Mooni89
Fanka BB :)
O tak dwa popularne to erytrytol i ksylitol, ale też swoje kosztują, może w konsu zainwestuje i się przerzucimy, kurcze ja kupiłam sobie nasiona stewii ale nawet ich nie zasialama chciałam spróbować, lody lubię ale mam mcc i robimy sobie sami, także mogę składniki dobierać wg siebie ciasta uwielbiam, zawsze zmniejszam ilość cukru ale jednak muszę mieć słodkie ciasto ech, ciężkoJa nie jem pieczywa przennego już od lat. Ale ciasta i makarony normalnie jadłam. Teraz już nie. Makarony pełnoziarniste są spoko, ale ograniczam do 1 porcji w tygodniu.
Cukier kocham, ale są naprawdę fajne zamienniki, nawet w realu można dostać. Kupuje czekoladę bez dodatku cukru, wiadomo tłuszcz, ale jak zjesz sobie kawałek to masz to samo uczucie jak po normalnej, a poza tym smakuje świetnie!
Najbardziej mi szkoda lodów... [emoji17] Ale kupiłam zamienniki, nie są złe, jak zmienię kuchnie i lodówkę na większą to bede robić sama owocowe sorbety i będę żyć [emoji4]
Ostatnie 2 lata bardzo sie ograniczałam z żarciem. [emoji28] I teraz nie zmieniłam wiele i waga leci w dół.