reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Wszystko na opak, jak chcesz być w ciąży to nie jesteś a jak mogłabyś być to wolisz nie być
emoji848.png
Ach rozumiem Cie doskonale ! Dokładnie mam te same rozterki w tym cyklu 🤨😉 Cóż, co ma być to będzie 🙂

Nie, można uregulować cykl różnymi lekami. Miałaś kiedyś monitoring? Należałoby od tego zacząć, znaleźć przyczynę braku owulacji przez zrobienie badań. Ewentualnie stymulacja clo albo aromkiem i zastrzyk na pęknięcie jeśli pęcherzyk sam by nie pękał. Nie martw się, wszystko można ogarnąć tylko trzeba zacząć od diagnostyki.
A co na owulację ?; Tylko zastrzyki?

Nie bardzo wiem co masz na myśli mówiąc czy pomogły w zajściu.
Testy mają Ci powiedzieć kiedy masz owulacje a tym samym kiedy należy się seksić żeby zajść w ciąże jednak nigdy nie ma pewności że w nią zajdziesz. Testy mogą wychodzić fałszywie pozytywne i fałszywie negatywne, a problemy z zajściem zawsze leżą w organizmie a nie w testach.
Wskazywały owulację , ale czy pomogły w zajściu ?

Nie bardzo wiem co masz na myśli mówiąc czy pomogły w zajściu.
Testy mają Ci powiedzieć kiedy masz owulacje a tym samym kiedy należy się seksić żeby zajść w ciąże jednak nigdy nie ma pewności że w nią zajdziesz. Testy mogą wychodzić fałszywie pozytywne i fałszywie negatywne, a problemy z zajściem zawsze leżą w organizmie a nie w testach.
Z tym , że ja już mam jedno dziecko i wydaje mi sie , że starając się teraz o drugie nie trafialiśmy w owulację. Stąd pytanie czy pomogły w zajściu. Wiem do czego służą testy ;)

Nie, można uregulować cykl różnymi lekami. Miałaś kiedyś monitoring? Należałoby od tego zacząć, znaleźć przyczynę braku owulacji przez zrobienie badań. Ewentualnie stymulacja clo albo aromkiem i zastrzyk na pęknięcie jeśli pęcherzyk sam by nie pękał. Nie martw się, wszystko można ogarnąć tylko trzeba zacząć od diagnostyki.
Tak,lekarz zlecił mi masę badań i poza CMV wszystkie wyszły w normie. Stosunek LH to FSH mam równe 1. Estradiol ,Androstendion też w normie . DHEAS też ok.

reklama
Do góry