reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ktoś tu wcześniej mówił o profertilu. Ponoć też polecają: fertilman, androvit, maca, kwas foliowy, cynk, selen i jeszcze inne. Zero papierosów, ograniczenie alko, zero sauny, ciasnych majt, telefon nie w kieszeni spodni, aktywność fizyczna.
Jednym pomaga, innym nie...
Warto spróbować i zobaczyć :)

reklama
Mój jeszcze nic nie dostał ale kiedyś brak takie suplementy dla mężczyzn z selenem. Teraz zarządziłam że ma łykać kwas foliowy bo on pomaga przy podziałach komórek więc pomoga ten na plemniki . A jak u Ciebie to plamienie ? Ja nadal trzymam kciuki!
Dzięki 😘 Dostałam w nocy dosyć silne krwawienie 😉

Dziewczyny dziś mam 14 dc mierzę temperaturę od początku cyklu i dziś rano miałm tylko 35,87 stopni czy to jest normalne dzisiaj też mam monitoring zobaczymy czy coś tam jest 🤔🤭😊

Ktoś tu wcześniej mówił o profertilu. Ponoć też polecają: fertilman, androvit, maca, kwas foliowy, cynk, selen i jeszcze inne. Zero papierosów, ograniczenie alko, zero sauny, ciasnych majt, telefon nie w kieszeni spodni, aktywność fizyczna.
Jednym pomaga, innym nie...
Tak, a najlepiej to niech leży i pachnie i czeka na dni płodne. Masakra z tymi wytycznymi, jakby za karę człowiek miał się o dziecko starać i same zakazy 😂🤦‍♀️

Dziewczyny próbuje ogarnąć sytuacje i mnie to przerasta.
Wygląda to tak, w zeszłym miesiącu biochemiczna ale wszystko się oczysciło samo bez ingerencji lekarza. A teraz miałam okresu dostać niby w niedzielę ale wczwartek w poludnie sie pojawila krew ze sluzem, w piayek popołudniu się niby zaczęła @ rozkręcać i było więcej krwi, sobota też tak jakby sama krew ale nie szalone ilości (Chyba nawet ze dwa skrzepy miałam ale głowy nie dam bo krew była wgl pełną śluzu takiego ciągnącego) w niedzielę przez cały dzień jak kot naplakal i to praktycznie śluz z krwią taki różowy albo czerwony ale nie sama krew A dziś brązowe plamienia calutki dzień ale też w niewielkiej ilości. Pierwszy okres którego nie czułam w sensie zawsze 1/2 dzień zdycham bo brzuch boli A tu nic. W niedzielę jakieś klucia jakby w macicy ale przeszło już.
I teraz podpowiedzcie mi czy to poprostu słabszy okres bo po poronieniu czy zrobić tego testa bo się coś mogło poprzesuwac i okres ogarnął że zrobił fal start?

Ja ostatnie dwa cykle mam właśnie takie słabe @. Wcześniej mój @ trwał max 3 dni i bardziej przypominał plamienie i ból był mniejszy niz zwykle ale wtedy miałam problemy z tarczycą i stąd tak kiepskie @ teraz tsh się podniosło przez stres i znowu odbija sie na @.

reklama
Czyli jednak @ przyszła? ☹
Niestety. Coś poszło nie tak. Skoro @ wczoraj/dziś w nocy, to owu musiała być 31.12, a wtedy pięknie się postaraliśmy i nawet z nogami w górze leżałam, specjalnie spędziliśmy Sylwestra w domu. Był super wieczór, ja byłam po prawie 3 tyg. urlopu, no i jak widzicie to „odstresowanie się” nie zawsze działa. Skoro u mnie owu są bo progesteron w 24 dc na to wskazuje, to może pora zbadać faceta, bo ja nie wierzę żeby nie było ciąży mimo seksu w owulację u zdrowych ludzi od ponad roku...

Do góry