reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Tak wiem że tak jest i to sporo dziewczyn tu sprawdzało. Ale też są dziewczyny którym wychodziły super pozytywy owulacyjne a ciazy nie było i chodzi mi o to żeby nie było rozczarowań bo wiem jak takie rozczarowanie boli i siada na psychikę.
Myślę, że już sama nazwa testu owulacyjnego wskazuje do czego służy i raczej nie powinny się dziewczyny nastawiać, że pozytyw oznacza ciążę :D W sensie nie aż tak nastawiać, żeby to miało być potem ogromnym rozczarowaniem, tak myślę. Stale podwyższony poziom LH jest też np. przy PCOS. Dlatego podobno przy PCOS testy owu są niemiarodajne, bo wychodzą albo zawsze negatywne albo pozytywne. Ciekawe czy może dlatego mi nigdy nie wychodziły 😁 Ale nie sprawdzałam w ciąży z ciekawości, bo nie miałam żadnego, bo już od dawna zrezygnowałam z tego sposobu ustalania płodności 🤷🏼‍♀️

reklama
Cześć dziewczyny!
Ja dziś 3 dzień spóźnienia miesiączki i powiem szczerze ze kompletnie w szoku bo bez planowania i pilnowania w tym cyklu, na teście widzę to.. (robiony k.19) rozumiem ze mogę wsteonie się cieszyć? czy tylko ja widzę tego bladziocha🙄🤔🤷🏻‍♀️😂
Gratuluję kochana 😍

Myślę, że już sama nazwa testu owulacyjnego wskazuje do czego służy i raczej nie powinny się dziewczyny nastawiać, że pozytyw oznacza ciążę :D W sensie nie aż tak nastawiać, żeby to miało być potem ogromnym rozczarowaniem, tak myślę. Stale podwyższony poziom LH jest też np. przy PCOS. Dlatego podobno przy PCOS testy owu są niemiarodajne, bo wychodzą albo zawsze negatywne albo pozytywne. Ciekawe czy może dlatego mi nigdy nie wychodziły [emoji16] Ale nie sprawdzałam w ciąży z ciekawości, bo nie miałam żadnego, bo już od dawna zrezygnowałam z tego sposobu ustalania płodności [emoji2372]
Ja się w zupełności z Tobą zgadzam i nie chciałam nikogo urazić tym co napisałam wcześniej. Ale ja nie mogę brać odpowiedzialnosci za to jak ktoś mnie zrozumie przez post[emoji2368]

Jest tu kilka dziewczyn które się strasznie rozczarowało bo właśnie osoby pisały że wykrywaja ciąże wcześniej niż ciążowe. Ale jak by nie patrzeć każda jest dorosła i i tak zrobi ci uważa za słuszne.

Ja się w zupełności z Tobą zgadzam i nie chciałam nikogo urazić tym co napisałam wcześniej. Ale ja nie mogę brać odpowiedzialnosci za to jak ktoś mnie zrozumie przez post[emoji2368]

Jest tu kilka dziewczyn które się strasznie rozczarowało bo właśnie osoby pisały że wykrywaja ciąże wcześniej niż ciążowe. Ale jak by nie patrzeć każda jest dorosła i i tak zrobi ci uważa za słuszne.
No niestety tak, każda i tak pomyśli jak uważa... Tak czy siak nie rozumiem tego trendu robienia testów owu zamiast ciążowych w taki sposób jak Ty piszesz, czyli z nastawianiem się. Dla żartów, z ciekawości, spoko, ale tak na poważnie, to mnie to dziwi.

No niestety tak, każda i tak pomyśli jak uważa... Tak czy siak nie rozumiem tego trendu robienia testów owu zamiast ciążowych w taki sposób jak Ty piszesz, czyli z nastawianiem się. Dla żartów, z ciekawości, spoko, ale tak na poważnie, to mnie to dziwi.
Nie pamiętam nicku tych dziewczyn ale strasznie to przeżyły. Z drugiej strony trochę nakręcanie też dziewczyn tekstami "zrób test owu bo mi wyszedł pozytywny owu wcześniej niż ciążowy"

Nakręcanie takie nie jest spoko, zgadzam się z Tobą, mam to samo zdanie na ten temat [emoji2372]
Tak jak wspomniałam wyżej każda z nas jest dorosła i zrobi jak uważa i co jest dla niej najlepsze ale czasami trzeba napisać na forum żeby sprowadzić na ziemię, ale też ktoś chce dobrze a inna osoba odbierze to jako "atak" czy co innego i zaczyna się kwas, bo nikogo nie obchodzi co no ja chciałam przekazać tylko patrzą na to jak dana osoba to odbierze ale za to też nie mogę ją ani inne dziewczyny brać odpowiedzialnosci.

reklama
Szczerze mowiac Ja tez mialam pozytywne testy owulacyjne w drugiej ciazy w 1 nie sprawdzalam
To chodzi o to żeby sprawdzić c, y się jest w ciąży to robić testy ciążowe a nie owu. Później dla jaj można sprawdzić czy test owu wyjdzie pozytywny będąc w ciąży ale nigdy nie sprawdzać czy test owu pokaże ciąże bo test owu nie służy do tego[emoji4]

Do góry