reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A ja uważam że każda z nas ma prawo wykonać sobie nawet 1000 testów ciazowych jeśli ma ochotę,ale bądźmy racjonalne i nawet jeśli widzimy cienie których inne nie widzą nie nakrecajmy się bo myślę,że o wiele lepiej się cieszyć niż płakać że @przychodzi.

Jeśli wychodzi cień to musi na takim samym teście ciemniec,może nie do kreski kontrolnej ale powinien stawać się widoczny i to nie pod światło ale poprostu.

A ciąża jeśli ma być to będzie,jeśli bedzie biochemiczna to zobaczymy 2 kreski a za parę dni przyjdzie @ a jeśli jej nie ma to się nagle nie stworzy chocbysmy stanęły na głowie.

reklama
Prawda jest taka ze kazdej z nas test wyjdzie inaczej.
Kazda bedzie mieć inne zdanie w tym temacie.
Mi w pierwszej ciąży test wyrazna kreskę pokazal w dzien @ w drugiej slaba dopiero po 4 dniach od @.
Teraz moze jest cos na rzeczy i pokazal 3 dni przed. Nadziei nie trace a to ze robię przed nie jest wariactwem tylko ciekawosc

A ja uważam że każda z nas ma prawo wykonać sobie nawet 1000 testów ciazowych jeśli ma ochotę,ale bądźmy racjonalne i nawet jeśli widzimy cienie których inne nie widzą nie nakrecajmy się bo myślę,że o wiele lepiej się cieszyć niż płakać że @przychodzi.

Jeśli wychodzi cień to musi na takim samym teście ciemniec,może nie do kreski kontrolnej ale powinien stawać się widoczny i to nie pod światło ale poprostu.

A ciąża jeśli ma być to będzie,jeśli bedzie biochemiczna to zobaczymy 2 kreski a za parę dni przyjdzie @ a jeśli jej nie ma to się nagle nie stworzy chocbysmy stanęły na głowie.
Przy pierwszych staraniach, w pewnym momencie miałam ochotę sobie tą kreskę domalować ;)

Zobaczycie, że jeszcze kiedyś będziemy się wszystkie śmiać z tych poszukiwań cienia :)
Jeszcze zatęsknicie za tą adrenalinką :D

Jak ja bym chciała mieć choć połowę Waszej cierpliwości :D

Wg mnie do implantacji doszło w nocy z 26.12 na 27.12 a ten pierwszy chińczyk jest z 29.12 (dzień wcześniej też robiłam ;) ale nawet się nie przyglądałam tylko wywaliłam bo wiedziałam że to głupie haha )
Zapamiętałam,że ok.48 godzin od implantacji dopiero wytwarza się Beta ale nie jestem pewna czy w moczu czy we krwi. Fakt jest taki, że we krwi 30.12 było 21.6 a test o czułości 25 pokazał już bladziocha :) Za to przy 169 inny test dał taki cień, że nawet zdjęcia nie robiłam ;)
Po 2 dniach zaczyna być wykrywalny we krwi :) Dlatego właśnie zastanawiałam się też, czy po 6 dniach od implantacji byłoby go na tyle w moczu żeby domowy wykrył, ale no chyba powinno go tyle być :D Niektóre dziewczyny w dniu @ mają negatywne z uwagi na późniejszą implantację właśnie!

Najdziwniejsze jest dla mnie to że nie mam żadnych objawów na @ tylko wczoraj tak lekko pobolewal mnie brzuch 🤔
To różnie bywa. U mnie jakiś czas temu się zmieniło i też po prostu nagle @ przychodziła, a później zmieniło się znowu, że 2-3 ostatnie cykle miałam takie, że brzuch bolał dzień przed i dopiero następnego dnia dostawałam też nagle @ 🤷🏼‍♀️

Obniżona temperatura może może być w dniu implantacji? Chociaż nie wiem czy to nie za późno

reklama
Po 2 dniach zaczyna być wykrywalny we krwi :) Dlatego właśnie zastanawiałam się też, czy po 6 dniach od implantacji byłoby go na tyle w moczu żeby domowy wykrył, ale no chyba powinno go tyle być :D Niektóre dziewczyny w dniu @ mają negatywne z uwagi na późniejszą implantację właśnie!
Tak bo owulacja to jedno i możemy mieć w tym samym czasie ale u Ciebie dojdzie do implantacji w 6dpo a u innej w 12dpo i zobaczy drugą krechę tydzień później :)
W drugiej ciąży cień mi wyszedł dzień po terminie @ :)

Do góry