reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Mi gin zlecił zażywać pregna start, do tego pije inofem 2 saszetki dziennie ze względu na pcos.
Mnie już jakiś czas temu przy staraniach lekarz polecił pregna plus, wtedy jeszcze pregny start nie było. Miałam się przerzucić, ale ciągle zapomniałam że ta start się pojawiła i leciałam ciągle na pregnie plus 🙂

reklama
Dokładnie[emoji3526] Ja zaczęłam go zażywać we wrześniu, w październiku zaszłam w ciążę [emoji4]
Dzięki!! [emoji3590][emoji3590] Zapisuję sobie wszyściutko od Was, wieczorem będę czytać i wybierać :D Inofem rzeczywiście można brać jako dodatek bo to w sumie tylko mioinozytol, który słyszałam, że fajnie reguluje gospodarkę hormonalną

Oo dobrze wiedziec [emoji16]
Można też zamówić na allegro mio-inozytol w proszku firmy Swanson, który jest bardzo wydajny i dużo tańszy niż inofem. W przeciwieństwie do inofemu nie zawiera on kwasu foliowego, więc możesz sobie dobrać że spokojem jakieś suple dla ciężarnych:) bez obawy że przedobrzysz z kwasem fol. :)

Na razie cisza...
Sluz podbarwiony tez przeszedl
ja test zrobilam w niedziele, wyszedl cien cienia a we wtorek mialam sluz zabarwiony krwia, wygladajacy jak skrzep. przez dslownie kilka minut i cisza. nie wiem co to bylo... pani doktor powiedziala ze czasem moze tak byc. teraz jestem w 13 tygodniu ciazy. takze na spokojnie. najlepiej skontroluj beta hcg z krwi i potem za 48 godzin znowu to bedzie wszystko jasne :)

@Verona26 w którym dniu cyklu zrobiłaś pierwszy test owu? Ja wczoraj w 12 dc i wyszedł negatyw ale nie wiem czy go dobrze ogarnęłam. Dziś będę powtarzać [emoji85]
Tu są wszystkie które robiłam. Ostatni z rana dziś [emoji4]
20200111_224752.jpeg
20200111_143543.jpeg
20200111_143437.jpeg
20200113_202632.jpeg
20200114_104433.jpeg

Można też zamówić na allegro mio-inozytol w proszku firmy Swanson, który jest bardzo wydajny i dużo tańszy niż inofem. W przeciwieństwie do inofemu nie zawiera on kwasu foliowego, więc możesz sobie dobrać że spokojem jakieś suple dla ciężarnych:) bez obawy że przedobrzysz z kwasem fol. :)
O to jest super pomysł, bo kwas foliowy to jednak zalecają brać w formie leku a nie suplementu diety i dlatego brałam do tej pory Folik. Na razie z resztą witamin już nie mam problemu, bo już biorę tylko witaminę D3, więc może uda się znaleźć coś sensownego :)

Dokładnie[emoji3526] Ja zaczęłam go zażywać we wrześniu, w październiku zaszłam w ciążę [emoji4]
Staram się już tak nie sugerować, bo to samo mówili o Castagnusie a nie pomógł na dłuższą metę nawet w PMS, do którego jest dedykowany, ale to pocieszająca wiadomość :D

reklama
Do góry