reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Jak leży w luźnych majtach bez papierosa, alko, po siłowni i bez telefonu oraz z dala od promieniowania telewizora to właściwie jest ok [emoji23][emoji23][emoji23][emoji85]
On „tylko” pali. Ja rzuciłam odkąd się staramy. On nie jest w stanie sobie odmówić kilku papierosów wieczorem i jednego rano... W ciągu dnia nie pali.

No nie [emoji34] No właśnie. Może mąż powinien się zbadać. Mój ma iść z wynikami do androloga, ciekawe kiedy się zapisze [emoji849]
Niestety. Coś poszło nie tak. Skoro @ wczoraj/dziś w nocy, to owu musiała być 31.12, a wtedy pięknie się postaraliśmy i nawet z nogami w górze leżałam, specjalnie spędziliśmy Sylwestra w domu. Był super wieczór, ja byłam po prawie 3 tyg. urlopu, no i jak widzicie to „odstresowanie się” nie zawsze działa. Skoro u mnie owu są bo progesteron w 24 dc na to wskazuje, to może pora zbadać faceta, bo ja nie wierzę żeby nie było ciąży mimo seksu w owulację u zdrowych ludzi od ponad roku...

Wiecie, ja myślę że zdrowy styl życia i aktywność fizyczna wpływa na całokształt, nie tylko na płodność.. Drink, piwko, winko od czasu do czasu jeszcze nikomu nie zaszkodził, ale już regularne spożywanie plus palenie fajek to na pewno mega zło, skoro tam jest tyle kanceroenów..

Niestety. Coś poszło nie tak. Skoro @ wczoraj/dziś w nocy, to owu musiała być 31.12, a wtedy pięknie się postaraliśmy i nawet z nogami w górze leżałam, specjalnie spędziliśmy Sylwestra w domu. Był super wieczór, ja byłam po prawie 3 tyg. urlopu, no i jak widzicie to „odstresowanie się” nie zawsze działa. Skoro u mnie owu są bo progesteron w 24 dc na to wskazuje, to może pora zbadać faceta, bo ja nie wierzę żeby nie było ciąży mimo seksu w owulację u zdrowych ludzi od ponad roku...
Każda zdrowa para ma ok.30% szans na ciążę w każdym cyklu :) i to jest zupełnie normalne.
My ze względu na wiek usłyszeliśmy o max.25%
Powodzenia!! :)

No nie [emoji34] No właśnie. Może mąż powinien się zbadać. Mój ma iść z wynikami do androloga, ciekawe kiedy się zapisze [emoji849]
Oni to traktują jak ujmę... Długo bałam się z nim o tym porozmawiać. Mój gine powiedział, że ja mu sama nie mogę powiedzieć, że ma się zbadać. Że tylko lekarz może facetowi to powiedzieć. Więc na razie tak od niechcenia przesłałam mu nazwy tych suplementów co mi napisałyście, że to lekarze polecają i że jeszcze ewentualnie można pójść do androloga przy okazji zrobić podstawowe badania hormonalne takie jak ja robiłam 😂 Może się nie skapnie o co mi chodzi haha

Przykro mi 😑 badanie nasienia warto zrobić. Ja sobie zamówiłam właśnie taki zwykły domowy test płodności dla mężczyzn 😉 zrobić nie zaszkodzi. Kosztuje jakieś 40zl a jak wykaże, że są jakieś wątpliwości to od razu do labo na szerszą diagnostykę.

reklama
Przykro mi 😑 badanie nasienia warto zrobić. Ja sobie zamówiłam właśnie taki zwykły domowy test płodności dla mężczyzn 😉 zrobić nie zaszkodzi. Kosztuje jakieś 40zl a jak wykaże, że są jakieś wątpliwości to od razu do labo na szerszą diagnostykę.
Dzięki 😘 Zastanawiałam się nad tym domowym, ale on bada tylko ilość plemników, a nie ich jakość. Może być tak, że jest ich dużo, a są niezdolne do zapłodnienia, a to wykaże tylko test laboratoryjny... A wiesz jak to jest z facetami - zobaczy w domowym, że jest OK, to już w życiu nie pójdzie zrobić laboratoryjnego. Więc wolałam mu tego nie proponować, bo to w sumie nie wyjaśni nam wszystkich wątpliwości

Do góry