reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Nam się udało zajść w drugą ciążę właśnie w 1 cyklu po odstawieniu tabletek, które brałam wtedy 2 lata ;) Syn jeden, zdrowy, donoszony - wszystko w porządku :)
Powodzenia :)
Cudowna wiadomość 😍 a staraliście się wlsnie na zasadzie: co dwa dni, czy totalny spontan? Bo owulacji nie da się wyliczyć tak idealnie w pierwszym cyklu... 💁

reklama
Byłam tam nawizycie w drugiej ciąży i trafiłam na dr Hrobaczewska. Mila ale dopiero na specjslizacji, a pytałam o lekarza z doświadczeniem. Chodź mój błąd - chciałam szybko termin bo u dr do której chciałam iść pierwszy termin miała dopiero po 8tc. Tydzień wcześniej byłam już trzeci raz u tej w H i było ok a tydzień później serce już nie biło.

Byłam u dr Szczudlika ale jakoś mu nie ufam. Chodź wydawał się ok, da mi dupka i heparyne. Ale jakoś nie przekonał mnie do siebie.

Byłam też u 2 innych lekarzy którzy pracują na Kopernika i było straszni.
Dr. Szczudlik znowu prowadził dwie ciążę żony kuzyna 🙂 i ona z kolei jest nim zachwycona ( drugie dziecko teraz 17 grudnia urodziła :) ) , ale naprawdę z ręką na sercu polecam Ci moją Panią Ginekolog, bo nie dość , że jest świetnym specjalistą to jest przede wszystkim cudownym człowiekiem 👍.

Miałem tak Kochana w tym cyklu. Myślałem już że to cisza bo pierwszy raz mi się pojawil prze @ taki śluz. Zawsze miałam lekko zoltawy i lepki A tu do samej @ miałam wodnisty i było to dużo. U mnie to akurat nie oznaczało ciąży [emoji58]
Dziewczyny, czy kiedyś zdarzyło Wam się, że miałyście wodnisty śluz po owulacji? Normalnie miałam taki typowy, książkowy, a w tym cyklu wkładki są wręcz wilgotne. Chciałam sprawdzić jaką to ma konsystencje, ale jest jedynie wilgotne i bezbarwne. Zupełnie jakby ciekla ze mnie woda :p

Cudowna wiadomość 😍 a staraliście się wlsnie na zasadzie: co dwa dni, czy totalny spontan? Bo owulacji nie da się wyliczyć tak idealnie w pierwszym cyklu... 💁
Ogólnie starania były dość spontaniczne bo mieliśmy zacząć pół roku później ;) no i wtedy szalony czas i boboseksy praktycznie codziennie choć ten docelowy najprawdopodobniej po 3 dniach w samą owulację bo się właśnie przesunęła a pamiętam to dokładnie bo przecież wymyśliłam sobie starania o córę, czyli miały się skończyć 3 dni przed owu ale wyszło jak wyszło i mamy dwóch cudownych Synów :) Ogólnie staraliśmy się zupełnie na spokojnie bo nie wierzyłam, że się uda tak szybko (na pierwszą ciążę musiałam poczekać 6 miesięcy ) :)
Jeśli to pierwszy cykl to polecam spontan :) Kombinujcie z grafikiem jak naprawdę nie będzie wychodzić :) Fasola i tak wybierze odpowiedni czas dla siebie <3

Dziewczyny help.Dziś24dc, cykle 31 dni, dosłownie kilka minut temu zrobiłam test(wiem powinnam z rannego moczu-no cóż).Czy ja już omamy mam czy jakiś cień cienia się pojawiaZobacz załącznik 1063766

Ja tu widzę drugą karteczkę 👍🏻
W 24 dc robiłam taki sam ale u mnie biel. Dzisiaj w nocy brzuch bolał mnie jak na @ i sluz lekko różowy ale od 1 stycznia miałam taki stres,że nie mogę nic zjeść i wymiotuje plus kiepsko śpię obstawiam, że i @ się przesunie 😔
Co do Tsh to ja od czerwca jestem na euthyrocie aktualnie 75 z 4.76 zeszło mi do 1.47 przy dawce 5 dni 75 weekend dawka 50. Teraz mi się zwiększyło do 2.18 więc moja endokrynolog poleciła brać dawkę 75 min stop.

A u mnie dalej brak krwawienia, za to od 3-4 dni pobolewają mnie jajniki i czuje non stop ciągniecie w okolicach miednicy - zupełnie inne niż ból okresowy...

U mnie juz wczoraj zaczelo sie cos @podobnego z tym ze podobienstwo jest tylko w nazwie, jest jakby nie było W sumie sama nie wiem co to jest bo ani mnie kregoslup nie boli jak zawsze przy @ ani nic... totalne zero objawow a zawsze łykac musze ketonale itp. Zobaczymy jak to sie potoczy

reklama
Kiedy testujesz?

Jeszcze chwile poczekam. De facto nie do końca jestem „spóźniona” bo 2 tygodnie temu odstawiłam tabletki i nie miałam nawet krwawienia z odstawienia.
Około zeszłej środy/czwartku miałam bóle jajników i duża ilość płodnego śluzu, teraz jest jak pisałam wyżej plus śluzu mniej, gesty i biały...
pewnie jak nic nie nadejdzie przez tydzień to kupie test :)

Do góry