reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Wpisz dziś w kalendarzu że test owu pozytywny. Powinno Ci pokazać że owu jutro będzie ( przynajmniej mi tak pokazało [emoji848])

A mierzysz temperature? Ja gdyby bie to, ze wstaje w nocy do małej wróciłbym do mierzenia. Temp plus test owu plus obserwacja śluzu i wowczas wiesz kiedy była owu [emoji846]

reklama
Kochane czy ja dobrze pamiętam, że lekarze Wam polecali w trakcie starań brać suple, które normalnie biorą ciężarne? Z DHEA i Omega3 tak? Bo może skoro mąż zacznie brać te na plemniki, to mi też nie zaszkodzi bo aktualnie nie biorę nic :)

U mnie wczoraj w nocy maly skrzep krwi..
Domyslam sie co to.
Od tej pory cisza,wiec czekam az ze mnie zacznie leciec
Ja w pierwszej ciazy miałam "okres". Dlatego nie wiedziałam że jestem w ciąży. Zdziwilo mnie tyllo ze okres trwał dwa dni. Zrobilam test i pozytyw. Poszlam szybko do ginekologa (4 tydzien to wciaz za szybko zeby cos zobaczyl) dal mi duphaston i powiedział ze zdarza się krwawienie ala miesiaczkowe w ciazy w dniach kiedy powinno sie mie okres. I tak mialam plamienia do 12 tygodnia

Kochane czy ja dobrze pamiętam, że lekarze Wam polecali w trakcie starań brać suple, które normalnie biorą ciężarne? Z DHEA i Omega3 tak? Bo może skoro mąż zacznie brać te na plemniki, to mi też nie zaszkodzi bo aktualnie nie biorę nic :)

Ja przed pierwsza ciąża i teraz dostałam kwas foliowy ba receptę 5mg oraz Femibion Natal 1, który brałam cały pierwszy trymestr

A mierzysz temperature? Ja gdyby bie to, ze wstaje w nocy do małej wróciłbym do mierzenia. Temp plus test owu plus obserwacja śluzu i wowczas wiesz kiedy była owu [emoji846]
Nie mierze . W tym cyklu ciężko badać śluz bo naprawdę ostry maraton zrobiliśmy i mój M mówił mi jakie czuje zmiany tam w środku podczas przytulanek 😂
Ja już kiedyś przechodziłam mierzenie analizowanie ,nie chciałabym znów popaść w to szaleństwo bo za bardzo fiksowalam wtedy. Teraz mam duże nadzieje że się uda bo nie chce kolejnych cykli z monitoringiem . To zabiera cenny czas , oczywiście jeżeli się nie uda to pewnie zrobimy ten monitoring itd ale tracę powoli entuzjazm na to wszystko.

reklama
Do góry