reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ja owulacyjne robie tylko raz dziennie j to dość późno ok 22 i to u mnie się sprawdza najlepiej. Jak próbowałam robić o 16 to guzik nie wychodziło. Myślę, że wynikało to z tego, że jednej w ciągu dnia ciężko mi było pilnować żeby nie pic te 2-3 godziny i nie siusiać i najzwyczajniej w świecie mocz był rozwodniony.

A powiedzcie mi dziewczyny, bo testy owu na takich zwykłych paseczkowych pisało, żeby robić o jednej porze ale nie z porannego moczu, a znowu na clearblue żeby z porannego robić, myślałam że to ma jakieś znaczenie kiedy się robi, więc czemu jest taka rozbieżność?

A powiedzcie mi dziewczyny, bo testy owu na takich zwykłych paseczkowych pisało, żeby robić o jednej porze ale nie z porannego moczu, a znowu na clearblue żeby z porannego robić, myślałam że to ma jakieś znaczenie kiedy się robi, więc czemu jest taka rozbieżność?
Mój ginekolog mówił, żeby nie robić z porannego tylko właśnie najlepiej pod wieczór i faktycznie mniej więcej w tym samym oknie godzinowym np. 20-21 albo 21-22. Wtedy faktycznie testy wychodzą u mnie.

Dopiszę jeszcze tylko, że tych z Clearblue nie miałam.

Mój ginekolog mówił, żeby nie robić z porannego tylko właśnie najlepiej pod wieczór i faktycznie mniej więcej w tym samym oknie godzinowym np. 20-21 albo 21-22. Wtedy faktycznie testy wychodzą u mnie.

Dopiszę jeszcze tylko, że tych z Clearblue nie miałam.
No mi koleżanka dała bo miała nie wykorzystane wkłady, a że wszystko osobno pakowane, miałam 3 clearblue i robiłam je rano i mi wyszło, że w 18dc mam owu i tak samo wyszło mi ze zwykłych z allegro, które robiłam ok godziny 20, te z allegro mi wychodziły z mega ciemna kreseczka od 18-20dc(tak sobie orientacyjnie zrobiłam, jak długo ta kreseczka będzie ciemna)

reklama
Cześć dziewczyny, u mnie lepiej, melduję się w nie wiem którym dniu cyklu 😀 odpuściliśmy sobie z mężem. Nie biorę wiesiołka,nie robię testów owulacyjnych i myślę sobie, że nie chce póki co zajść w ciążę, bo muszę najpierw zrzucić 6 kilo ;) kochamy się, kiedy nam pasuje. Ostatnio nawet powiedziałam mężowi, że może byśmy się zabezpieczyli, bo przecież najpierw muszę schudnąć 🙈 ale potem stwierdziłam, że skoro tyle się nie udawało, to czemu teraz miałoby 😄 planujemy wracać do starań jak trochę schudnę, może na jesieni. Teraz i tak nie ma szans, bo prawie nie śpię że względu na pracę. Nie wchodzę tu zbyt często, ale zdarza mi się raz na jakiś czas zaglądać. Trzymam za Was, jak zawsze, kciuki. Przykro mi z powodu Waszych niepowodzeń, szczególnie tych dziewczyn, które są na forum dłużej niż ja albo tak samo długo. Dziewczyny, nie chcę, zebyscie sobie przypominały przez mnie, ale taką miałam nadzieję, że Wam się już teraz udało i strasznie mi przykro. Niezmiennie trzymam za Was kciuki😘 Trzymajcie się, czasem będę wpadać. Buziaki.

Do góry