reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dokladnie tak, poronilam samoistnie w kwietniu, w maju biochemiczna i w czerwcu też, a teraz proszę, wreszcie tak jak powinno być! 😁😁😁😍 Także jestem zdania, że nie można się poddawać i trzeba działać, działać, działać! 💪💪💪😆😁😂 I słuchać siebie, bo teraz w lipcu zaczęłam brać luteine i to jest efekt, więc te straty mogły być powodem niskiego progesteronu tak jak przypuszczałam 🤔 w każdym razie 28go miałam mieć wizytę u gina odnośnie tego co zrobić z tymi niepowodzeniami no i będę miała dla niego małą niespodziankę 😁😁😂😂😂🙈
Gratulacje! A jak lekarz kazał Ci brać ta luteine? Bo też mam pierwszy cykl z luteina.

Nie martw się, ja też korzystam z flo i powiem Ci, że na bank mi w tym miesiącu nie wyliczyło poprawnie owu, bo miałam dużo wcześniej niż pokazuje apka i śluz płodny miałam dokładnie 2 dni i koniec, a zaszłam w ciążę, także działaj! 💪😆😆😆😁😁😁
Mi Flo w tamtym cyklu policzyło o 2 dni za szybko ale wiedziałam, że nie jest wtedy bo używałam testów i obserwowałam śluz. Gdy @ przyszła teraz po zaznaczeniu jej Flo zmieniło mi owu z czerwca tak jak ja faktycznie miałam.

Ja zawsze leżałam z nogami trochę podkurczonymi tak z 5 min, Ale i tak ze mnie sporo wylatywało, a jednak w ciążę zachodziłam za każdym razem, także nie ma chyba powodu się czymś takim przejmować [emoji6][emoji6][emoji6]
Ze mnie też zawsze dużo wypływa ale leżę i mam nadzieję że ten jeden potrzebny tam zostanie [emoji23]

Gratulacje! A jak lekarz kazał Ci brać ta luteine? Bo też mam pierwszy cykl z luteina.
Dziękuję! 😊😊🤗❤ ja zaczęłam brać sama, na własną rękę, bo żaden lekarz nie chciał mi pomóc, a mojego niestety przez 2 msc nie było, a mój mi powiedział po poronieniu w kwietniu, że przy następnej ciąży dałby mi od razu duphaston od samego początku...jednak inni lekarze uważali, że jestem przewrażliwioną desperatką i nawet skierowania na proga nie chcieli mi dać, twierdząc, że nie ma potrzeby 😡😡😡
Brałam po owulacji jedną tabletkę dziennie Luteiny 50 pod język i jestem pewna, że to pomogło 😊
No i biorę cały czas teraz 😊

Ostatnia edycja:
Dziękuję jeszcze raz! Bardzo mi pomogłaś i dzięki Tobie się nie poddałam i nie załamałam [emoji4][emoji4][emoji4][emoji847][emoji7][emoji7][emoji7]
Bardzo Ci kibicuje i trzymam mocnooo kciuki za Ciebie! [emoji110][emoji110][emoji110][emoji4][emoji847][emoji7][emoji173]
Dziękuję kochana. Jak będziesz potrzebowała pogadać po narzekać na objawy ciążowe jak się pojawią to pisz śmiało. Ale mam nadzieję że objawy nie będą ci dokuczać prócz w przyszłości duży brzuszek i mocne kopniaki dzieciątka. [emoji3059][emoji3059]

Dziękuję kochana. Jak będziesz potrzebowała pogadać po narzekać na objawy ciążowe jak się pojawią to pisz śmiało. Ale mam nadzieję że objawy nie będą ci dokuczać prócz w przyszłości duży brzuszek i mocne kopniaki dzieciątka. [emoji3059][emoji3059]
Ojj już mi trochę dokucza zgaga pod wieczór i lekkie mdłości nad ranem 🙈🙈🙈 także czuję, że tą ciążę przejdę trochę ciężej niż z synem, ale przyjmę wszystko na klatę byle z dzieciątkiem było wszystko dobrze 😊😊😊❤ ...a mdłości na początku podobno mogą zwiastować dziewuszke 😍

Nie martw się, ja też korzystam z flo i powiem Ci, że na bank mi w tym miesiącu nie wyliczyło poprawnie owu, bo miałam dużo wcześniej niż pokazuje apka i śluz płodny miałam dokładnie 2 dni i koniec, a zaszłam w ciążę, także działaj! 💪😆😆😆😁😁😁
Działać podziałamy. Mam umówioną wizytę na połowę sierpnia do nowego ginekologa akurat będę w połowie cyklu niestety wcześniej nie ma terminu. Zaczynam po woli rozglądać się za kliniką.

reklama
Ojj już mi trochę dokucza zgaga pod wieczór i lekkie mdłości nad ranem 🙈🙈🙈 także czuję, że tą ciążę przejdę trochę ciężej niż z synem, ale przyjmę wszystko na klatę byle z dzieciątkiem było wszystko dobrze 😊😊😊❤ ...a mdłości na początku podobno mogą zwiastować dziewuszke 😍
Ja mam 2 córki i nie miałam mdłości ani w jednej ciąży ☺️☺️ ale każdy przechodzi inaczej.❤️❤️

Do góry