reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
W tym roku miałam 2 miesiączki tylko. W styczniu i w czerwcu. 31.03 dowiedziałam się o ciąży która była aż o 4tyg młodsza a 20.04 dowiedziałam się że najprawdopodobniej pęcherzyk ciążowy się wchlonal (coś poszło nie tak) i po tym dostałam okres dopiero 2.06 na wizycie u gin pod czas usg przezpochwowe[emoji23] od września 2019 do stycznia 2020 trwały 29-30 dni a jeszcze wcześniej nawet 60 dni.

O kurde, faktycznie słabo. Mam nadzieję, że lekarze pomogą. Może jakieś leki czy cos....?
Mimo wszystko mocno trzymam za was kciuki. Mam też nadzieję, że ja sama nie będę miała takich komplikacji. Póki co z nadziejom czekam na urlop. Wtedy wszystko się okaże

O kurde, faktycznie słabo. Mam nadzieję, że lekarze pomogą. Może jakieś leki czy cos....?
Mimo wszystko mocno trzymam za was kciuki. Mam też nadzieję, że ja sama nie będę miała takich komplikacji. Póki co z nadziejom czekam na urlop. Wtedy wszystko się okaże
Duphaston zażywalam w zeszłym roku i on mi wyregulował cykle ale już go nie mam. A tu gin pow że progesteron nie jest na regulację cykli i nie dostałam. Brałam clavelle roztwór do picia 2x1 przez 3 miesiące i nie pomogło. Castagnus zażywalam ale zamiast skrócić mi cykle to wydluzyl a teraz poje 1x1 ovulomed max i będę pić przez minimum 3 cykle i zobaczymy czy pomoże a jak nie to jeszcze dziewczyna z innego wątku poleciła cyclodynon i może on pomoże wyregulowac cykle. U mnie trochę to skomplikowane bo ja choruje na tarczyce niedoczynność hashimoto, IO i stan przed cukrzycowy, epilepsja, także trochę dość sprawa skomplikowana ale wiąże nadzieję z klinika i że oni nam tam pomogą zająć w ciążę tym razem szczęśliwie donoszona.

A tobie życzę abyś szybko zaszła w szczęśliwa zdrowa ciąże bez żadnych przygód po drodze.

reklama
Progesteron bada się zazwyczaj 21-24 dc czyli tak od tygodnia po owulacji :) A spadek temp.czasem bywa jednorazowy właśnie tuż przed owu lub w trakcie owu lub przy zagnieżdżeniu (ale tylko jeden dzień).
Haha to nic tu nie pasuje. Na zagnieżdżenie za szybko. Przed owu też nie bo ten spadek jest po owu. W trakcie owu też nie. O dupę rozbić ta temperatura. Pomierze sobie jeszcze ale ani owulacji nie miałam ani nie będę miała. Nie wiem co ten lekarz wymyslil

Do góry