reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny jakiś czas temu która z Was pisała, że te tanie testy owulacyjne z Allegro delikatnie mówiąc się „pogorszyły”. Ja nie wiem, czy trafiłam na jakąś trefna partie, ale faktycznie. Zostały mi jeszcze z poprzedniej partii 3 i wczoraj zrobiłam nowy i ten stary i tragedia jakaś. Na tym ze starej partii widać taki dość ładny cień (jeszcze nie pozytyw) a na nowym nawet cienia cienia nie ma...

reklama
Zapytam tak dla upewnienia się ten test jest zupełnie negatywny i nic na nie prześwituje prawda? Robiłam go 2 dni temu to było na moje około 13 dpo , wiec chyba jakby coś miało być to by była linia bardzo wyraźna, ja tam osobiście nic nie widzę, ale chłopak sobie ze mnie żarty dzisiaj robi, ze on to coś tam widzi, wiec jeszcze zapytam tutaj 😂
No ja też nic nie widze

Miałam tak samo na tym teście.
Ja na tym samym teście mam kreskę drugą mimo, ze nie jestem w ciąży
tapatalk_1578747888627.jpeg

Czy któras z Was po duphastonie odczuwała skutki uboczne? Migrenę, bolesność piersi po bokach lub np takie zmeczenie/zmieszanie?
Ja po duphastonie miałam gorszy PMS niż normalnie. Podejrzewam, że to po nim, bo wcześniej aż takiego PMS nie miałam 🤷🏼‍♀️ Miesiąc w miesiąc miałam prawie że ciążowe objawy mimo braku ciąży i to wcale nie od psychiki. Piersi czasem bolały tak, że dotknąć nie mogłam, jakbym miała jakieś zapalenie. A jak zaszłam to te objawy o dziwo były łagodniejsze 😂

Dziewczyny orientujecie się ile powinna mieć insulina na czczo? Mam 11.86 przy normach 2.16-24.9 więc niby w normie ale w internecie czytam że nie powinna przekraczać 10. Więc jak to jest?
Ja nie słyszałam o niczym takim. Jak mieści się w normie to jest OK. Sprawdza się przy obciążeniu wyrzuty insuliny i tu rzeczywiście nie patrzy się tak do końca na zakresy referencyjne 🤷🏼‍♀️

reklama
Hej,

chciałabym do Was dołączyć.
Staramy się z mężem tak jak Wy.
Od 3 miesiecy moje cykle wynosza srednio po 37-38 dni .
Więc mogą byc bezowulacyjne :(
Czekam na wizytę u ginekologa.

Pozdrawiam
Paula

Do góry