reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
@Mrufeczko jak to miło, że się odezwałaś! Pół roku szybko minie - zobaczysz! I wiem co mówię, bo sama musiałam tyle czekać!
Teraz niestety się coś nie udaje nam, a za miesiąc wracam do pracy i chyba będę musiała odpuścić ze względu na charakter pracy 🙁
Staram się zaglądać chociaż nie jest to łatwe. Może nie wrócisz do pracy ;) może Cię jeszcze los zaskoczy czego bardzo Ci życzę i trzymam mocno kciuki

Wykonałam badanie progesteronu. W 17 dc wyniosło 6.18, natomiast w 23 dc 12.91. Lekarz ginekolog twierdzi, że wyniki są w normie i świadczą o przebytej owulacji. Dodam, że w 11 DC był pęcherzyk dominujący 14 mm(podejrzewam, że owulacja była koło 15/16 dc). Niestety martwią mnie plamienia, które wystąpiły w 17 i 21 dc(jasno brązowa wydzielina). Czy mogą one świadczyć o niewydolności ciałka żółtego, mimo że progesteron mieści się w normie?

Staram się zaglądać chociaż nie jest to łatwe. Może nie wrócisz do pracy ;) może Cię jeszcze los zaskoczy czego bardzo Ci życzę i trzymam mocno kciuki
Domyślam się, że nie jest to łatwe. Jesteś mega silną babką i jeszcze przyjdą dla Ciebie dobre dni - jeszcze będzie pięknie!
Trzymaj, trzymaj, jak widać są bardzo potrzebne.

Przepraszam ze tak późno odpisuje, jestem w szpitalu i czekam na laparoskopię z kauteryzacja jajników i badaniem drożności. Miałam histeroskopie diagnostyczna, monitorowane cykle, badania hormonalne i byłam stymulowana - bez efektow. Okazało się ze pecherzyki nie pękają mimo zastrzyków pregnylu i to nawet 3 razy podanych :( No ale gin jest dobrej myśli ze po kauteryzacji będę miała piękne owulki. Modlę się o drożne jajowody!
ps. Ja już mam dwójkę dzieci poczętych naturalnie a teraz się okazuje ze jestem niepłodna bo PCOS się pogorszyło. Miałam tez dwie cc wiec jest ryzyko zrostów itp.
Musimy być dobrej myśli :) Też dwójkę mam poczętych naturalnie i bez żadnych problemów. Robiłam badania u mnie wygląda wszystko okej natomiast u partnera wyszło że ma tylko 3 % prawidłowo zbudowanych plemników, czekamy na wizytę u urologa.

reklama
Do góry