reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Wpisz dziś w kalendarzu że test owu pozytywny. Powinno Ci pokazać że owu jutro będzie ( przynajmniej mi tak pokazało [emoji848])

A mierzysz temperature? Ja gdyby bie to, ze wstaje w nocy do małej wróciłbym do mierzenia. Temp plus test owu plus obserwacja śluzu i wowczas wiesz kiedy była owu [emoji846]

reklama
Kochane czy ja dobrze pamiętam, że lekarze Wam polecali w trakcie starań brać suple, które normalnie biorą ciężarne? Z DHEA i Omega3 tak? Bo może skoro mąż zacznie brać te na plemniki, to mi też nie zaszkodzi bo aktualnie nie biorę nic :)

U mnie wczoraj w nocy maly skrzep krwi..
Domyslam sie co to.
Od tej pory cisza,wiec czekam az ze mnie zacznie leciec
Ja w pierwszej ciazy miałam "okres". Dlatego nie wiedziałam że jestem w ciąży. Zdziwilo mnie tyllo ze okres trwał dwa dni. Zrobilam test i pozytyw. Poszlam szybko do ginekologa (4 tydzien to wciaz za szybko zeby cos zobaczyl) dal mi duphaston i powiedział ze zdarza się krwawienie ala miesiaczkowe w ciazy w dniach kiedy powinno sie mie okres. I tak mialam plamienia do 12 tygodnia

Kochane czy ja dobrze pamiętam, że lekarze Wam polecali w trakcie starań brać suple, które normalnie biorą ciężarne? Z DHEA i Omega3 tak? Bo może skoro mąż zacznie brać te na plemniki, to mi też nie zaszkodzi bo aktualnie nie biorę nic :)

Ja przed pierwsza ciąża i teraz dostałam kwas foliowy ba receptę 5mg oraz Femibion Natal 1, który brałam cały pierwszy trymestr

A mierzysz temperature? Ja gdyby bie to, ze wstaje w nocy do małej wróciłbym do mierzenia. Temp plus test owu plus obserwacja śluzu i wowczas wiesz kiedy była owu [emoji846]
Nie mierze . W tym cyklu ciężko badać śluz bo naprawdę ostry maraton zrobiliśmy i mój M mówił mi jakie czuje zmiany tam w środku podczas przytulanek 😂
Ja już kiedyś przechodziłam mierzenie analizowanie ,nie chciałabym znów popaść w to szaleństwo bo za bardzo fiksowalam wtedy. Teraz mam duże nadzieje że się uda bo nie chce kolejnych cykli z monitoringiem . To zabiera cenny czas , oczywiście jeżeli się nie uda to pewnie zrobimy ten monitoring itd ale tracę powoli entuzjazm na to wszystko.

reklama
Do góry