reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Tak,chciałbym bo pracuje fizycznie. U mnie w pracy nie ma taryfy ulgowej.. ale raczej za wczesnie na l4 bedzie jeszcze

Jeśli poprosisz to lekarz na pewno da Ci zwolnienie, mnie się pytał właśnie o pracę itp. Więc chyba lepiej wziąć l4 niż się potem martwić czy coś się nie stanie skoro to nie lekka praca.

reklama
Cześć dziewczyny, byłabym wdzięczna za Waszą radę. Od lutego staramy się z mężem o dziecko i wtedy tez odstawiłam tabletki. Od tamtej pory cykle były raczej regularne (25, 27, 26, 27, 27). Dziś 29 dzień cyklu i na okres się póki co nie zapowiada - brak plamień i innych objawów. Zrobiłam dwa testy ciążowe o czułości 10 (firmy Vitam) w 26 dc i dzisiaj, oba wyszły negatywne. Czy jest jeszcze jakaś szansa na ciążę? Kiedy powinien zacząć mnie niepokoić brak miesiączki jeśli to nie ciąża i po ilu dniach zgłosić się do lekarza? Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam za Was kciuki.

Dziewczyny więc tak. Lekarka (to ta moja pierwsza ginekolog do której mam sentyment bo chodzilam kilka lat) dobrze zareagowala na to że poszłam do kliniki. Mówi że słusznie, że już czas, że może inseminację zrobić. Więc mega pozytywnie. Nie mówiłam jej że nie wzięłam leków które mi dała na bakterie (bo w klinice mówią że te bakterie nie szkodzą) , tylko że wzięłam doustnie i dalej bakteria jest bo robiłam niedawno znowu wymaz. Wypisała mi leki pod antybiogram i powiedziała że uspimy ta bakterie antybiotykiem i po miesiączce na początku sierpnia robimu drożność. Jeszcze dostanę antybiotyk godzinę przed zabiegiem. Wiec teraz okres i w sierpniu drożność i od sierpnia może inseminacja :) hip hip :D

A co do usg, to na lewym jajniku mam coś ala torbiel krwotoczna, endometrialna, z poprzedniego cyklu, albo pęcherzyk po owulacji. Lekarka nie bardzo mogła to określić. Mówi że może była owulacja. A na prawym jajniku pęcherzyki dwa po 16 mm. Więc albo owu była albo będzie około piątku. Dla pewności zrobię jutro krew i sprawdzę progesteron czy była owu i we wtorek przyszły jesli będzie w piątek owu.

Owu pewnie nie będzie.... Ale chociaż będzie Sono hsg :)

A to moja beta! Wreszcie konkretna, a nie jakieś marne 7 mlU! 😁😁💖😍

Załączniki

• Screenshot_20200722-001432.png
    Screenshot_20200722-001432.png
    15,4 KB · Wyświetleń: 107
reklama
Do góry