reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja już taka zrezygnowana jestem, że się nawet nie będę nakręcać. Ale no zobaczymy :)
Ja w tym cyklu pierwszy raz testowałam owu i chyba przez 5 dni u mnie te kreski różowe były a potem faktycznie ciemna przyszła. Ale nie wiem czy to normalne bo dopiero pierwszy cykl u mnie z testowaniem owu. Próbuj do skutku z tymi testami :)

Po kochana ja przymykam oko, w poprzednim cyklu wyszła mi czarna 🙄

reklama
Mam już wyniki.
Tsh 2,7
Progesteron 1,3
A całkowite hcg 9,53
Więc nic z tego, może była jakaś ciąża ale już pewnie po niej.. Dobrze, że w środę do lekarza, ale beznadzieja..

Dostałam dzisiaj @ i teraz nie wiem co robić, bo z terminami do dobrych lekarzy jest ciężko, a nie wiem jak z tymi badaniami, bo na kolejny cykl mogę czekać kolejne 90-100 dni, iść teraz i zrobić czy czekać? A jeśli robić teraz to jakie tak, żeby to miało sens?

Ja bym zrobiła, lh, fsh, testosteron, prolaktyne, tsh, ft3, ft4, estradiol. Jeżeli chodzi o początek cyklu. Nie wiem co jeszcze, dziewczyny tu mądrzejsze to więcej doradza :)

Robiłam test w sobotę z porannego moczu i wyszły dwie kreski, dziś powinnam dostać okres, dla pewności powtórzyłam test tym razem robiłam go przed chwilą więc mocz nie był tej najlepszej porannej jakości a i tak wyszły dwie krechy także poczekam jeszcze z dwa/trzy dni i wybiorę się na betę :)

(aaale się cieszę 😃)
Zobacz załącznik 1137301
Gratulacje jeszcze raz!!! 😃 ja się skusiłam po Twoich dwóch II na test wczoraj, ale wyszedł mi negatyw 🤷🏻‍♀️ Może było za wcześnie (appka OvuFriend dawała mi tylko 30% na pozytyw 🤪), a może po prostu ciąży nie ma 🤪. Dziś mam dzień @ , ale póki co nie nadszedł i coraz mniej czuje jakby miał nadejść, poza ogromnym bólem piersi, takim że aż w nocy się budziłam bo bolały, no i nie ma opcji leżenia na brzuchu. Takiego bólu nigdy nie miałam wiec może jednak jest coś na rzeczy? 🤔 poczekam ze dwa dni i zrobię test 😜

reklama
Dostałam dzisiaj @ i teraz nie wiem co robić, bo z terminami do dobrych lekarzy jest ciężko, a nie wiem jak z tymi badaniami, bo na kolejny cykl mogę czekać kolejne 90-100 dni, iść teraz i zrobić czy czekać? A jeśli robić teraz to jakie tak, żeby to miało sens?
Między 2 a 5dc lh, fsh, estradiol, SHBG, testosteron, androstendion, prolaktyna, AMH

W każdym dniu cyklu tsh ft3 ft4 anty tpo anty tg i może sprawwdzic cukier insulinę na czczo i po obciążeniu 1h i 2h (tak zwane krzywa cukrowa i insulinowa)

Do góry