reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Wiem o co chodzi, bo my jak❤️codziennie przed dłuższy czas to wtedy też jest chwila przerwy. 😂 Myślałam ze szybko zajde w ciążę tym bardziej że antykoncepcyjni nie stosowałam a tutaj jednak nici. 4 miechy to dla mnie bardzo dużo wbrew pozorom.
Ja tak samo nigdy żadnych tabletek antykoncepcyjnych nie brałam, nawet jak nie planowałam ciąży to seks zawsze był tylko przerywany i tak od lat już i ciąży z tego nie było. Jak nie uda mi się w tym cyklu to pójdę zrobić jakieś podstawowe badania tsh prolaktyne progesteron itp

Cześć,
Mam pytanie do dziewczyn które pracują zarówno w dzień jak i w nocy, jak wyglądają wasze starania? Boje się ze przez pracę w nocy rozleguluje sobie cykl ktory i tak już nie jest idealny bo waha się 28-35. Obecnie jestem w 9dc zaczynam 4 cs i to moj pierwszy cykl starań z testami owu i teraz jest pytanie czy test owu mogę robić kolo 15 jak juz odeśpie nocke czy może robić w pracy na nocce kolo 22 ? Boję się że organizm spanie w dzień odbierze jako noc a wtedy to tak jakbym robiła test "z porannego moczu ".. no sama nie wiem może za bardzo sobie komplikuje.. dodaje zdj testu owu z dzisiaj g 15 po 7h spania po nocce
Robiłabym o 20/21 na Twoim miejscu

Czyli tak czy siak pragne warto zażywać.
Ja polecam Castagnus :) Tak dodatkowo. Może nie tyle wyczaruje magicznie ciążę, ile faktycznie u wielu kobiet (w tym u mnie) skraca cykle do długości wręcz książkowych, przyspiesza owulację, ja dodatkowo miałam przy nim więcej śluzu płodnego :) Zaszłam w ciążę przy 3 cyklu brania (jeden cykl to 3 miesiące brania i potem 1 miesiąc lub 3 miesiące przerwy o ile dobrze pamiętam). Oczywiście nie wiem czy akurat on nam pomógł, ale na pewno jak go brałam to widziałam pozytywną zmianę w swoich cyklach, która utrzymywała się też po zaprzestaniu brania (w tej przerwie między cyklami brania).

Ja polecam Castagnus :) Tak dodatkowo. Może nie tyle wyczaruje magicznie ciążę, ile faktycznie u wielu kobiet (w tym u mnie) skraca cykle do długości wręcz książkowych, przyspiesza owulację, ja dodatkowo miałam przy nim więcej śluzu płodnego :) Zaszłam w ciążę przy 3 cyklu brania (jeden cykl to 3 miesiące brania i potem 1 miesiąc lub 3 miesiące przerwy o ile dobrze pamiętam). Oczywiście nie wiem czy akurat on nam pomógł, ale na pewno jak go brałam to widziałam pozytywną zmianę w swoich cyklach, która utrzymywała się też po zaprzestaniu brania (w tej przerwie między cyklami brania).
A jeżeli ja mam cykle odpowiednie zazwyczaj to 26 dni badz 28. Różnica dwóch dni tylko.

reklama
Ja tak samo nigdy żadnych tabletek antykoncepcyjnych nie brałam, nawet jak nie planowałam ciąży to seks zawsze był tylko przerywany i tak od lat już i ciąży z tego nie było. Jak nie uda mi się w tym cyklu to pójdę zrobić jakieś podstawowe badania tsh prolaktyne progesteron itp
Tsh mam pod kontrolą. Ale nigdy prolaktyny nie sprawdzałam. Zobaczę jak to będzie z tymi testami. Jezeli do 2 miesięcy nie zajde to wtedy tez zrobię sobie prolaktyne i progesteron. Narazie nie robię bo wiadomo jak to teraz z przychodnia jest. Mimo ze prywatnie to i tak problem.

Do góry