reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Skoro już masz zaklepane to może zostaw?
Właśnie trochę kiepsko płacić za każde badanie z krwi i usg, skoro mam je za free w luxie. Jedyny minus i to co mi się nie podoba, że tam na wizycie nie robią od ręki usg, tylko dają skierowanie i trzeba się umawiać na kolejną wizytę na samo usg 😕 ale na razie chyba zostanę, w razie czego poszukam innego miejsca gdzie można iść na dodatkową konsultacje. Póki co udało mi się umówić na 24, wezmę wszystkie skierowania i będę chciała umawiać usg jakoś na początku lutego
Trochę lipa z tymi skierowaniami na usg, ale w sumie nie będzie ich aż tak dużo, więc można się przemeczyc:) A bierzesz luteine albo dupka? Bo ja nie

Mi gin zlecił zażywać pregna start, do tego pije inofem 2 saszetki dziennie ze względu na pcos.
Kochane czy ja dobrze pamiętam, że lekarze Wam polecali w trakcie starań brać suple, które normalnie biorą ciężarne? Z DHEA i Omega3 tak? Bo może skoro mąż zacznie brać te na plemniki, to mi też nie zaszkodzi bo aktualnie nie biorę nic :)

Dzięki!! ❤️❤️ Zapisuję sobie wszyściutko od Was, wieczorem będę czytać i wybierać :D Inofem rzeczywiście można brać jako dodatek bo to w sumie tylko mioinozytol, który słyszałam, że fajnie reguluje gospodarkę hormonalną
Można też zamówić na allegro mio-inozytol w proszku firmy Swanson, który jest bardzo wydajny i dużo tańszy niż inofem. W przeciwieństwie do inofemu nie zawiera on kwasu foliowego, więc możesz sobie dobrać że spokojem jakieś suple dla ciężarnych:) bez obawy że przedobrzysz z kwasem fol. :)

reklama
Trochę lipa z tymi skierowaniami na usg, ale w sumie nie będzie ich aż tak dużo, więc można się przemeczyc:) A bierzesz luteine albo dupka? Bo ja nie
Nic nie mam. W poprzedniej ciąży pytałam lekarza o luteine i jak to jest z tym podtrzymaniem ciąży to mi powiedział, że nie ma czegoś takiego jak podtrzymanie, a te leki pomagają tylko przy niskim progesteronie. Jeśli on jest w normie to ciąża jak ma się utrzymać to się utrzyma 🤔 ja poprzednio miałam plamienia dlatego teraz każda wizyta w wc to strach.. 😕 Czekam niecierpliwie na środę i piątek

Ostatnia edycja:
Do góry