reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Czesc kochana. Przykra historia niestety, my nie przestalismy się starać ze względu na koronę :) a jeżeli chodzi o Twoje pytanie, nie mam wprawdzie doświadczenia takiego jak Ty, ale pracowalam z dziewczyną, ktora przeszla poronienie i dwoch lekarzy zalecalo jej pol roczna przerwę. Może spróbuj jeszcze skonsultować to z ginem?
Hej
Ja po dwóch poronieniach dostslam zalecenie pół roku przerwy.

reklama
Hej dziewczyny :) bardzo dawno mnie nie było, Ale coronavirus i przeprowadzka do nowego domu pozwoliła przestać mi na chwilę myslec o ciąży k staraniach. Tylko teraz pojawia się problem z którym nie mam sie gdzie zgłosić... póki co, a więc czy któraś z Was plamiła w trakcie cyklu ? Np 13 dc ? Aktualnie mam 13 dc, wiem że ovu jeszcze nie było, robie testy. A dziś po raz pierwszy przy wieczornej toalecie zauważyłam delikatny kolo r krwi...
Naczytalam się że to może być endometrioza... chociaż zawsze wszystk o bylo spoko więc nie wiem skąd by nagle się pojawiała.
Ostatnia @ byla dosc dluga ale normalnie po 30 dniach... jak od 5 miesiecy...
Pamietam Cię, pamiętam :) :* fajnie że wróciłaś. Ja też miałam chwilę przerwy od forum ale nie potrafię żyć bez dziewczyn. Ja nie pomogę. Ja przechodziłam plamienia we wszystkich fazach cyklu, ale w końcu przeszło samo nim "cudowni" lekarze zdiagnozowali co mi jest. Ogólnie odkąd zaczęłam brać Pregnyl na pękanie pęcherzyków i pozbyłam się stanu zapalnego to minęło. Ale nie wiem do dziś jaka była przyczyna. A plamilam od okresu do okresu co dwa dni. Z płaczem już wychodziłam do toalety. A w pewnym momencie bałam się do niej już chodzić.... Odwiedziłam wszystkich ginekologów w rejonie, bylam u internisty, zrobiłam segregator badań i wszystko dobrze. ...... Ehhhh ....

Nie mam pojęcia jak to rozumieć...

P-ciała p/peroksydazie tarczycowe <9 IU/ml (<34)

P-ciała p/tyreoglobulinie 11.9 IU/ml (115)

Screenshot_20200507-064334.png

Pomóżcie, bo nic nie rozumiem :(
Dzisiaj mój 13dc, cykle mam 28-30 dniowe. 11dc wykonałam pierwszy test owulacyjny (z drugiego moczu) i linia testowa była widoczna, ale zdecydowanie nie była mocna, a tym bardziej mocniejsza od kontrolnej. Wieczorem wykonany test i linii testowej w ogóle nie ma. Wczoraj podobna sytuacja... Załączam zdjęcie.
W zeszłym cyklu korzystałam z testów z allegro, najtańszych i były spoko, wszystko było poprawnie. W tym kupiłam z domowego laboratorium i takie dziwolągi. Totalnie nie wiem co o tym myśleć. :(

Hej dziewczyny :) bardzo dawno mnie nie było, Ale coronavirus i przeprowadzka do nowego domu pozwoliła przestać mi na chwilę myslec o ciąży k staraniach. Tylko teraz pojawia się problem z którym nie mam sie gdzie zgłosić... póki co, a więc czy któraś z Was plamiła w trakcie cyklu ? Np 13 dc ? Aktualnie mam 13 dc, wiem że ovu jeszcze nie było, robie testy. A dziś po raz pierwszy przy wieczornej toalecie zauważyłam delikatny kolo r krwi...
Naczytalam się że to może być endometrioza... chociaż zawsze wszystk o bylo spoko więc nie wiem skąd by nagle się pojawiała.
Hej ja tak mialam, ogolnie nie mialam tak nigdy a po porodzie i to tez nie od razu mi sie to pojawilo i nawet nie zawsze, ze w okolicach owulacji przez jakies 2 dni mialsm delikatme plamienia. Ginekolog kazal zbadac hormony juz nie pamietam co prawda jakie ( bo czasem jak czegis tam za duzo to tez tak sie dzieje) i wyslal na usg dopochwowe no i wyszlo wszystko ok i stwierdzili (bo lekarz od usg tak samo powiedzial) ze najprawdopodobniej sa to plamienia owulacyjne i tyle i ze to nic zlego ;)

Mam dokładnie tak samo, wyczuwalna owulacja poprzez ból jajnika a dzień po tym już zaczynają boleć piersi i tak czym bliżej @ tym bardziej bolą. Nie mam pojęcia czy ma to jakiś związek z nadmiarem progesteronu bo myślałam zawsze że to normalne u mnie [emoji2370][emoji28]
Witam, staram się z mężem o maluszka już pół roku, owulację mam wyczuwalną tak myślę poprzez ból jajnika teraz mam 20dc, piersi bolą i to mocno już od 16dc i tak co miesiąc [emoji45]. Nie wiem czy to normalne że tak szybko zaczynają boleć czy może jest to objaw nadmiaru progesteronu który mam trochę za wysoki. Może jest to normalne a ja panikuję [emoji846]. Któraś z was też tak ma?[emoji6]

U mnie przy takich plamieniach, tyle że u mnie zaczynały się ok. 9 dc i trwały az do dnia @ wykryto torbiel na jajniku :) jezeli w kolejnym cyklu sytuacja się powtórzy to warto by było skonsultować się z lekarzem 🙂

Zobacz załącznik 1116250
Pomóżcie, bo nic nie rozumiem :(
Dzisiaj mój 13dc, cykle mam 28-30 dniowe. 11dc wykonałam pierwszy test owulacyjny (z drugiego moczu) i linia testowa była widoczna, ale zdecydowanie nie była mocna, a tym bardziej mocniejsza od kontrolnej. Wieczorem wykonany test i linii testowej w ogóle nie ma. Wczoraj podobna sytuacja... Załączam zdjęcie.
W zeszłym cyklu korzystałam z testów z allegro, najtańszych i były spoko, wszystko było poprawnie. W tym kupiłam z domowego laboratorium i takie dziwolągi. Totalnie nie wiem co o tym myśleć. :(
Cześć. Też robiłe testy z domowego labolatorium i jednocześnie z Clearblue. W poniedziałek i wtorek domowe labolatorium pokazywało mi owulacje, a clearblue brak. Od wczoraj oba testy skazują na brak owulacji. Myślę że może miałam owulacje w ubiegły weekend. To by było tydzień wcześniej niż się spodziewałam. Zamierzam testować do końca tego tygodnia.
Może u Ciebie ten wieczorny test wyszedł z błędem.. Czarna magia z tymi testami ;)

reklama
Do góry