reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny. Jestem w 20 dc. Dziś na usg pęcherzyk 19 mm a endometrium 5mm. Jak myślicie jutro owu czy po jutrze? Raczej musi mieć pewnie pęcherzyk Ok 23 mm? No i czy endo 5 mm nie jest za małe? Ono pewnie jescze rosnie do potencjalnego zagnieżdżenia ale wydaje minusie ze jest niskie. Nie zapytałam lekarza o to endometrium. Mam skierowanie na badanie drożności jajowodu wiec to ostatni moment na zajście naturalnie jeśli jest wszystko Ok bo mam w końcu owu z dobrej strony ale to endo mnie przeraza małe. Co myślicie?

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem w 20 dc. Dziś na usg pęcherzyk 19 mm a endometrium 5mm. Jak myślicie jutro owu czy po jutrze? Raczej musi mieć pewnie pęcherzyk Ok 23 mm? No i czy endo 5 mm nie jest za małe? Ono pewnie jescze rosnie do potencjalnego zagnieżdżenia ale wydaje minusie ze jest niskie. Nie zapytałam lekarza o to endometrium. Mam skierowanie na badanie drożności jajowodu wiec to ostatni moment na zajście naturalnie jeśli jest wszystko Ok bo mam w końcu owu z dobrej strony ale to endo mnie przeraza małe. Co myślicie?
Jedz morele, orzechy, ananasa i pij czerwone wino. Powinno pomóc. Do ewentualnego zagnieżdżenia ponad tydzień więc jeszcze urośnie

Inny wyszedł tak, tylko już jest wyschnięty niestety
Zrobię w domu i dam znać xd
20200529_200536.jpeg

Ja dzis 11dpo i tak jakby "objawy" prawie że znikły bo w 9dp i troszkę wczoraj Kuly mnie jajniku i podbrzusze i troszke piersi byly takie tkliwe, jak w sumie na okres mialam z tymi piersiami, a dzis nic... ciekawa jestem, ale czemu teraz mialoby sie udac hehe. Zatestuje dopiero może w poniedziałek lub jak wytrzymam później.

Firmy babyboom [emoji1787]

Myślicie że to możliwe żebym była w ciąży? Skoro w zeszły piątek lekarz powiedział że pęcherzyk jest w jajniku? Biorę duphaston 2x dziennie, może przez to test pozytywny? Duphaston może wpłynąć na wynik? Że jest pozytywny a ciąży nie ma?
Pozytywny [emoji7]Jakiej firmy test ?

Mnie brzuch nie boli ale czasem tak mam ze nie boli przed tylko tak nagle zaczyna wraz z krwawieniem dopiero. Jedynie mnie tak jakby ćmi dziwnie ale to może przez to ze cały dzień na nogach i ciężka dniowka w pracy. Ja się wole nie nakręcac zwłaszcza ze szyjka mi opadła i jest "okresowa" choć dziś ciut wyżej niż wczoraj
To moze strzelimy sobie teścik jutro o ile do tego czasu @ nie przyjdzie? 😊😉

Inny wyszedł tak, tylko już jest wyschnięty niestety
No kochana , tu to trzeba pogratulować !!! 😃😃😃

Mnie na monitoringu lekarz powiedział, że cykl bezowulacyjny. A od wczoraj mam cienie na testach [emoji7] I liczę, że do poniedziałku będą ciemnieć, a w poniedziałek polecę na bete.

Myślicie że to możliwe żebym była w ciąży? Skoro w zeszły piątek lekarz powiedział że pęcherzyk jest w jajniku? Biorę duphaston 2x dziennie, może przez to test pozytywny? Duphaston może wpłynąć na wynik? Że jest pozytywny a ciąży nie ma?

Babyboom haha
A owulacyjne jak ci wychodzą patrzyłaś? Ja robię do końca cyklu i bielutkie. Zawsze przed owu mam prawie pozytywy potem pozytyw i potem jasnieje kreska ale zawsze ja widać, w tym cyklu teraz muszę się dopatrywać. Niby niektórym pokazują ciążę.

reklama
Do góry