamietam jakie to uczucie:) wiecie jak z zajściem w ciąże po tabletkach? Pozdrawiam i trzymam kciuki!
Nam się udało zajść w drugą ciążę właśnie w 1 cyklu po odstawieniu tabletek, które brałam wtedy 2 lata ;) Syn jeden, zdrowy, donoszony - wszystko w porządku :)
Powodzenia :)

Do góry