reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Skoro już masz zaklepane to może zostaw?
Właśnie trochę kiepsko płacić za każde badanie z krwi i usg, skoro mam je za free w luxie. Jedyny minus i to co mi się nie podoba, że tam na wizycie nie robią od ręki usg, tylko dają skierowanie i trzeba się umawiać na kolejną wizytę na samo usg 😕 ale na razie chyba zostanę, w razie czego poszukam innego miejsca gdzie można iść na dodatkową konsultacje. Póki co udało mi się umówić na 24, wezmę wszystkie skierowania i będę chciała umawiać usg jakoś na początku lutego
Trochę lipa z tymi skierowaniami na usg, ale w sumie nie będzie ich aż tak dużo, więc można się przemeczyc:) A bierzesz luteine albo dupka? Bo ja nie

Mi gin zlecił zażywać pregna start, do tego pije inofem 2 saszetki dziennie ze względu na pcos.
Kochane czy ja dobrze pamiętam, że lekarze Wam polecali w trakcie starań brać suple, które normalnie biorą ciężarne? Z DHEA i Omega3 tak? Bo może skoro mąż zacznie brać te na plemniki, to mi też nie zaszkodzi bo aktualnie nie biorę nic :)

Dzięki!! ❤️❤️ Zapisuję sobie wszyściutko od Was, wieczorem będę czytać i wybierać :D Inofem rzeczywiście można brać jako dodatek bo to w sumie tylko mioinozytol, który słyszałam, że fajnie reguluje gospodarkę hormonalną
Można też zamówić na allegro mio-inozytol w proszku firmy Swanson, który jest bardzo wydajny i dużo tańszy niż inofem. W przeciwieństwie do inofemu nie zawiera on kwasu foliowego, więc możesz sobie dobrać że spokojem jakieś suple dla ciężarnych:) bez obawy że przedobrzysz z kwasem fol. :)

reklama
Trochę lipa z tymi skierowaniami na usg, ale w sumie nie będzie ich aż tak dużo, więc można się przemeczyc:) A bierzesz luteine albo dupka? Bo ja nie
Nic nie mam. W poprzedniej ciąży pytałam lekarza o luteine i jak to jest z tym podtrzymaniem ciąży to mi powiedział, że nie ma czegoś takiego jak podtrzymanie, a te leki pomagają tylko przy niskim progesteronie. Jeśli on jest w normie to ciąża jak ma się utrzymać to się utrzyma 🤔 ja poprzednio miałam plamienia dlatego teraz każda wizyta w wc to strach.. 😕 Czekam niecierpliwie na środę i piątek

Ostatnia edycja:
Do góry