reklama
bleucoco
Fanka BB :)
Bierze się do końca okresu rozrodczego najczęściej, w tym także w ciąży jeśli TSH wynosi powyżej 2,5. Chyba że po ciąży TSH jest np. 3 i nie chce się narazie starać to nie trzeba brać. Potem już, zwłaszcza po menopauzie, TSH może wynosić więcej niż 2,5 do tam około 4 z hakiem, ale to też zależy jak się czuje, czy nie wypadają włosy itd. Ja mam stwierdzoną niedoczynność i tak mnie endo poinformowali, że teoretycznie biorę do końca życia, ale może w starszym wieku wyższe TSH nie będzie mi robiło różnicy i będę mogła odstawić leki. Co do suplementacji tylko w trakcie starań, to wydaje mi się, że to też zależy od tego jak tarczyca zachowywać się będzie po zapłodnieniu.A potem to się normalnie odstawia czy się bierze jeszcze jakiś czas?
Nadziejka90
A no podobno lepiej że nie ma czasu na myślenieA dziękuję bez zmian, owu w tym tygodniu ponoć. Moje TSH w normie czasu za bardzo nie ma na myślenie bo dużo pracy ale może to i lepiej.
bleucoco
Mi na 6 dni przed terminem @ i 14 dni po zapłodnieniu wzrosło z 2,6 do 4,4 Ale to wszystko zależy od kondycji tarczycy. Ja miałam lekką niedoczynność przed zajściem, tarczycę mam za małą, więc po prostu nie miała siły by pracować na pełnych obrotach. W ciąży wzrasta zapotrzebowanie na hormony tarczycy bo niejako część oddaje się dziecku.A no coś słyszałam że w ciąży rośnie. Ale jak jest to do końca nie wiem. Endo będzie najlepiej wiedzieć jak o was zadbać
Nadziejka90
A ile się staraliście? Rozumiem że nic nie bralas na tarczycę?Mi na 6 dni przed terminem @ i 14 dni po zapłodnieniu wzrosło z 2,6 do 4,4 Ale to wszystko zależy od kondycji tarczycy. Ja miałam lekką niedoczynność przed zajściem, tarczycę mam za małą, więc po prostu nie miała siły by pracować na pełnych obrotach. W ciąży wzrasta zapotrzebowanie na hormony tarczycy bo niejako część oddaje się dziecku.
bleucoco
Udało się w 14 cyklu starań 14 cykl po odstawieniu antykoncepcji i jakoś 10 cykl po wdrożeniu leczenia duphastonem i zwiększoną dawką metforminy. Na tarczycę brałam euthyrox 2x25 i 5x50, ale to już na 2 lata wcześniej bo miałam lekką niedoczynność i źle to znosiłam fizycznie. Oprócz tego stosowałam jeszcze w tym czasie Castagnus w trybie 3 msc brania i 3 msc przerwy i potem od nowa. Ostatni cykl chyba skończyłam jakoś w grudniu, a w styczniu tego roku nam się udało Z witamin brałam Solgar Female Multiple Do tego witamina D 2000 jednostek i to chyba na tyle.A ile się staraliście? Rozumiem że nic nie bralas na tarczycę?
zgredzus
U mnie zbicie TSH z 4 do 1 trwało miesiąc na dawce 100
Dziewczyny z problemami z TSH . Jak długo zbijalyscie i z jakich materiałów wartości ? I przy jakiej dawce tabletki? Mam 2.64 i Euthrynox 25 i zastanawiam się jak dlugo to będzie trwało
Marta200x
To ja muszę powiedzieć ginekologowi żeby mi zmienił ta dawkę bo ja czuję się dobrze i chce szybko to zbićU mnie zbicie TSH z 4 do 1 trwało miesiąc na dawce 100
reklama
Nadziejka90
O kurcze ale fajne uczucie pewnie zobaczyć 2 kreseczki.. Tez się biorę bo to mój 7 cykl i pierwsze badania a już coś wyszło nie tak.. Niby tragedii nie ma ale jednak..Udało się w 14 cyklu starań 14 cykl po odstawieniu antykoncepcji i jakoś 10 cykl po wdrożeniu leczenia duphastonem i zwiększoną dawką metforminy. Na tarczycę brałam euthyrox 2x25 i 5x50, ale to już na 2 lata wcześniej bo miałam lekką niedoczynność i źle to znosiłam fizycznie. Oprócz tego stosowałam jeszcze w tym czasie Castagnus w trybie 3 msc brania i 3 msc przerwy i potem od nowa. Ostatni cykl chyba skończyłam jakoś w grudniu, a w styczniu tego roku nam się udało Z witamin brałam Solgar Female Multiple Do tego witamina D 2000 jednostek i to chyba na tyle.