reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Tak właśnie ide w srode znowu na bete , zrobie jeszcze progesteron, moze sie uspokoje troche jak zobacze jakis przyrost . Dziekuje ze mi odpisałaś jest jakas nadzieja przynajmniej. Który to dzień cyklu ? 11 sierpnia mialam ostatnia miesiączkę, cykle mam po 30-31 dni to wychodzi jakis 35 pewnie. A co radzilabys jeszcze zbadac ? Bo lekarka nic nie powiedziala bo wg niej nic nie ma na usg nic nie widac mowila ze endometrium? Chyba tak to nazwała, że to jest dobrej grubości i to jedyne co może mi dobrego powiedziec i ze nawet nie potrafi powiedziec który to tydzien ciazy tak z usg bo nic nie widac .
Nic nie badać. Przy becie 15 to wiadomo że nic nie będzie widać. Najszybciej widać przy becie 1000 albo nawet 1500. Poczekaj spokojnie, rób testy ciążowe, będziesz widziała czy ciemnieje kreska no i ten przyrost bety i spokojna głowa :)

reklama
A kiedy miałaś owulacje ? Może się przesunela?
Tak właśnie ide w srode znowu na bete , zrobie jeszcze progesteron, moze sie uspokoje troche jak zobacze jakis przyrost . Dziekuje ze mi odpisałaś jest jakas nadzieja przynajmniej. Który to dzień cyklu ? 11 sierpnia mialam ostatnia miesiączkę, cykle mam po 30-31 dni to wychodzi jakis 35 pewnie. A co radzilabys jeszcze zbadac ? Bo lekarka nic nie powiedziala bo wg niej nic nie ma na usg nic nie widac mowila ze endometrium? Chyba tak to nazwała, że to jest dobrej grubości i to jedyne co może mi dobrego powiedziec i ze nawet nie potrafi powiedziec który to tydzien ciazy tak z usg bo nic nie widac .

A kiedy miałaś owulacje ? Może się przesunela?
Wlasnie to jest najlepsze ze sie wkurzyłam i powiedzialam ze zaczniemy się starac od nowego roku bo mam juz dość tych tabletek tego mierzenia tych testow na owulacje... i przestalam to robic i teraz nic nie wiem 🤦‍♀️ wg kalendarza w aplikacji 28 sierpien ale nie wiem czy to jest prawda. Strasznie mnie uspokoiła informacja z ta kobieta z niska beta a udalo sie... nie mogę się doczekać na bete w srode i tez zrobie tsh jak ktoś wczesniej pisal... slabo to wyglada wszystko 🤦‍♀️ jak się pilnowałam to du.pka a jak olałam to mam bete kurna 15 🤦‍♀️🤦‍♀️ co za zycie 🤦‍♀️🤦‍♀️ dzięki dziewczyny 😘

Ale po obserwacji siebie, sluzu i kiedy byly Przytulanki to mniej więcej myślisz że kiedy mogła być owulacja ?
Wlasnie to jest najlepsze ze sie wkurzyłam i powiedzialam ze zaczniemy się starac od nowego roku bo mam juz dość tych tabletek tego mierzenia tych testow na owulacje... i przestalam to robic i teraz nic nie wiem [emoji2356] wg kalendarza w aplikacji 28 sierpien ale nie wiem czy to jest prawda. Strasznie mnie uspokoiła informacja z ta kobieta z niska beta a udalo sie... nie mogę się doczekać na bete w srode i tez zrobie tsh jak ktoś wczesniej pisal... slabo to wyglada wszystko [emoji2356] jak się pilnowałam to du.pka a jak olałam to mam bete kurna 15 [emoji2356][emoji2356] co za zycie [emoji2356][emoji2356] dzięki dziewczyny [emoji8]

Ale po obserwacji siebie, sluzu i kiedy byly Przytulanki to mniej więcej myślisz że kiedy mogła być owulacja ?
Jedyne przytulanki byly 24.08 a pozniej 29/30 pozniej juz nic. Wiec to któreś z tego moglo byc jedynie tak sadze. O matko no to marzenie te twoje słowa bo jak liczyłam od dnia miesiączki to wychodzi prawie 5 tydzien i czytalam ze juz powinno być cos widac na tym usg. Dobra to juz nie sieje paniki jesteście mega ❤❤ w srode lece na bete i mam nadzieje ze walnie moje waleczne dziecko tysiaka ❤

W środę to nie licz na 1000. Beta podwaja się mniej więcej co 48 h także możesz mieć 30 i to też będzie ok. Do gina idź za jakieś 2 tyg.
Jedyne przytulanki byly 24.08 a pozniej 29/30 pozniej juz nic. Wiec to któreś z tego moglo byc jedynie tak sadze. O matko no to marzenie te twoje słowa bo jak liczyłam od dnia miesiączki to wychodzi prawie 5 tydzien i czytalam ze juz powinno być cos widac na tym usg. Dobra to juz nie sieje paniki jesteście mega [emoji173][emoji173] w srode lece na bete i mam nadzieje ze walnie moje waleczne dziecko tysiaka [emoji173]

Z tym śluzem to nigdy nic nie wiadomo. Jedne mają przed szczytem inne po. U mnie prawie nie ma śluzu a jakoś zaszłam w poprzednią ciążę [emoji2368]
Czy jak wczoraj był szczyt śluzu płodnego (dziś już jest gęsty) to jest jeszcze dzisiaj szansa? Czy raczej jest po owulacji i nie ma szans?

reklama
Czy jak wczoraj był szczyt śluzu płodnego (dziś już jest gęsty) to jest jeszcze dzisiaj szansa? Czy raczej jest po owulacji i nie ma szans?
Ja to porównuję z temperaturą i ostatnio w dzień owu wg temperatury miałam śluz kremowy, a miesiąc szybciej w dzień owu miałam wodnisty, ale już nie rozciągliwy, także u mnie szczyt śluzu płodnego wychodzi narazie w przeciągu dwóch miesięcy dzień przed owu.

Do góry