reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Daj spokój. Ja mialam homocysteine 8 w zeszlym roku i na ten wynik lekarz kazał mi brać modulator homocysteiny. Brałam miesiąc czasu i wynik 12. Jakieś jaja..... Muszę to pokazać temu lekarzowi

O kurde. 8 to bardzo ładny wynik ja zbijalam z ponad 14,ale ze Ci podskoczyła to wierzę, bo niektóre te specyfiki nie na kazdego działają. Mi na jednym wątku dziewczyny odradzały branie jednego, który zaleciła mi dietetyk bo zgodnie kilku rosło po tym.
Dlatego ja biorę b12 i foliany chyba najpewniejsze, bo zwykłego kwasu nie mogę, ale jakoś boję się iść na badanie.

reklama
Hej dziewczyny moze ktoras z was miala bądź zna kogos co mial taki przypadek i wszystko skończyło się pozytywnie 😔 staramy się od 3 lat ... wkoncu zobaczylam dwie kreski ... 11 sierpnia ostatnia @ ... bylam dzis na becie i wynik 15.70 tylko 😔 bylam tez dzis u lekarza dala duphaston ale nie liczy na nic dobrego bo nic nie widać na usg bo za wcześnie... czy ktos mial tak niska bete ale udało się miec bobasa ? Jestem załamana a o mezu juz nawet nie wspomnę....

Który dzień cyklu?
Jedna co miała bete 13 na samym początku dzisiaj urodziła dziecko. Powtórz przyrost po 48 h.
Hej dziewczyny moze ktoras z was miala bądź zna kogos co mial taki przypadek i wszystko skończyło się pozytywnie [emoji17] staramy się od 3 lat ... wkoncu zobaczylam dwie kreski ... 11 sierpnia ostatnia @ ... bylam dzis na becie i wynik 15.70 tylko [emoji17] bylam tez dzis u lekarza dala duphaston ale nie liczy na nic dobrego bo nic nie widać na usg bo za wcześnie... czy ktos mial tak niska bete ale udało się miec bobasa ? Jestem załamana a o mezu juz nawet nie wspomnę....

O kurde. 8 to bardzo ładny wynik ja zbijalam z ponad 14,ale ze Ci podskoczyła to wierzę, bo niektóre te specyfiki nie na kazdego działają. Mi na jednym wątku dziewczyny odradzały branie jednego, który zaleciła mi dietetyk bo zgodnie kilku rosło po tym.
Dlatego ja biorę b12 i foliany chyba najpewniejsze, bo zwykłego kwasu nie mogę, ale jakoś boję się iść na badanie.
Ja biorę folian. Czyli ten lepszy kwas. Kazał mi jeden dziennie. Plus modulator homocysteiny a tam jest w składzie B12, kwas foliowy i coś tam jeszcze. I do tego biorę Proxed woman. A tam też jest kwas. Nie wiem..... Już nie chce być mądrzejsza od lekarza. To jest lekarz z kliniki. Każe.... To biorę..... 🤷🤷🤷

Rety ja mam podobnie. 🤦 Ja już prawie wymiotuje tą ilością leków. Dziewczyny może ja też kupię ta mace? To cos daje?
Co do macy.. Jest obrzydliwa 🤣 kupiłam w biedrze taka w proszku i dla mnie tragedia. Mogłam to tylko wypić w koktajlu z bananem i kakao ale i tak zatykałam nos. Za to mój mąż dodawał to do soku pomidorowego i zachwalał 🤢🤢 zaszłam przy niej w biochem ale nie wierzę że to przez takie wynalazki 🤔

Który dzień cyklu?
Jedna co miała bete 13 na samym początku dzisiaj urodziła dziecko. Powtórz przyrost po 48 h.
Tak właśnie ide w srode znowu na bete , zrobie jeszcze progesteron, moze sie uspokoje troche jak zobacze jakis przyrost . Dziekuje ze mi odpisałaś jest jakas nadzieja przynajmniej. Który to dzień cyklu ? 11 sierpnia mialam ostatnia miesiączkę, cykle mam po 30-31 dni to wychodzi jakis 35 pewnie. A co radzilabys jeszcze zbadac ? Bo lekarka nic nie powiedziala bo wg niej nic nie ma na usg nic nie widac mowila ze endometrium? Chyba tak to nazwała, że to jest dobrej grubości i to jedyne co może mi dobrego powiedziec i ze nawet nie potrafi powiedziec który to tydzien ciazy tak z usg bo nic nie widac .

reklama
Może jeszcze tsh zbadaj :)
Tak właśnie ide w srode znowu na bete , zrobie jeszcze progesteron, moze sie uspokoje troche jak zobacze jakis przyrost . Dziekuje ze mi odpisałaś jest jakas nadzieja przynajmniej. Który to dzień cyklu ? 11 sierpnia mialam ostatnia miesiączkę, cykle mam po 30-31 dni to wychodzi jakis 35 pewnie. A co radzilabys jeszcze zbadac ? Bo lekarka nic nie powiedziala bo wg niej nic nie ma na usg nic nie widac mowila ze endometrium? Chyba tak to nazwała, że to jest dobrej grubości i to jedyne co może mi dobrego powiedziec i ze nawet nie potrafi powiedziec który to tydzien ciazy tak z usg bo nic nie widac .

Do góry