reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A ja uważam że każda z nas ma prawo wykonać sobie nawet 1000 testów ciazowych jeśli ma ochotę,ale bądźmy racjonalne i nawet jeśli widzimy cienie których inne nie widzą nie nakrecajmy się bo myślę,że o wiele lepiej się cieszyć niż płakać że @przychodzi.

Jeśli wychodzi cień to musi na takim samym teście ciemniec,może nie do kreski kontrolnej ale powinien stawać się widoczny i to nie pod światło ale poprostu.

A ciąża jeśli ma być to będzie,jeśli bedzie biochemiczna to zobaczymy 2 kreski a za parę dni przyjdzie @ a jeśli jej nie ma to się nagle nie stworzy chocbysmy stanęły na głowie.

reklama
Prawda jest taka ze kazdej z nas test wyjdzie inaczej.
Kazda bedzie mieć inne zdanie w tym temacie.
Mi w pierwszej ciąży test wyrazna kreskę pokazal w dzien @ w drugiej slaba dopiero po 4 dniach od @.
Teraz moze jest cos na rzeczy i pokazal 3 dni przed. Nadziei nie trace a to ze robię przed nie jest wariactwem tylko ciekawosc

A ja uważam że każda z nas ma prawo wykonać sobie nawet 1000 testów ciazowych jeśli ma ochotę,ale bądźmy racjonalne i nawet jeśli widzimy cienie których inne nie widzą nie nakrecajmy się bo myślę,że o wiele lepiej się cieszyć niż płakać że @przychodzi.

Jeśli wychodzi cień to musi na takim samym teście ciemniec,może nie do kreski kontrolnej ale powinien stawać się widoczny i to nie pod światło ale poprostu.

A ciąża jeśli ma być to będzie,jeśli bedzie biochemiczna to zobaczymy 2 kreski a za parę dni przyjdzie @ a jeśli jej nie ma to się nagle nie stworzy chocbysmy stanęły na głowie.
Przy pierwszych staraniach, w pewnym momencie miałam ochotę sobie tą kreskę domalować ;)

Zobaczycie, że jeszcze kiedyś będziemy się wszystkie śmiać z tych poszukiwań cienia :)
Jeszcze zatęsknicie za tą adrenalinką :D

Jak ja bym chciała mieć choć połowę Waszej cierpliwości :D

Wg mnie do implantacji doszło w nocy z 26.12 na 27.12 a ten pierwszy chińczyk jest z 29.12 (dzień wcześniej też robiłam ;) ale nawet się nie przyglądałam tylko wywaliłam bo wiedziałam że to głupie haha )
Zapamiętałam,że ok.48 godzin od implantacji dopiero wytwarza się Beta ale nie jestem pewna czy w moczu czy we krwi. Fakt jest taki, że we krwi 30.12 było 21.6 a test o czułości 25 pokazał już bladziocha :) Za to przy 169 inny test dał taki cień, że nawet zdjęcia nie robiłam ;)
Po 2 dniach zaczyna być wykrywalny we krwi :) Dlatego właśnie zastanawiałam się też, czy po 6 dniach od implantacji byłoby go na tyle w moczu żeby domowy wykrył, ale no chyba powinno go tyle być :D Niektóre dziewczyny w dniu @ mają negatywne z uwagi na późniejszą implantację właśnie!

Najdziwniejsze jest dla mnie to że nie mam żadnych objawów na @ tylko wczoraj tak lekko pobolewal mnie brzuch 🤔
To różnie bywa. U mnie jakiś czas temu się zmieniło i też po prostu nagle @ przychodziła, a później zmieniło się znowu, że 2-3 ostatnie cykle miałam takie, że brzuch bolał dzień przed i dopiero następnego dnia dostawałam też nagle @ 🤷🏼‍♀️

Obniżona temperatura może może być w dniu implantacji? Chociaż nie wiem czy to nie za późno

reklama
Po 2 dniach zaczyna być wykrywalny we krwi :) Dlatego właśnie zastanawiałam się też, czy po 6 dniach od implantacji byłoby go na tyle w moczu żeby domowy wykrył, ale no chyba powinno go tyle być :D Niektóre dziewczyny w dniu @ mają negatywne z uwagi na późniejszą implantację właśnie!
Tak bo owulacja to jedno i możemy mieć w tym samym czasie ale u Ciebie dojdzie do implantacji w 6dpo a u innej w 12dpo i zobaczy drugą krechę tydzień później :)
W drugiej ciąży cień mi wyszedł dzień po terminie @ :)

Do góry