reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Jak ja bym chciała mieć choć połowę Waszej cierpliwości :D

Wg mnie do implantacji doszło w nocy z 26.12 na 27.12 a ten pierwszy chińczyk jest z 29.12 (dzień wcześniej też robiłam ;) ale nawet się nie przyglądałam tylko wywaliłam bo wiedziałam że to głupie haha )
Zapamiętałam,że ok.48 godzin od implantacji dopiero wytwarza się Beta ale nie jestem pewna czy w moczu czy we krwi. Fakt jest taki, że we krwi 30.12 było 21.6 a test o czułości 25 pokazał już bladziocha :) Za to przy 169 inny test dał taki cień, że nawet zdjęcia nie robiłam ;)
A jaki był to u ciebie dc? :)

reklama
Najdziwniejsze jest dla mnie to że nie mam żadnych objawów na @ tylko wczoraj tak lekko pobolewal mnie brzuch 🤔
Wlasnie czasami prawy jajnik daje o sobie znać, mam cykle jak w zegarku i zastanawia mnie dzisiejszy brak @, dziwi mnie brak objawów w ogóle, ani podbrzusze ani piersi nie bolą, a zawsze przed @ bolały. Szkoda że nie robiłam sobie testów owu to byłabym pewniejsza kiedy była dokładnie.. Trzeba czekać 😣

Wlasnie czasami prawy jajnik daje o sobie znać, mam cykle jak w zegarku i zastanawia mnie dzisiejszy brak @, dziwi mnie brak objawów w ogóle, ani podbrzusze ani piersi nie bolą, a zawsze przed @ bolały. Szkoda że nie robiłam sobie testów owu to byłabym pewniejsza kiedy była dokładnie.. Trzeba czekać 😣
Ja tak samo, zobaczymy może się wkońcu udało , my się staramy z narzeczonym od kwietnia

Koleżanka z pracy starała się z mężem 7 miesięcy.. Jak zaszła w ciążę nie miała żadnych objawów 🙈 w pierwszym trymestrze jedyny objaw to szybciej się denerwowala 😁 więc brak objawow to może też dobry znak 🙄
No moze i tak 🤔. A mam już jedno dziecko córeczkę ale z nią nie pamiętam jakie miałam objawy bo to byla niespodzianka :D

@Dwa+Trzy Sprawdziłam i po implantacji betaHCG we krwi podwaja się codziennie. Czyli zakładając, że normalnie mam poziom powiedzmy 1,0 (kiedyś robiłam i było coś koło tego), to w piątek byłoby 2, dziś 4, jutro 8, czyli w sumie dopiero we wtorek gdy byłoby 32 jest sens robić domowy test (dzień przed @) a w dniu @ to już na pewno powinno wyjść :)

reklama
@Dwa+Trzy Sprawdziłam i po implantacji betaHCG we krwi podwaja się codziennie. Czyli zakładając, że normalnie mam poziom powiedzmy 1,0 (kiedyś robiłam i było coś koło tego), to w piątek byłoby 2, dziś 4, jutro 8, czyli w sumie dopiero we wtorek gdy byłoby 32 jest sens robić domowy test (dzień przed @) a w dniu @ to już na pewno powinno wyjść :)
Może i tak być :) Mi się wydaję, że te chińczyki może czulsze są dlatego często padają stwierdzenia, że wadliwe a tak naprawdę może wykrywają mega wczesną ciążę, która nie zawsze się utrzymuje. Nie wiem. Wolę już nic nie analizować.
We wtorek mam wizytę i stres okropny bo nigdy wcześniej tak szybko.nie wychodziły piękne krechy i Beta wolniej przyrastała a niestety szybki przyrost też nie zawsze oznacza, że wszystko w porządku.
Walka o 2 kreski to dopiero początek , później stres też nie odpuszcza i tak do końca Naszych dni :)
Nerwy,wątpliwości i analiza ;) Najpierw cienie, później skurcze, następnie kupki,oddechy , przewroty i pierwsze kroki haha Ciągle na coś się czeka :D

Do góry