reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ok tylko że ja nigdy go nie brałam moj ginekolog dzisiaj nie przyjmuje . Czekać do poniedziałku na rozwój sytuacji? Czy pojechać gdzieś na opiekę weekendowa po receptę? Ja zrobiłam dzisiaj test o czułości 20 Tak że coś chyba tam ciemnieje . Dzisiaj jak narazie nie mam żadnego plamienia ani nic. Bardziej się martwię że to pozamaciczna bo takie same plamienia miałam rok temu
Kochana nie denerwuj się . Plamienia w zdrowej ciąży też się zdarzają . Proga masz na super poziomie , betę też . Dla spokoju poszłabym na USG w poniedziałek aby sprawdzić czy pęcherzyk jest w odpowiednim miejscu.
Nie denerwuj się bo to teraz nie wskazane 😘

reklama
Z tego co liczyłam będę w 13t 6d ciąży jak będzie mi się kończyć umowa więc pracodawca nie może mnie zwolnić, a umowa przedłuża się do dnia porodu i wtedy nie ważne kiedy mu powiem? Pracuje po 10h i chciałabym po potwierdzeniu ciąży przez ginekologa od razu mu powiedzieć żeby jednak do tych 8h zmniejszył mi te godziny :)
Oczywiście :) Wtedy umowa przedłuża Ci się z samej mocy prawa do dnia porodu i nie trzeba nic podpisywać czy zawierać żadnych aneksów z pracodawcą. Powiedz pracodawcy przed ostatnim dniem umowy o pracę lub w ostatnim dniu, jeśli nie czujesz się na siłach by mówić wcześniej, albo powiedz po wizycie u lekarza - możesz od razu poprosić lekarza o zaświadczenie. Dzięki temu od razu będziesz mogła wymagać wszystkich uprawnień ciężarnych, w tym także wychodzenia z pracy na badania :)

Oczywiście :) Wtedy umowa przedłuża Ci się z samej mocy prawa do dnia porodu i nie trzeba nic podpisywać czy zawierać żadnych aneksów z pracodawcą. Powiedz pracodawcy przed ostatnim dniem umowy o pracę lub w ostatnim dniu, jeśli nie czujesz się na siłach by mówić wcześniej, albo powiedz po wizycie u lekarza - możesz od razu poprosić lekarza o zaświadczenie. Dzięki temu od razu będziesz mogła wymagać wszystkich uprawnień ciężarnych, w tym także wychodzenia z pracy na badania :)
Dziękuję bardzo za pomoc 🤗 wolę powiedzieć po badaniach jak już będę miała zaświadczenie, chciałam się tylko upewnić czy nie będzie mógł mnie wyrzucić, bo uwielbiam tą pracę i póki mogę to będę pracować 😁

reklama
Do góry