reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny... nie wierzę... nie wierzę... nie wierzę!! Po powrocie z pracy postanowiłam zrobić test... a po jednym szybko zrobiłam drugi... czy ja dobrze widzę?! Błagam powiedzcie mi że po 15 dniach od podania pregnylu 5000 nie zafalszowal by on tak testu ciazowego....

Załączniki

• 20200504_181620.jpg
    20200504_181620.jpg
    755,1 KB · Wyświetleń: 144
  • 20200505_155440.jpg
    20200505_155440.jpg
    629,5 KB · Wyświetleń: 133
reklama
Dziewczyny... nie wierzę... nie wierzę... nie wierzę!! Po powrocie z pracy postanowiłam zrobić test... a po jednym raz dwa zrobiłam drugi... czy ja dobrze widzę?! Błagam powiedzcie mi że po 15 dniach od podania pregnylu nie zafalszowal by on tak testu ciazowego....

Chyba mozna cicho gratulowac!

Dziewczyny czy ma któraś doświadczenie z progesteronen? Ile powinien wynosić, żeby mogła być z tego ciąża? Czy jest jakieś minimum żeby doszło do ciąży?

A więc tak... Mam stan przedcukrzycowy, dostałam Glucophage xr 1000 1x1, dieta j ćwiczenia. Ale zaniepokoiło mnie jak mi ucisnela brzuch...po prawej stronie na wysokości jajnika miałam taki ból, że aż krzyknęłam... Na dniach okres więc jajnik powinien być wyciszony... Dobrze, że jutro idę do gina bo dzisiaj już szaleje z nerwów

Mam ponowione do Was pytanie ... zrobiłam wczoraj beta hcg wynik 44,6 , powtórzyłam dziś po 26 h wynik 69,4. Wiec w dobe wzrosło o 60% . Powtorze jeszcze jutro. Przyrost wydaje się okej tylko niepokoją mnie te niskie wartości.. nie robiłam testów owulacyjnych, ale mierzyłam temperaturę i owulacja została wyznaczona na 15 dzien cyklu. Dziś jestem 16 dpo ( 31 dzien cyklu )czy wynik 69,4 na ten dzien po owulacji nie jest za niski ? Są jakieś szanse ze się ciaza rozwinie ?

Betę najlepiej sprawdzać w odstępie 48h. Wtedy ma przyrastać min. 60%. Nie ma reguły jaki powinien być . Ja w 30-35 dc miałam wartości 150-500 i ciąży nie donosiłam,. Koleżanka miała wartości 10-30 i nie długo rodzi. Najważniejszy jest przyrost nie wartości.

A więc tak... Mam stan przedcukrzycowy, dostałam Glucophage xr 1000 1x1, dieta j ćwiczenia. Ale zaniepokoiło mnie jak mi ucisnela brzuch...po prawej stronie na wysokości jajnika miałam taki ból, że aż krzyknęłam... Na dniach okres więc jajnik powinien być wyciszony... Dobrze, że jutro idę do gina bo dzisiaj już szaleje z nerwów
Hej. Nie martw się. Będzie ok. Powiedz jakie masz te wyniki insuliny i cukru. I wskaźnik homa

Dziewczyny czy ma któraś doświadczenie z progesteronen? Ile powinien wynosić, żeby mogła być z tego ciąża? Czy jest jakieś minimum żeby doszło do ciąży?

Najważniejsze by mieścił się w normie Laboratorium w którym robiłaś. Jaki masz dzień cyklu i jaki wynik progesteronu. ?

Nie wiem ile powinien wynosić ale na pewno wynik powyżej 10 świadczy o owulacji, ja miałam 17, a w ciąży już 30.

Dziewczyny... nie wierzę... nie wierzę... nie wierzę!! Po powrocie z pracy postanowiłam zrobić test... a po jednym szybko zrobiłam drugi... czy ja dobrze widzę?! Błagam powiedzcie mi że po 15 dniach od podania pregnylu 5000 nie zafalszowal by on tak testu ciazowego....
Gratulacje :) ja i tak się dziwiłam że ty już dwa tygodnie po owulacji i nie testujesz. Już dawno.powinnas. pregnyl.sie utrzymuje tydzień do dziesięciu dni

reklama
Kochana opowiadaj tu szybciutko jak Ty się czułaś w tym miesiącu? Czy coś się zmieniło, miałaś jakieś przeczucia, odczucia?
Ile czasu się staraliscie? Tak się cieszę, ze Ci się udało! ❤
Opowiadam wszystko - to będzie długi post 😁 Staraliśmy się 3 miesiące. Przeczucia miałam od dnia zagnieżdżenia. Po prostu wiedziałam. Czułam to. Pierwszy objaw - dziwne smaki miałam bardzo szybko. Na pewno przed terminem okresu - w każdym razie testy jeszcze nie wychodziły.
Jadłam prince polo orzechowe i popijałam to sokiem z kiszonego buraka. Narzeczony wchodzi i mówi "chyba jesteś w ciąży, smakuje Ci takie połączenie?" 😂 tak, smakowało.
Nigdy nie wierzyłam w takie opowieści, że można mieć zachcianki na takim wczesnym etapie. Może 6-7 tydzień, ale nie w terminie okresu 🙄 Ale ja sobie nic nie wkrecalam, a kto inny zauważył zachcianki 😉 parę dni później zdażyło mi się również popijać kiszonkami deser czekoladowy.
W dniu zagnieżdżenia (jestem pewna, że to było 8dpo) poczułam się chora. Podwyższona temperatura na czole 37.3 dreszcze, ogromnie zimno, siedziałam pod kocem. Żadnego kaszlu, ani kataru. Dzień później poczułam się już lepiej (temp 36.9), dreszcze ustąpiły, czułam się jeszcze trochę rozbita.
Na drugi dzień już wszystko wróciło do normy. Od tamtej pory już inaczej się czułam, ale testy dalej nie wychodziły. Pierwszy test wyszedł mi 11 dpo (2 dni przed terminem okresu).
Strasznie chciało mi się spać i robiłam drzemki po południu, a nigdy tak nie robię. Jakieś 3 dni przed terminem okresu włączyłam laptopa i po paru minutach zaczęłam spać na ręce, dosłownie mnie ścięło snem 🤔
Miałam też ogromny apetyt. Pochłaniałam wszystko z lodówki 😋 dzień przed terminem okresu ugotowałam 4 litrowy garnek rosołu i wszystko zjedliśmy w ten sam dzień 🙈 tak mi smakowało, że szła dolewka za dolewką 😉
Jeśli chodzi o typowe objawy zbliżającego okresu /ciąży to nic kompletnie nie miałam. Piersi nie bolały, nie swędziały. Brzuch nie bolał. Śluz - kompletna susza. Miałam też pms - denerwowało mnie wszystko.
To chyba tyle 😉
Do zagnieżdżenia byłam pewna, że nic z tego nie wyszło. Seksy były co 2 - 3 dni. Omineliśmy owu nawet bo to był dzień powrotu do pracy po 2miesiecznej przerwie i to był stresujący dzień. Także dziecko jest z parodniowych plemników 🙈 miesiąc temu się nie udało, a na 100% trafiliśmy w owu i 2 dni przed i dzień po także u nas nie sprawdziła się zasada, że czym częściej tym lepiej.
Sorry za długi tekst, ale ja uwielbiałam czytać takie wielgachne posty z udanych cyklów 😁

Do góry