reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ten lek nie wpływa na takie rzeczy. Chyba że masz duży wynik tsh to już może rozlegulowac cykl.
Nie u mnie było tsh 4,62 więc nie jakoś dużo. 2 tygodnie temu już spadło do 1,66 po euthyroxie.
Ale, że u mnie nadal @ brak a test negatywny to już wyszujuje wszystkiego co mogło na to wpłynąć.
Poczekam jeszcze z dwa dni i jak @ nie przyjdzie to zrobię znowu test

reklama
Hej dziewczyny :)
Po dłuższej przerwie znów do Was wracam :D
Niestety u nas nadal nic się nie wydarzyło... Badaliśmy się i jest z nami wszystko ok , także tylko się starać xD
Kupiłam na ten cykl pierwszy raz testy owulacyjne.
Powiedzcie mi czy ta kreseczka ma być jeszcze ciemniejsza , czy już mozna stwierdzić owulację ? Pytam, ponieważ tak jak wyżej napisałam , mam pierwszy raz styczność z testami owulacyjnymi :p.
Ten najciemniejszy test to z dziś 13:30

Zdjęcie

Załączniki

• IMG_20200622_134424.jpg
    IMG_20200622_134424.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 80
  • IMG_20200622_134424.jpg
    IMG_20200622_134424.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 82
Dostałam dzisiaj @ i teraz nie wiem co robić, bo z terminami do dobrych lekarzy jest ciężko, a nie wiem jak z tymi badaniami, bo na kolejny cykl mogę czekać kolejne 90-100 dni, iść teraz i zrobić czy czekać? A jeśli robić teraz to jakie tak, żeby to miało sens?
FSH, LH, estradiol, TSH, ft3, ft4, antyTPO, antyTG, testosteron, androstention, DHEA, DHEA-SO4, SHBG, AMH (3-5 dc). Prolaktyna i progesteron 21-24 dc. Reszty niestety nie pamiętam 🤷🏼‍♀️

EDIT @NattNatt: jeszcze kortyzol 3-5 dc :) Można też sprawdzić cholesterol (obydwa) i obciążenie glukozą (pomiar glukozy i insuliny).

Hej. Jestem po obchodzie i niestety ( nie spodziewałam się że kiedyś to napiszę ) beta urosła . Z czwartego 3800 na 5515 😭😭😭😭 dostałam druga dawkę zastrzyku . W piątek mają powtarzać betę i wtedy się dowiem co dalej 🙄
Dopiero doczytałam. Nie martw się to normalne mi spadła dopiero po 2 dawce! I po spadku dostałam jescze 2 dawki

Hej. Jestem po obchodzie i niestety ( nie spodziewałam się że kiedyś to napiszę ) beta urosła . Z czwartego 3800 na 5515 😭😭😭😭 dostałam druga dawkę zastrzyku . W piątek mają powtarzać betę i wtedy się dowiem co dalej 🙄
Mrufka niestety bardzo często tak jest dlatego tak dużo wyciętych jajowodów bo niestety ten lek często nie przynosi rezultatu. Trzymaj się. Oby jaknajszybciej zadziałało.

Nie u mnie było tsh 4,62 więc nie jakoś dużo. 2 tygodnie temu już spadło do 1,66 po euthyroxie.
Ale, że u mnie nadal @ brak a test negatywny to już wyszujuje wszystkiego co mogło na to wpłynąć.
Poczekam jeszcze z dwa dni i jak @ nie przyjdzie to zrobię znowu test
Zbadaj prolaktyne ona też lubi namieszać nawet jak jest lekko podwyższona.

reklama
Do góry