reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Mam takie pytanie, może głupie... Czy da się choć trochę skrócić długość cyklu? Jakieś zioła/preparaty/leki regulujące hormony czy w jakikolwiek inny sposób. Kiedyś miałam cykle 26-28 dni, potem półtora roku brałam antykoncepcję hormonalną, minął już prawie rok od jej odstawienia, a cykle są 30-sto dniowe, czasem nawet 32,33... Ciekawe czy w ogóle jest owulacja 🧐 Testy owulacyjne robię od 4 cykli i wychodzą pozytywne w 17 lub 18 dniu.
Ja już 3 lata jak odstawiłam antykoncepcje i też mam cykle 30-32 Owulacja mi wyszła wg testu w 18dc

reklama
Mam dokładnie to samo. Przed poronieniem cykle 32 jak w zegarku a teraz po 40-50 dni. Lekarz zlecił dużo badań ,część wyników dostałam . Za kilkoma czekam ale już wiem że mam problem z progesteronem bo w 25dc wynosił 4.
Mąż też w piątek robi badanie nasienia,chciałabym żeby tam tkwił problem bo dostanie witaminy a te badania są meeega drogie.
A jakie badania robiłaś?

Mam takie pytanie, może głupie... Czy da się choć trochę skrócić długość cyklu? Jakieś zioła/preparaty/leki regulujące hormony czy w jakikolwiek inny sposób. Kiedyś miałam cykle 26-28 dni, potem półtora roku brałam antykoncepcję hormonalną, minął już prawie rok od jej odstawienia, a cykle są 30-sto dniowe, czasem nawet 32,33... Ciekawe czy w ogóle jest owulacja 🧐 Testy owulacyjne robię od 4 cykli i wychodzą pozytywne w 17 lub 18 dniu.
No to Jak w tym czasie masz owu to długość cyklu jest ok. Ja mam owu 18 dc i okres 25-27 więc na ciążę slabo

A jakie badania robiłaś?
Póki co te i wyszła mi cytomegalia w IGM wątpliwy wynik i nie wiem co z tym dalej zrobić ...[emoji85][emoji86][emoji86]
IMG_20200508_153057.jpeg

Dziewczyny jakie testy z allegro kupujecie ciążowe?
Moim zdaniem najlepiej kilka różnych firm kupić. Np po dwa ... Bo jak wyjdzie jakiś cień to zaraz się człowiek zastanawia czy to ta firma taka, że pokazuje cienie czy to testowa, czy te testy tak mają itd itd a jak ma się różnych firm to cyk i sprawdzasz sobie innym.

Zobaczcie co znalazłam [emoji23]
Przypomniala mi się taka anegdotka:

Koleżanka miała laparoskopie i córka innej koleżanki (wszystkie się znamy), 6 lat mówi do nas, że ciocia była w szpitalu po dziecko i że niestety jest teraz smutna, bo nie dostała.
A my: a dlaczego nie dostała?
Mala: bo bociany zachorowaly na koronawirusa i mają kwarantannę hahahhahahha no sikałam z tego [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ostatnia edycja:
Dziś mam 6dc. Wszystko przede mną [emoji6] poprzedni stracony. Owu przyszła 3 dni wcześniej niż powinna. Nie byłam w domu. Teraz wszystjo zaplanowałam tak, żeby na okres okoloowulacyjny już nigdzie bez męża nie wyjeżdżać [emoji6] więc teraz jestem u rodziców wyczilowac, a za kilka dni wrócę do domu
A jak u Ciebie Kochana?
bez zmian żę tak powiem :/

reklama
Zgadzam się, ja kupiłam 13 testów strumieniowych na allegro i dobrze że w domu miałam jeszcze 2 płytkowe z apteki bo chociaż mogłam potwierdzić wynik tego z allegro, a i tak nie mogłam uwierzyć ;)
Moim zdaniem najlepiej kilka różnych firm kupić. Np po dwa ... Bo jak wyjdzie jakiś cień to zaraz się człowiek zastanawia czy to ta firma taka, że pokazuje cienie czy to testowa, czy te testy tak mają itd itd a jak ma się różnych firm to cyk i sprawdzasz sobie innym.

Do góry