Babyboomka
Zaangażowana w BB
Czesc, czy jest sens robić testy owulacyjne podczas karmienia piersią kilka miesięcy po porodzie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiesz ze to się operuje? Znajomy to miał i po lekkim zabiegu od razu udało im się zajść w ciaze po 7 latach starania a drugie dziecko tez od razu trzasnęli.taa, żylaki powrózka 2 stopień :/
Moim zdaniem przede wszystkim zrób podstawowe badania i udaj się do dobrego lekarza! On cię pokieruje i rozwieje wszystkie wątpliwości. Pytaj o wszystko. Twój problem jest złożony więc nie ma co czytać w necie. Trzymam kciuki żeby ci się unormowałoNaczytałam się w internecie i mam nadzieje, że Wy rozwiejecie moje wątpliwości, a mianowicie tak jak już pisałam moje cykle od ostatnich kilku miesięcy trwają po 90 dni, wcześniejsze trwały około 40, a więc od grudnia tamtego roku miałam @ AŻ raz, byłam u lekarza w swoim mieście rodzinnym, który jedyne co zrobił to powiedział, że jak nie mam okresu to powinnam się tylko cieszyć, bo nie ma za czym tęsknić i dopowiedział jeszcze, że u mnie raczej nie występuje owulacja i jakbym kiedyś chciała mieć dziecko to mam przyjść, a on da mi jakieś leki i to wszystko co powiedział nic nie wyjaśnił, ale zbyt dobrym lekarzem to on nie jest, miałam iść do specjalisty w Warszawie, ale przez pandemie się to skomplikowało, jestem dość młoda i studiuje, więc o dziecko się jeszcze nie staram, ale na pewno chce je mieć niedługo, z ciekawości kupiłam testy owulacyjne które wyszły pozytywnie, więc myślałam, że jednak owulacje mam tylko późno, ale testy wychodzą pozytywne bezustannie od 3 tyg robiłam testy ciążowe negatywne, więc to nie jest powód. Ostatnio zauważyłam u siebie poza nieregularnymi cyklami zmiany nastroju, problemy ze snem, zmęczenie, hirsutyzm, a przeczytałam w internecie, że takie objawy może powodować schorzenie PCOS. Czy możliwe jest, że mam to schorzenie i stąd te wszystkie objawy i pozytywne testy owulacyjne, a jeżeli to jak to jest z diagnozą, leczeniem i posiadaniem dzieci czy należy się na nie zdecydować wcześniej, a nawet już? Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale trochę się wystraszyłam i mam nadzieje, że pomożecie i coś doradzicie
Trzymam kciukiByłam wczoraj (12dc) u gina i 2 pęcherzyki 17 i 16mm i endo 10, dzisiaj (13dc) ok 14 wzięłam zastrzyk więc trzymajcie kciuki za jutrzejsze przytulanki.
Gin patrząc na wyniki męża powiedziała, ze ewidentnie wina leży po stronie chłopaków... A więc mam nadzieję że miesiąc na fertilman plus coś zdziałał i ten jeden plemnik doleci gdzie ma dolecieć
Między 2 a 5dc lh, fsh, SHBG, estradiol, AMH, prolaktyna, testosteron, androstendion.A jakie badania powinnam zrobić?