reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Przy jakiej becie poszłaś na usg? :)
Pamiętam, że w czwartek miałam betę 849 i na betę poszłam w piątek wieczorem :) Pęcherzyk już był, ale trafiłam na mega sucz, która mi powiedziała, że „nawet jeśli to ciąża”, to i tak czekamy do II trymestru, bo można poronić. Wyszłam płacząc. Nie dała mi nawet zdjęcia, nic. Tydzień później poszłam do innego lekarza i już zostałam u niego, cudowny człowiek, od razu założył kartę ciąży i powiedział, że wszystko będzie dobrze, zlecił badania itd. :)

Zarodka tam nie ma jeszcze, są pęcherzyki :)
Masz 5+4, ja w 5+6 sprawdziłam miałam średnicę pęcherzyka 13 mm, ale miałam dosyć dużą betę i chyba wcześniej było zagnieżdżenie a na pewno wcześniej miałam owu. Ty masz chyba 3,5 mm na USG ale oznaczone jest jako D a nie GS i nie jestem pewna czy to ten wymiar masz na zdjęciu czy nie jakiś inny. Sam zarodek miałam 3 mm, więc może tam masz rozmiar zarodków (CRL) a nie pęcherzyków :) Nie martw się tymi wielkościami :)

Pamiętam, że w czwartek miałam betę 849 i na betę poszłam w piątek wieczorem :) Pęcherzyk już był, ale trafiłam na mega sucz, która mi powiedziała, że „nawet jeśli to ciąża”, to i tak czekamy do II trymestru, bo można poronić. Wyszłam płacząc. Nie dała mi nawet zdjęcia, nic. Tydzień później poszłam do innego lekarza i już zostałam u niego, cudowny człowiek, od razu założył kartę ciąży i powiedział, że wszystko będzie dobrze, zlecił badania itd. :)

Sucz. Mnie na zabieg lekarz przyjmował i mówi 1 ciąża to statystyki podnosimy 🤬

Ja jak byłam w pierwszej ciąży to też trafiłam na kreatyna. Byłam w 5+4 i był tylko pęcherzyk bez akcji serca z małym zarodkiem to mi odrazu powiedział że mam się nastwiac na stracona ciążę, nawet nie brał pod uwagę tego że mój okres nie trwa 28 dni a cykle potrafiłam mieć po 50 więc logiczne że ciąża młodsza. Jak poprosiłam go żeby mi pokazał bo miał monitor w swoją stronę odwrócony, powiedział że to dla niego a nie dla mnie [emoji2356] podziękowałam i już nie wróciłam.
Sucz. Mnie na zabieg lekarz przyjmował i mówi 1 ciąża to statystyki podnosimy [emoji2959]

Ja jak byłam w pierwszej ciąży to też trafiłam na kreatyna. Byłam w 5+4 i był tylko pęcherzyk bez akcji serca z małym zarodkiem to mi odrazu powiedział że mam się nastwiac na stracona ciążę, nawet nie brał pod uwagę tego że mój okres nie trwa 28 dni a cykle potrafiłam mieć po 50 więc logiczne że ciąża młodsza. Jak poprosiłam go żeby mi pokazał bo miał monitor w swoją stronę odwrócony, powiedział że to dla niego a nie dla mnie [emoji2356] podziękowałam i już nie wróciłam.
Nie wierzę. Po prostu nie wierzę...
A moja rodzinka się ze mnie śmieje, bo ginekologa do prowadzenia szukam czytając mnóstwo opinii i pisząc z dziewczynami które już były u nich. Spędzilam tydzień w internetach... Ale chyba tak trzeba bo można natrafić na takiego empatycznego fachowca

Na co dzień jestem dość twarda i nie łatwo mnie złamać, ale jeśli chodzi o moją rodzinę, dzieci to taki tekst i ciężko by mi się było zebrać do kupy. Nawet jak czytam to co piszecie to bardzo to przeżywam z Wami.

Nie wierzę. Po prostu nie wierzę...
A moja rodzinka się ze mnie śmieje, bo ginekologa do prowadzenia szukam czytając mnóstwo opinii i pisząc z dziewczynami które już były u nich. Spędzilam tydzień w internetach... Ale chyba tak trzeba bo można natrafić na takiego empatycznego fachowca

Na co dzień jestem dość twarda i nie łatwo mnie złamać, ale jeśli chodzi o moją rodzinę, dzieci to taki tekst i ciężko by mi się było zebrać do kupy. Nawet jak czytam to co piszecie to bardzo to przeżywam z Wami.

Ja akurat lekarza mam fajnego niestety nie wiemy na kogo trafimy w szpitalu bo Ten mój od głupiego komentarza to przyjmował mnie na oddział. Młody a takie chamskie teksty byłam niestety w zbyt złym stanie żeby się odgryźć. Straszne i przykre, że takie rzeczy Ci mówią w takiej chwili i dziwić się, że ludzie narzekaja na lekarzy jak takie teksty. Cokolwiek sobie myśli powinien zachować to dla siebie.

reklama
Do góry